Ensimmäisiä päiviä

Lentoaskeleita

Tuossa sängyllä tuhisee nyt vieressäni kymmenen päivän ikäinen pötkyläinen. Aloitin kirjoittamaan tätä postausta, kun pojat lähtivät kauppareissulle ja minulla olisi nyt mahdollisuus ottaa hiukan univelkoja kiinni, mutta sormeni syyhysivät päästä välillä päivittämään blogia. Tämä on nyt kolmas yritys saattaa postaus loppuun, katsotaanpa miten käy. 

Täällä on melkoisen unelias tunnelma, pikkuinen nimittäin nukkuu suurimman osan ajasta. Nyt hän on alkanut olla jo välillä hieman pidempiä pätkiä hereillä ja tarkkailee selkeästi jo vähän ympäristöään. Viihtyy sylissä ja tissillä, tuo pieni ihmisenrimpula. Tuntuu nyt jo niin kovin tutulta ja rakkaalta. Isoveli suhtautuu häneen hyvin suojelevasti: ojensi esimerkiksi lääkäriä, että eihän vauvan päähän saa koskea, reagoi vauvan pienimpiinkin inahduksiin ja harmistui minun höpötellessäni vaippaa vaihtaessani vauvan olevan meidän oma kakkamasiina. "Rumasti sanottu, äiti". Mustasukkaisuuttakin on ollut vähän kyllä ilmassa, lähinnä kiukunpuuskina minua kohtaan. Onneksi nyt jo vähenevissä määrin, sillä olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon pieniä juttuja kahdestaan myös poikani kanssa. Pete-koira on nuuhkaissut kerran tytöntyllerön varpaita, jonka jälkeen hän on ignoorannut tulokkaan täysin. Ajattelee varmaan, että ai tollanen on tullut tänne kylään

Pöydille on ilmestynyt kauniita onnittelukortteja ja kukkia, vievät kätevästi huomion siellä täällä majailevista pukluharsoista ja joka paikan vallanneista kuivuvista pyykeistä. Jos ennen kodissamme on ollut "elämän merkkeinä" pikkuautoja ja muovisia leikkiastioita lattialla, niin nyt kyllä kannamme varsinaista "täällä asuu lapsiperhe"- kylttiä. :D

Vähän jännäsin etukäteen, että olenko unohtanut kuinka vauvaa hoidetaan. Ne muutamat kerrat kun olen saanut viimeisen vuoden aikana pitää vauvaa sylissä, ovat tuntuneet hirmuisen kömpelöiltä. Ihan turhaan kuitenkin pelkäsin, sillä kaikki onkin tuntunut tulevan aivan tuolta jostain selkäytimestä, kuin napista painamalla aktivoitui kaikki muistista navan puhdistuksesta lähtien. Välillä väsymys on painanut jonkun verran päälle, sillä vauvaa piti aluksi herätellä kolmen tunnin välein syömään ensimmäisen päivän rajun painonlaskun vuoksi. Nyt saimme kuitenkin neuvolasta luvan pitää yöllä neljänkin tunnin syöttövälejä, mikä on helpottanut jonkun verran öitä. Onneksi mieheni on vielä isyyslomalla, niin saan rauhassa painua välillä päiväunille.

Mietin äsken vähän aikaa, kuuluuko nyt toivottaa jo hyvää viikonloppua ja naputtelin tähän jo toivotukset. Jouduin oikeasti miettimään ehkä minuutin, että mikä päivä tänään oikein onkaan. Ehkä menen nyt niille päikkäreille. 

 

Kommentit

morning glory
Morning Glory

Kuulostaa ihan samalta kuin meillä kolme kuukautta sitten :)  Meilläkin isosisko otti enemmänkin suojelevan roolin pikkuveljeänsä kohtaan ja mustasukkaisuus purkautui juuri suuttumalla minulle. Minusta oli myös hassua, että siinä missä esikoiseen tottui ja kiintyi vähitellen, oli toinen lapsi heti niin tuttu ja kuului perheeseen.

Ihania päiviä sinne :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ehkäpä se on yleistäkin, että isosisarukset purkavat mustasukkaisuuden tunteensa juuri äitiin, sillä äiti on varsinkin alkuun niin kiinni vauvassa? Olen suorastaan helpottunut, että kiukunpuuskat kohdistuvat minuun eikä vauvaan, ettei käy mitään vahinkoja. 

Kiitos ja ihania kevätpäiviä sinne myös! :)

Kao Kao

Ihanan kuuloinen kupla <3 

Elina U.
Lentoaskeleita

Unelias, väsynyt, hyssyttelevä, sylittelevä, maitopukluinen, ihmettelevän ihaileva ja kerrassaan ihana kupla kyllä on. <3

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Voi pientä tuhisijaa <3

Mä niin ilolla seuraan teidän elämää pikkuisen kanssa, ja malttamattomana odottelen oman kääryleen syntymistä :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi vitsit, eipä mene enää kovin kauaa niin sullakin on kääryle sylissä! <3<3

tanjatanja
Ei Beigeä

Ihana ihana kääryle! On se kummallista kuinka itselläkin on kuukaudessa otteet varmat alun kauhun jälkeen kun ei edes oikein uskaltanut sitä nostaa.

Neljä tuntia unta putkeen?! Olen kade.

Elina U.
Lentoaskeleita

No se neljä tuntia on tapahtunut kahdesti, mutta hei ihan luvalla kuitenkin. ;) Viime yö oli mallia 3,5h unta, 2h hereillä vaippa-, pukluvaatteenvaihto- ja imetysrallia, loppuyö tunnin pätkiä unta puoli kahdeksaan asti. Jänskättää aika lailla isyysloman loppuminen, kun en voi enää joka aamu hautautua peittokasaan pimennysverhojen taakse. :D Mitenkä teidän pikkutyyppi nukkuu?

Kristaliina
Puutalobaby

Voi mä jotenkin samastun näihin vauvatulitaloontunnelmiin; niin tässä sulla kuin vasta Ei beigessäkin. Onko mulla tosiaan vähän ikäväkin sitä? Apua, mikä on tämä tunne!?!?!

Ihana ihana ihana vauvanhuuru.

morning glory
Morning Glory

hah siis mullekin tuli lukiessani tätä nyt jo (!!!!) vaikka vauva on vasta vähän päälle kolme kuukautta, ikävä tota ihan alkua, kun koko talo tuoksuu vauvalle ja se tyyppi on vielä ihanihan uusi. 

Hautaan nää tunteet nyt ja mietin, että ehkä se ei olis niiiiin ihana se vauvahuuru jos lapsia oliskin kolme.. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Tietkö mä mietin juuri samaa! :D Että niin ihanaa kuin tämä vauvakupla onkin, niin entäs sitten kolmen kanssa, huh huh! :D

morning glory
Morning Glory

Haha joo ehkä täytyy katsoa ensin miten näiden kahdenkin kanssa pärjää :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Kristaliina se tunne on nimeltään nostalgia: aika kultaa muistot. ;) No ei vaan, oikeesti tämä vauvakupla on kaikessa rankkuudessaankin niin ihanaa, että ihan itkettää ajatuskin siitä, kuinka nopeasti aika kuluukaan. <3  (niin ja vähän kaikki muukin itkettää, ne imetyshormonit...)

Mia K.
Voi taivas

Kommentoi