Tyrnileivokset

img_20170902_092032.jpg

img_20170902_092046.jpg

Sveitsiläinen suklaakakku (vetopohja)

0,160 kg voita

2 dl sokeria

6 kpl keltuaista

6 kpl valkuaista

4 tl vanilijasokeria

0,300 kg tummaa suklaata

0,300 kg manteli jauhetta

Pehmennä rasva ja vatkaa se vaahdoksi sokerin, vanilijasokerin ja keltuaisten kanssa. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa keltuais-seoksen joukkoon. Lisää mantelijaihe. Lisää vaahdotetut valkuaiset joukkoon nostellen käsin. Paista 200 asteessa, n. 6-9 min.

 

Tyrnileivos

1 l kermaa

Vatkaa kerma.

1 dl tyrnimehua

1,5 dl tyrnisosetta

0,200 kg hyydykejauhetta

Lisää ja vatkaa sekaisin. N. 40 kpl.

 

Voitele muotit/vuuat vuokarasvalla, ripotelle voideltuun pintaan tomusokeri. Leikkaa vetopohjasta (sveitsiläinen) palat vuokien pohjiin. Pursota täyte.

 

Pinnalle koristeeksi valkosuklaa spray, pursotettu kreemi, pistaasi muru ja tyrninmarja.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma