Ruusuomenapulla

img_20160920_182650.jpgimg_20160920_182638.jpg

 

Pullataikina
1,000 kg   vettä  
0,075 kg   maitojauhetta   
0,025 kg   suolaa  
0,400 kg   sokeria  
0,200 kg   hiivaa  
0,200 kg   munia  
0,015 kg   kardemummaa  
0,500 kg   voita   
2,700 kg   vehnäjauhoja  
5,115 kg 68 kpl á 0,075 kg 

Täyte
0,884 kg   vaniljakreemitäytettä   
0,884 kg 68 kpl á 0,013 kg 

1,000 kg vettä

0,340 kg vaniljakreemijauhetta

Täyte
1,020 kg   omenaa viipaleina  
1,020 kg 68 kpl á 0,015 kg 

Kanelisokeri
0,090 kg   sokeria  
0,012 kg   jauhettua kanelia  
0,102 kg 68 kpl á 0,002 kg 
7,121 kg 68 kpl á 0,105 kg

Valmistusohje
Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi 10-15 min. Anna taikinan levätä 15 min. Kauli pullataikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 6 x 25 cm:n paloiksi. Pursota palojen keskelle pituussuuntaan vaniljakreemiraita. Lado omenaviipaleet palojen yläreunaan riviin. Taita taikina omenoiden päälle siten, että omenaviipaleet jäävät näkyviin. Kierrä palat rullalle ja aseta kapseleihin siten, että omenat jäävät yläpuolelle ruusuksi. Nostata pullat n.30 min nostauskaapissa. Voitele nousseet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria. Paista pullat 210°C:ssa uunissa noin 12-15 min.

 

Omia kommentteja:

Taikina onnistui hyvi ja oli helposti muovailtava. Pullien teko onnistui ihan hyvin, mutta se oli tosi hidasta. Omenan palat olivat liian paksuja, ku me oli leikattu käsin veitsellä, niin ne oli vaikea kierittää pullan väliin, koska ne katkeilivat ja oli vaikea saada nättejä rullia. Kaikesta tästä huolimatta paiston jälkeen lopputulos oli mielestäni aika hyvä.

 

 

koti ruoka-ja-juoma