Saaristolaisleipä

img_20170419_161321.jpg

Raaka-aineita.

img_20170419_161301.jpg

Voidellut vuuat, joissa siemeniä pohjalla ja reunoilla.

img_20170419_161311.jpg

0,800 kg taikinaa yhteen vuokaan.

img_20170419_161251.jpg

Valmiit leivät.

 

Valmistusaineet:

1,000 kg piimää

0,020 kg suolaa

0,075 kg hiivaa

0,420 kg siirappia

0,060 kg vehnäleseitä

0,250 kg mämmimaltaita

0,180 kg ruisjauhoja

0,700 kg vehnäjauhoja

 

Sekoita 35 asteiseksi lämmitetyn piimän joukkoon taikinan muut aineet.

Annostele taikina 1 l:n vetoisiin voideltuihin leipävuokiin, 0,800kg taikinaa per vuoka.

Nostata leipiä kaksi tuntia höyrykaapissa.

Paista leivät 170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Voitele leivät paiston loppuvaiheessa siirappivedellä. (1 osa siirappia 2 osaa vettä)

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma