Olisipa Suomessa sitruspuita!

Monta kertaa olen ulkomailla käydessäni miettinyt, että voi kunpa Suomessakin kasvaisi sitruspuitaTuore puun alta noukittu (tai vaihtoehtoisesti suoraan puusta poimittu) hedelmä on vaan niin paljon paremman makuinen – mehukas, tuore ja lisä-/torjunta-aineeton.

 

2015-06-02 13.18.22.jpg

 

Italian Sorrentossa sitruunat olivat kooltaan lisäksi ihan massiivisia, liki ihmisen pään kokoisia. Lienevätkö sitten lannoitettu jollain superaineella tai jotain, mutta mehukkailta ne ainakin maistuivat 😛

 

12062011(038).jpg

 

Tai no, saahan Suomesta pieniä sitruspuita. Koristeeksi tarkoitettuja. Sisätiloihin tai vaikka terassille. Niiden hedelmiä ei suositella syötävän, tosin itse en voinut vastustaa kiusausta 😀 Kirpsakoita olivat! Mutta noista pienistä suloisista sitruspuista leviää huumaava tuoksu, varsinkin kun ne kukkivat. Kuvitteluako vain, mutta tuntuvat myös raikastavan ilmaa. Ainakin niiden lähellä oleminen tekee onnelliseksi 🙂 Itse hankin omat puuni Ikeasta, jossa niitä myydään aina kausiluonteisesti. Ikean hintakaan ei päätä huimaa, on ehkä kolmasosa siitä mitä ”hyvinvarustelluissa kukkakaupoissa”, joissa pikku sitruspuihin joskus törmää. 

 

WP_20150730_002.jpg

 

 

SITRUUNA & TERVEYS

Nykymaailma on täynnä kaikenmoisia tauteja ja syövän saa moni tuta jos ei omalla kohdallaan, niin ainakin jonkun läheisen tai tutun. Seuraavanlaista kombinaatiota on tutkittu aseena syöpää vastaan ja itsekin aloitin kuurin ihan kokeilumielessä:

* 2,5dl vettä, johon sekoitetaan 2tl luomusitruunan mehua ja 0,5tl ruokasoodaa –> nautitaan aamuin & illoin

Lainaan elataysilla.com-blogin kirjoitusta:

”Sitruuna voi parantaa syövän. Sitä on testattu kaikkiin eri syöpiin ja jos vielä lisäät ruokasoodaa, on tulos vielä parempi. Tämä siksi, että ruokasooda tasoittaa kehon omaa pH-tasapainoa. Kun kehon pH-tasapaino on kunnossa, ei syöpä pysty leviämään yhtä helposti. Viimeaikainen tutkimus Euroopasta osoitti, että käyttämällä 4 tai useampaa 150 gramman annosta sitruunaa viikossa vähensi kurkkusyövän riskiä 58%:lla, suu/nielusyövän riskiä 53%:lla, vatsasyövän riskiä 31%:lla ja peräsuolen syövän riskiä 18%:lla. Tämä tutkimus ei löytänyt suojaavaa vaikutusta rintasyöpää vastaan. Viimeaikainen amerikkalainen tutkimus tosin osoitti, että naisilla, jotka käyttivät 75 grammaa greippiä (mehuna tai hedelmänä) päivässä vähentyi rintasyövän riski 22%:lla, jos he eivät koskaan olleet käyttäneet hormonikorvaushoitoa. On myös huomionarvoista, että sitrushedelmien käytön suojaava taso oli melkein identtinen näissä molemmissa tutkimuksissa (525-600 grammaa viikossa) ja se voidaan tulkita minimiannokseksi syövän ennaltaehkäisyssä. […] Sitruuna tuhoaa syöpäsoluja 12:ssa eri tyyppisessä syövässä. Sitruuna ehkäisee syöpäsolujen leviämisen ja sillä on 10000 kertaa vahvempi vaikutus kuin lääkkeillä kuten Adriamycin tai kemoterapialla.”

Mielenkiintoista, ja ainakin kokeilemisen arvoista, jos ei muuta.

Itselläni oli joku aika sitten aikamoisia suolistollisia vaikeuksia. Epäilin, että ne saattaisivat johtua myös virtsakivistä. Luin jostain nettikeskusteluista vanhan kansan neuvon, että kannattaa juoda aamuisin sitruunamehu-oliiviöljy-yhdistelmä, joka veisi vaivat mennessään. Ja näin kävikin – ainakin toistaiseksi! Tässä juoman resepti:

* 0,5dl neitsytoliiviöljyä + 0,5dl luomusitruunan mehua –> sekoitetaan ja kumotaan kurkusta alas.

Joten eiköhän ystävämme terveyspommi sitruuna ansaitse nyt vähintäänkin tämän:

Lemon-and-Love.jpg

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *