Rivileivokset

img_20170328_133304.jpg

img_20170328_133242.jpg

Vaaleat vetopohjat:

2,000 kg munia

1,400 kg sokeria

1,400 kg vehnäjauhoja

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot käsin sekoittaen.

 

Kostutus vesi:

0,750 kg vettä

0,150 kg sokeria

 

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Jäähdytä.

 

Rivileivokset:

1,500 kg 3 kpl vaaleaa vetopohjaa

Kostutus:

0,500 kg 50-% sokerivettä 

Täyte:

1,000 kg Kermaa

0,500 kg mansikkamarmelaadia

Pinnalle:

1,000 kg kermaa

1,000 kg mansikkamarmelaadi

riisikrokanttia

Valmistus ohje:

Valmista vaaleat vetopohjat. Vaahdota kerma. Kostuta vetopohjat. Levitä marmelaadi ja sen päälle kermavaahto. Laita pääle toinen vetopohja. Kostuta täytä väli samalla tavalla. Aseta kolmas vetopohja kanneksi. Merkitse pintaat kevyesti 8 cm:n nauhat sarjaleikkurilla. Leikkaa leivoslevyt merkattujen jälkien kohdalta nauhoiksi. Levitä nauhojen keskelle kevyesti marmelaadia (mansikoita), suihkuta marmelaadin päälle kille.  Levitä nauhojen reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Koristele reunat krokantilla. Pursota nauhojen yläreunoille kerma 6 mm:n tähtityllalla. Leikkaa leivoslevy 4 cm:n levysiksi leivoksiksi. Kapseloi ja pakkaa leivokset.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma