Pullapitko
Valmistusaineet
TAIKINA
1,000 kg vettä
0,050 kg maitojauhetta
0,020 kg suolaa
0,500 kg sokeria
0,150 kg hiivaa
0,150 kg munia
0,020 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,600 kg vehnäjauhoja
0,015 kg leivänparanne
5,555 kg
VOITELUUN
0,300 kg kananmunaa
Valmistusohje:
Mittaa raaka-aineet. Sekoita vesi,hiina,sokeri ja venäj. taikinaksi 2-3 min. Lisää taikinaan suola,kardemumma,kananmuna ja voi. Jatka vaivaamista niin kauan että muodostuu hyvä sitko.(noin 15 min.) Paloittele taikina 400g:n paloiksi. Esimuotoile palat pyöreiksi, anna taikinan levätä pöydällä muovin alla 10 minuuttia. Riivaa pitkonauhat säikeiksi. Letitä pitkot.Lado pitkot pelleille (3pitkoa/pelti) ja suorista pitkot. Nostata pitkot nostatuskaapissa 30-60 min. Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin n.20-25 minuuttia.
Omia kommentteja:
Pullataikina onnistui hyvin ja oli helposti leivottava. Letittäminen ei ollut kovinkaan helppoa, ja pitkot kapenivat minulla vähän loppua kohden, niin että pitkon päät olivat eri paksuisia. Pitkoista ei tullut ihan sellaisia kuin piti ulkonäöltään. Mielestäni ei ommistunut siinä. Mutta rakenne ja maku olivat hyvät.