Kanelipullat(korvapuusti,kierre ja solmu)

img_20170321_170545.jpg

img_20170321_170531.jpg

img_20170321_170556.jpg

Taikina

2,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhe

0,040 kg suolaa

1,000 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,300 kg munia

0040 kg kardemummaa

1,000 kg rasvaa

5,200 kg vehnäjauhoja

Täyte:

sulatettua voita

kaneli-sokeria

 

Kanelikierrepulla:

Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Levitä kanelitäyte nauhoille tasaiseksi kerrokseksi ja rullaa nauhat.

Leikkaa rullat 60 g:n painoisiksi paloiksi. Laita palat pellille häntä alle.

Nostata pullat, voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 min.

 

Kanelisolmut:

Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 35 cm:n levyiseksi nauhaksi.

Levitä voita ja  kaneli- sokeria tasainen kerros nauhalle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman täytettä. Taita nauhat kolmeen osaan. Leikkaa nauhasta 60 g:n paloja. Taita palat solmuun.

Nostata pullat ja paista 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Korvapuustit:

Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi, 25 cm:n levyiseksi matoksi.

Levitä notkistettu voi matolle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle tasiainen kerros kanelisokeria. Rullaa matto.

Leikkaa rulla 60 g:n paloiksi. Paina palojen keskusta alas korvapuustiksi.

Nostata korvapuustit. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustit 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu

Kahvisarvi

img_20170321_162024.jpg

Taikina

2,000 kg vettä

0,100 kg maitojauhe

0,040 kg suolaa

1,000 kg sokeria

0,200 kg hiivaa

0,300 kg munia

0040 kg kardemummaa

1,000 kg rasvaa

5,200 kg vehnäjauhoja

TÄYTE

1,300 kg Luumumarmelaadia

Valmistusohje

Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Punnitse 0,400 kg paloja. Kauli Taikina 3 mm: n vahvuiseksi kolmion mallisiksi matoksi.

Levita kolmioille tasainen kerros luumumarmeladia. Rullaa kolmiot. Aseta palat sarven muotoon pelleille. Nostata sarvet.

Voitele nousseet sarvet kananmunalla ja paista 190 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu