Vanilija-vadelmakierrepullat

img_20170420_180637.jpgimg_20170420_180628.jpg

Valmistusaineet

1,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhetta

0,025 kg suolaa

0,400 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,200 kg munia

0,015 kg kardemummaa

0,500 kg voita

2,700 kg vehnäjauhoja

 

TÄYTE

1,650 kg vanilijakreemiä

 

PINNALLE

2,000 kg vadelmamarmeladia

 

Valmistusohje:

Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia

Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.

Levitä vanilijakreemiä nauhoille tasainen kerros. Rullaa nauhat.

Leikkaa rullat 60g:n painoisiksi paloiksi. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat.

Voitele pullat kananmunalla. Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Saaristolaisleipä

img_20170419_161321.jpg

Raaka-aineita.

img_20170419_161301.jpg

Voidellut vuuat, joissa siemeniä pohjalla ja reunoilla.

img_20170419_161311.jpg

0,800 kg taikinaa yhteen vuokaan.

img_20170419_161251.jpg

Valmiit leivät.

 

Valmistusaineet:

1,000 kg piimää

0,020 kg suolaa

0,075 kg hiivaa

0,420 kg siirappia

0,060 kg vehnäleseitä

0,250 kg mämmimaltaita

0,180 kg ruisjauhoja

0,700 kg vehnäjauhoja

 

Sekoita 35 asteiseksi lämmitetyn piimän joukkoon taikinan muut aineet.

Annostele taikina 1 l:n vetoisiin voideltuihin leipävuokiin, 0,800kg taikinaa per vuoka.

Nostata leipiä kaksi tuntia höyrykaapissa.

Paista leivät 170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Voitele leivät paiston loppuvaiheessa siirappivedellä. (1 osa siirappia 2 osaa vettä)

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu