Ihan itse tehty

img_4877.jpg

Olin tänään ahkera ja siivosin jääkaapin. Ylähyllyltä löytyi vanhan puolukkahillon ja mansikkahillon jämät, jolloin aloin ikävöimään viime syksyistä jääkaapin sisältöäni. Sillä syksyllä sieltä löytyi yllä näkyviä herkkuja, kuten itsetehtyä ketsuppia ja erimakuisia chutneyita.

Kävin työväenopiston kurssilla, joka kesti yhden iltapäivän. Sain monta sivullista kivoja hillo-ohjeita, mukavan parin ja hauskan kokemuksen. Parini kanssa valmistettiin vadelma-herukkahilloa, lemon curdia ja ketsuppia. Kurssin lopuksi paistettiin lettuja ja maisteltiin, mitä kaikkea oltiin saatu aikaiseksi. Kotiin kannoin monta pilttipurkkia hymyssä suin.

Harmi, etten muistanut ilmoittautua tänä keväänä millekkään ruokakurssille. Viimeistään ensi syksynä sitten. Voisin opetella jotain aasialaista ruokakulttuuria, joulukarkkien tekoa tai pastan valmistusta.

Toisaalta voi sitä kotikeittiössäkin kokeilla jotain uutta. Tänä vuonna olen maistellut ravintolan sijasta kotona tehtyä sushia ja intialaista.

Koti Ruoka ja juoma DIY