Rivileivokset

img_20170328_133304.jpg

img_20170328_133242.jpg

Vaaleat vetopohjat:

2,000 kg munia

1,400 kg sokeria

1,400 kg vehnäjauhoja

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot käsin sekoittaen.

 

Kostutus vesi:

0,750 kg vettä

0,150 kg sokeria

 

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Jäähdytä.

 

Rivileivokset:

1,500 kg 3 kpl vaaleaa vetopohjaa

Kostutus:

0,500 kg 50-% sokerivettä 

Täyte:

1,000 kg Kermaa

0,500 kg mansikkamarmelaadia

Pinnalle:

1,000 kg kermaa

1,000 kg mansikkamarmelaadi

riisikrokanttia

Valmistus ohje:

Valmista vaaleat vetopohjat. Vaahdota kerma. Kostuta vetopohjat. Levitä marmelaadi ja sen päälle kermavaahto. Laita pääle toinen vetopohja. Kostuta täytä väli samalla tavalla. Aseta kolmas vetopohja kanneksi. Merkitse pintaat kevyesti 8 cm:n nauhat sarjaleikkurilla. Leikkaa leivoslevyt merkattujen jälkien kohdalta nauhoiksi. Levitä nauhojen keskelle kevyesti marmelaadia (mansikoita), suihkuta marmelaadin päälle kille.  Levitä nauhojen reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Koristele reunat krokantilla. Pursota nauhojen yläreunoille kerma 6 mm:n tähtityllalla. Leikkaa leivoslevy 4 cm:n levysiksi leivoksiksi. Kapseloi ja pakkaa leivokset.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Mustikkasuu

img_20170321_161956.jpg

Taikina

2,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhe

0,040 kg suolaa

1,000 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,300 kg munia

0040 kg kardemummaa

1,000 kg rasvaa

5,200 kg vehnäjauhot

Täyte:

Mustikkatäyte

 

Valmista pullataikina. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Kauli levännyt taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 10 cm:n paloja. Pursota mustikkatäytettä palojen keskelle. Voitele reuna ja taita palat puolikuuksi

Leikkaa saksilla kaksi viiltoa pullien pintaan

Nostata pullat ja voitele kananmunalla. Paista pullat 200 asteisessa uunissa noin 8 min.

Voitele kypsien pullien pinta voisulalla ja ”kasta” sokeriin.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu