Vanilija-vadelmakierrepullat
Valmistusaineet
1,000 kg vettä
0,100 kg maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
TÄYTE
1,650 kg vanilijakreemiä
PINNALLE
2,000 kg vadelmamarmeladia
Valmistusohje:
Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 25 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
Levitä vanilijakreemiä nauhoille tasainen kerros. Rullaa nauhat.
Leikkaa rullat 60g:n painoisiksi paloiksi. Aseta palat pellille häntä alle. Nostata pullat.
Voitele pullat kananmunalla. Pursota pinnalle vadelmamarmeladia. Paista pullat 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pomadoi jäähtyneet pullat.