Tyrnileivokset

img_20170902_092032.jpg

img_20170902_092046.jpg

Sveitsiläinen suklaakakku (vetopohja)

0,160 kg voita

2 dl sokeria

6 kpl keltuaista

6 kpl valkuaista

4 tl vanilijasokeria

0,300 kg tummaa suklaata

0,300 kg manteli jauhetta

Pehmennä rasva ja vatkaa se vaahdoksi sokerin, vanilijasokerin ja keltuaisten kanssa. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa keltuais-seoksen joukkoon. Lisää mantelijaihe. Lisää vaahdotetut valkuaiset joukkoon nostellen käsin. Paista 200 asteessa, n. 6-9 min.

 

Tyrnileivos

1 l kermaa

Vatkaa kerma.

1 dl tyrnimehua

1,5 dl tyrnisosetta

0,200 kg hyydykejauhetta

Lisää ja vatkaa sekaisin. N. 40 kpl.

 

Voitele muotit/vuuat vuokarasvalla, ripotelle voideltuun pintaan tomusokeri. Leikkaa vetopohjasta (sveitsiläinen) palat vuokien pohjiin. Pursota täyte.

 

Pinnalle koristeeksi valkosuklaa spray, pursotettu kreemi, pistaasi muru ja tyrninmarja.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu