Sveitsiläinen suklaakakku (gluteeniton)
Pohja:
0,240 kg voita tai margariinia
3 dl sokeria
9 kpl munaa
6 tl vaniljasokeria
0,450 kg tummaasuklaata
0,450 kg mantelijauhoja
Canachee:
0,600 kg suklaa
0,300 kg kerma
Kakkupohja:
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota rasva,sokeri ja keltuaiset.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita suklaa ohuena nauhana keltuaisten sekaan.
Lisää mantelijauho, sekoita varovasti.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Nostele vaahto varovasti käsin taikinan sekaan.
Jaa taikina kolmeen halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.
Paisto arinauuni 160 astetta n.45 min.
Canachee:
Punnitse suklaa teräskulhoon.
Kaada kuumennettu kerma suklaitten päälle, odota n.5 min.
Sekoita varovasti.
Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele.