Tufa-mix leivät
VESI 2000G (+35-40)
VEHNÄJAUHO 5040G
TUFA-MIX 1050G
HIIVA 210G
SOKERI 150G
VOI 150G
SUOLA 90G
LEIVÄNPARANNE 45G
Taikina:
Punnitse aineet, kaada kaikkiaineet sekoittajan kulhoon, vaivaa n.15 min. Tarkista ettei taikina ole liian kovaa tai pehmeää. (jos lliian pehmeää lisää vehnäj. jos liian kovaa niin vettä.) Nosta taikina pöydälle, anna levätä 10-20 min. muovilla peitettynä.
Sämpylät:
Paloittele taikina 1,800 kg:n paloiksi.Muotoile palat riivaamalla pyöreiksi, anna palojen levätä muovin alla 5min. Taputtele taikina tasaisesti pyöröriivarin laudalle, riivaa pyöröriivarilla taikina sämpylöiksi . (Sämpylät 60g.) Asettele sämpylät reikäpelleille. Koristelu ja viillot leipiin. Nostata sämpylät nostatuskaapissa (+37) n.30 min. Paista sämpylät. Paistolämpätila 230-210 astetta. Anna paiston alussa höyry 7 min. 230 astetta, ja laske lämpötila 210 astaaseen, avaa höyryluukku ja paista vielä 7-10 min.
Leivät:
Paloittele taikina 0,500 kg paloiksi. Muotoile palat riivaanalla pyöreiksi, anna levätä 10-20 min. Riivaa palat pitkittäisriivarilla. (säädä oikea pituus ja leveys). Paiva leivät alas. Nostele leivät reikäpelleille. Tee leipiin viillot ja jauhota. Kohota leivät nostatuskaapissa 30min. Paistolämpätila 230-210 astetta. Anna paiston alussa höyry 7 min. 230 astetta, ja laske lämpötila 210 astaaseen, avaa höyryluukku ja paista vielä n. 20-25 min.
Omia kommentteja:
Taikinan teko onnistui melko hyvin, joudui lisäämään hiukan enemmän jauhoja kuin ohjeessa sanotaan, kun taikina oli vähän liian tahmeaa. Taikina oli selposti muovautuvaa, ja leivistä tuli ihan hyviä. Olisivat voineet olla vähän enemmän tasalaatuisia, mutta koiti erillaisia viiltoja miten netoimii kohotuksessa ja uunissa.(Osasta tuli hienoja ja toisinta vähemmän (: ) Mutta leiväm pinta oli hyvän rapea ja sisus pehmeä.