Sveitsiläinen suklaakakku (gluteeniton)

img_20170410_183233.jpg

img_20170410_183252.jpg

img_20170407_151424.jpg

img_20170407_151356.jpg

img_20170410_183335.jpg

img_20170410_183345.jpg

Pohja:

0,240 kg voita tai margariinia

3 dl sokeria

9 kpl munaa

6 tl vaniljasokeria

0,450 kg tummaasuklaata

0,450 kg mantelijauhoja

 

Canachee:

0,600 kg suklaa

0,300 kg kerma

 

Kakkupohja:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota rasva,sokeri ja keltuaiset.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita suklaa ohuena nauhana keltuaisten sekaan.

Lisää mantelijauho, sekoita varovasti.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Nostele vaahto varovasti käsin taikinan sekaan.

Jaa taikina kolmeen halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.

Paisto arinauuni 160 astetta n.45 min.

 

Canachee:

Punnitse suklaa teräskulhoon.
Kaada kuumennettu kerma suklaitten päälle, odota n.5 min.
Sekoita varovasti.
Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Parsakaali-salaattijuustopaistos (gluteeniton,munaton,maidoton)

img_20170406_163817.jpgimg_20170406_163803.jpg

Pohja:

0,250 kg margariinia

4 dl tattarijauhoja

2 dl maissijauhoja

2 tl leivinjauhetta

6 rkl kylmää vettä

1 tl psylliumia

 Sekoita aineet keskenään. Painele taikina voideltuihin vuokiin. (3 pientä foliovuokaa.) Paista pohjia n.10 min. 200 asteessa.

Täyte:

4,5 dl soijakermaa

3 rkl maissijauhoja

1 tl suolaa

0,200 kg parsakaalia 

1 kpl iso sipuli

0,100 kg salaattijuustoa

2 dl soija juustoraastetta

Ripaus mustapippuria

 

Freesaa hienonnettu sipuli.

Suurusta soijakerma maissijauholla, lisää sekaan suola ja pippuri. Pilko parsakaalit pieniksi.

Lado sipuli, kaalit ja salaattijuusto pohjan päälle.

Jaa päälle suurustettu kerma, ripottele pintaan juustoraaste.

Paista 200 asteessa, n.15-20 min.

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu