Hei taas, Suomi

Lentoaskeleita

Blogini hiljeni yllättävästi vähäksi aikaa, sillä aikani täytti muuttolaatikoiden pakkaaminen. Pakkaaminen, kipeiden lasten hoitaminen, jäähyväisten jättäminen, Usa:n vuotemme viimeinen minireissu taianomaiseen Savannahiin (josta kirjoitan vielä lisää!) ja illan tuntien venyttäminen mahdollisimman pitkään ystävien kanssa. Niin ja hullujen "vielä tämäkin pitää ostaa"-listojen perässä juokseminen. Ja sitten tuli aamu, jolloin kotimme oli yhtä tyhjä kuin sinne muuttaessamme ja suljin Longsight lanen asunto numero vitosen oven viimeisen kerran. Annoin avaimet samalle sihteerille, joka ne tasan vuosi sitten meille antoi ja pyyhin automatkalla lentokentälle kyyneleitä kasvoiltani. Jäähyväiset ystävien kanssa olivat vaikeat, vaikka etukäteen luulin yhteisten reissusuunnitelmien tulevaisuudessa niitä pehmentävän.

Yllättävän kivuttomasti sujuneen lentomatkan päässä meitä odotti valkoinen pakkasenkirpeä Suomi. Isän halaus lentokentän portilla, lapsenlapsiaan niin kovasti ikävöineet isovanhemmat ja paljon ruokaa, unta ja puhuttavaa. Juhlamokkaa kahvikupissa ja Auran sinihomejuustoa joulupipareiden päällä.  Olen ehtinyt saunoa jo kaksi kertaa, nukkumaan kolmen tunnin päiväunia ja hämmentymään hymyttömästä ruokakaupasta. Jetlag on iskenyt päälle flunssan kanssa, osa tavaroistamme on matkalaukuissa ja osa seilaamassa jossain päin maailmaa. Asiat ovat vielä vähän levällään ja uudenlainen arki alkamassa. Olen samaan aikaan sekä täynnä ikävää että suurta onnea läheistemme keskellä olosta. Haluan imeä heidän läsnäoloaan itseeni, olla täynnä sitä, on niin ihanaa olla vihdoin samalla aikavyöhykkeellä ja halausetäisyydellä. Ja samaan aikaan haikeana siirsin kelloni pois Etelä-Carolinan ajasta ja tiedän, että takaisin sopeutuminen tulee ottamaan oman aikansa. Niin paljon on silmälle näkymätöntä muuttunut yhdessä vuodessa,

Kotiinpaluu on alkanut pehmeästi ja kiireettömästi askel kerrallaan, juuri niin kuin toivoinkin. 

Palaillaan, toivottavasti teillä on ollut rentouttava viikonloppu!

 

LENTOASKELEITA FACEBOOK / INSTAGRAM / OTA YHTEYTTÄ: LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

<3

Vierailija (Ei varmistettu)

Tervetuloa takaisin!

Toivoisin fiiliksiä Suomeen paluusta ja kulttuurishokista tähän suuntaan. Olisi kiva kuulla ajatuksia siitä, miten ulkomailla olo on muuttanut teitä - tapojanne, ajatusmaailmaanne, maailman ja muiden ihmisten kohtaamista.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitoksia! Ja tiedätkö mä olen nyt lukenut kommenttisi monta kertaa ja yrittänyt vastata siihen useasti, mutta aina jään vain tuijottamaan näppäimistöä. Pahoittelen, että vastaan sinulle näin vasta monen päivän kuluttua. Sillä tuo vuosi muutti liioittelematta lähes kaikkea elämässämme. Arvojärjestyksistä tavoitteisiin, uskallukseen ja maailmankatsomukseen. Tällaisia kevyitä esimerkkejä mainitakseni. ;) Yritän saada aiheesta edes jonkinlaisen postauksen koottua, sillä juuri nämä asiat liikkuvat tällä hetkellä mielessäni taukoamatonta kehää. Toivottavasti lukot aukeaisi ja onnistuisin tässä jo lähipäivinä! 

Amelias
Sun, Meadow, Road

Juuri mietin että kuinka nopeasti vuosi on kulunut. Meillä vielä ainakin toinen vuosi edessä, mutta jo nyt tuntuu siltä kuin sekin olisi jo ihan oven takana ja kohta ohitse. On tämä vaan ainutlaatuista, mutta varmasti myös ihana palata takaisin Suomeen ja kotiin!

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin mahtavaa, että teillä on siellä vielä toinen vuosi edessä! <3 Läheisten näkeminen on ollut ihanaa, mutta valitettavasti Suomi on tuntunut vähän vieraalta, niin paljon kuin kotimaatani rakastankin. Ehkä se on tämä haastava vuodenaika, kun auringonvaloa on niin vähän ja jatkuvasti kylmä.

Merenwen
Destination Maryland

Ihana kirjoitus <3 Iski vaan kamala ikävä, mikä vaivaa aina välillä. Tää kirjoitus kun kuulosti niin kovin siltä miltä itsestä tuntui lähteä Suomesta tänne. Juuri se "vielä vähän ja vielä vähän pidempään"- tunne. Pari päivää sitten tuli kaksi vuotta täyteen eikä tunnu siltä. Tuntuu kuin olisin lähtenyt viime viikolla ja tuntuu kuin olisin ollut täällä 10 vuotta. Ikävä on ajoittain ihan kauhea kun ei ole perhettään nähnyt kahteen vuoteen. Kavereita sentään pääsin hiljattain näkemään mikä helpotti hieman. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Jotenkin niin kovin helpottavaa kuulla, että muutkin käyvät läpi tai ovat käyneet niitä samoja fiiliksiä. En tiedä tekeekö tämä ikäväsi pahemmaksi vai helpommaksi, mutta voin vaikka luvata, että kun tulet takaisin vierailemaan, niin mikään ei enää olekaan ihan samoin kuin ennen. Täällä saatat kaivata äkkiä Marylandia. ;) "Travelling gives you a home in thousand strange places, then lives you a stranger in your own land" -Ibn Battuta

Merenwen
Destination Maryland

Totta tuokin, mutta en usko, että ihan ekalla kerralla kaipaan tänne kun pääsen vuosien jälkeen käymään kotona. Moni asia toki muuttunut kun eihän se maailma kotona pysähdy siihen kun minä lähden. Koti se on silti ja perhe on aina siellä <3

"You will never be completely at home again. Because part of your heart will always be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place."

libilltao (Ei varmistettu)

http://www.securitycompaniesindc.com Antonio Brown Color Rush Jersey
http://www.outletcoachonlinestores.com Coach Outlet Store Online
http://www.wowinnovators.com Coach Outlet Online
http://www.trudysfountainofyouth.com Coach Outlet Online Store
http://www.security-games.com Detroit Red Wings Standings
http://www.outletscoachfactoryonline.com Coach Factory Outlet Online
http://www.culturalcommunities.org Pittsburgh Penguins Standings
http://www.dwi-nc.com Chicago Blackhawks Standings
http://www.mbcbrisbane.com Cheap NBA Basketball Jerseys
http://www.collinmoshman.com Cheap NHL Jerseys
http://www.wholesalenfljersey.com Wholesale NFL Jerseys
http://www.oroenonsoloexpert.it Maglie Calcio A Poco Prezzo
http://www.photo-buzz.fr Maillot Pas Cher Foot
http://www.missiv.es Camisetas De Futbol Comprar
http://www.fotobarco.es Camisetas De Futbol Baratas
http://www.nfljerseysforcheapsale.com Cheap Authentic Nfl Jerseys
http://www.dentalukindia.com Cheap Nfl Nike Elite Jerseys
http://www.kellyheatingandairoh.com Salute To Service Jersey
http://www.liquidlimousinecharters.com Nba Quiz Playbuzz
http://www.mycarpetcleaningindianapolis.com Chicago Bears Bleacher Report

Kommentoi