Sveitsiläinen suklaakakku (gluteeniton)

img_20170410_183233.jpg

img_20170410_183252.jpg

img_20170407_151424.jpg

img_20170407_151356.jpg

img_20170410_183335.jpg

img_20170410_183345.jpg

Pohja:

0,240 kg voita tai margariinia

3 dl sokeria

9 kpl munaa

6 tl vaniljasokeria

0,450 kg tummaasuklaata

0,450 kg mantelijauhoja

 

Canachee:

0,600 kg suklaa

0,300 kg kerma

 

Kakkupohja:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota rasva,sokeri ja keltuaiset.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita suklaa ohuena nauhana keltuaisten sekaan.

Lisää mantelijauho, sekoita varovasti.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Nostele vaahto varovasti käsin taikinan sekaan.

Jaa taikina kolmeen halkaisijaltaan 18 cm vuokaan.

Paisto arinauuni 160 astetta n.45 min.

 

Canachee:

Punnitse suklaa teräskulhoon.
Kaada kuumennettu kerma suklaitten päälle, odota n.5 min.
Sekoita varovasti.
Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma