Borssikeitto
Tässäpä kiva resepti hiihtolomaa viettäville, jotka kaiken hiihtämisen ja luistelemisen jälkeen kaipaavat tuhtia ja kuumaa syötävää. Maistui tämä minullekin, vaikka viime päivät olen vain töllöttänyt telkkaria ja istunut töissä.
Muistutukseksi: ole varovainen käsitellessäsi punajuurta. Syvän punainen väri on paitsi kaunis, myös hyvin tahriva.
Borssikeitto:
500 g punajuurta
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
1 sipuli
loraus öljyä
10 dl vettä
2-3 liha- tai kasvisliemikuutiota
mustapippuria
timajmia
rosmariinia
(200g saunapalvikinkkua)
1 rkl punaviinietikkaa
Tarjoillessa: smetanaa
Kuori punajuuret ja porkkanat, ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi.
Paista vihanneksia hetki kattilassa öljyn kanssa. Kaada kattilaan vesi ja lisää liemikuutiot sekä mausteet. Anna porista hiljalleen noin puoli tuntia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Jos haluat lihallisen version, lisää keittoon vielä suikaloitu palviliha. Lorauta mukaan punaviinietikkaa. Anna hautua vielä noin 5-10 minuuttia.
Muista lisätä annokseen kukkurallinen smetanaa. Borssikeitto suorastaan kaipaa sitä seurakseen.
Hyvää ruokahalua ja aurinkoisia talvipäiviä!