Hei toiset vanhemmat, luvataanko yksi juttu?

Lentoaskeleita

Viimeisen parin vuoden aikana aina toisinaan uutisfeediini on pompannut sydäntäsärkevä kertomus, jotka kaikki kertovat samaa tarinaa: lapsi on odottanut innoissaan ystäviään synttäreilleen, eikä kukaan tulekaan. Yleensä nämä tarinat keräävät valtavasti sympatiaa ja sadat tuntemattomat haluavat tehdä edes jotain, joten he ähettävät lapsille kortteja ja kirjeitä. Aivan ihana ele ja voin aivan täysin samaistua siihen avuttomuuden tunteeseen, mikä näitä uutisia lukiessa puskee esiin. Mutta. Edes viidensadan postikortin onnitteluvyöry ei poista sitä pettymystä ja harmia, jota lapsen täytyy tuntea siinä tilanteessa, kun ymmärtää että kukaan ei tulekaan. Että kakku on leivottu turhaan, juhlavaatteet valittu ja silitetty juhlia varten, joita ei tulekaan. Että kukaan kavereista ei tule.

Oregonilainen Kristen Layne vetoaa kirjoituksessaan pienen pojan äitinä toisiin vanhempiin, että vastatkaa nyt ihan totta niihin synttärikutsuihin edes jotain. Ei tai kyllä, mutta ei ehkä tai ei mitään. Ja tiedättekö mitä? Ainakin minun omatuntoani kolkutti. Ei sillä, että en olisi vastannut lasten synttärikutsuihin (olemme muutenkin osallistuneet vasta muutamiin kaverisynttäreihin), mutta kyllä minä myönnän, että joskus unohdan vastata kutsuihin. Usein en ole aivan varma vielä, että sopiiko ajankohta ja ajattelen vastaavani heti kunhan olen vain varmistanut asian ja sitten... unohdan. Tiedän, kamalaa ja hirvittävän epäkohteliasta. Mutta itse tapahtumia järjestäessäni olen (osittaiseksi omatuntoni huojennuksi huomannut), että en ole ainoa, joka vastaa viime tingassa, tai jolta joudutaan erikseen kyselemään osallistumista. Ymmärrän, meillä on niin monta asiaa muistettavana, että tällainen saattaa helposti unohtua. Onneksi unohduksia ei ole vielä sattunut lasten synttäreiden kohdalla ja nyt lupaan, että näin ei käykään. Ihan tässä näin julkisesti lupaan petrata tapojani muutenkin kaikenlaisiin kutsuihin vastaamisessa. 

Olen aivan varma, että jokainen lasten synttärijuhlia järjestänyt tietää, mikä homma niissä on, vaikka kuinka aikoisi järjestää ne kemut rennolla otteella. Joka tapauksessa siivoamisessa, koristeluissa ja tarjoilujen järjestämisessä menee ihan hurjasti aikaa, varsinkin kun jaloissa pyörii innokkaita pieniä apulaisia ja malttamaton synttärisankari. Ihan vatsanpohjasta puristaa, kuinka kamalaa olisikaan, jos siinä vaiheessa kun kello alkaa lähestyä kutsuihin kirjoitettua ajankohtaa ja synttärisankari jo kurkkii malttamattomana ikkunasta, niin kuluisikin vain lisää aikaa eikä ketään näkyisi. Ajatelkaa nyt: kaikki olisi jo valmista, sitten kello alkaisi olla jo vartin yli, eikä ketään, paitsi vatsassa kamala aavistus. "Äiti missä mun vieraat mahtaa viipyä"-kyselyitä ja ympäripyöreitä vastauksia, puolison kanssa huolestuneina vaihdettuja katseita. Puoli tuntia, eikä ketään, "apua äkkiä plan b"-paniikki ja synttärisankarin kasvoilta loistava pettymys. A-pu-a. Ihan ihan kamala kamala tilanne.

Luvataanko ihan kaikki skarpata niiden RSVP-vastausten kanssa ja vastata reippaasti kutsuihin? Kuka on mukana? 

 

 

​SEURAATKO JO? FACEBOOK /INSTAGRAM / OTA YHTEYTTÄ: LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Mä oon mukana vaikka en ookaan äiti! Mutta tulen tulevaisuudessa vastaamaan :D

Kun mun sisko täytti 8, oli täsmälleen sama tilanne, koko luokka kutsuttu ja yksi kaveri saapui. Olin itse 9 ja tunsin jo silloin riipaisevan surun siskoni puolesta. Sen jälkeen aihe onkin aina ollut tosi herkkä itelleen. Hyvä postaus siis! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ihanaa, että etukäteislupaat! <3 Ja voi ei, pystyn tuskin kuvittelemaankaan miten kamalan pettymksen siskosi koki ja kuinka se varmasti kosketti teidän koko perhettä. :( <3 Kiitos kun kerroit tästä, toivottavasti me aikuiset viisastutaan ja aletaan vastaamaan ihan tosissaan niihin kutsuihin ei tai joo, ettei kukaan pieni synttärisankari enää joutuisi odottamaan turhaan vieraitaan. 

Synttärityttö (Ei varmistettu)

Kun täytin 8, minulle kävi juurikin noin. Kaikki luokan tytöt oli kutsuttu, kukaan ei saapunut. En ollut koulukiusattu, en epäsuosittu. Onneksi kutsuttu oli myös kaksi siskosta toisaalta, ja he tulivat. Luokkani tytöillä oli kaikilla jonkinlaiset syyt olla tulematta, enkä muista, että olisin kenellekään kaunaa kantanut, mutta kyllä se jäljen jätti. Sen jälkeen pidin synttäreitä vain muutamalle läheisimmälle ystävälleni, joiden saapumisesta pystyin olemaan varma. Aikuisenakaan en ole pystynyt kertaakaan pitämään syntymäpäiväjuhlia. Aina jos pitäisi pitää juhlat, ajattelen, että monella varmaan on parempaa tekemistä kuin tulla juhlimaan minua.... eli kyllä se on iso ja kauaskantoinen asia, jos lapsi jää syntymäpäivänään yksin.

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin sydäntäsärkevä tarina. :( Apua mikä pettymys noiden juhlien on täytynytkään olla. Onneksi sentään ne kaksi kaveriasi edes pääsivät! Olen tosi pahoillani, että näin kävi ja että se tuntuu vieläkin. Kiitos kun kerroit tämän, ehkä joku juuri luki kommenttisi ja päätti alkaa tosissaan skarppaamaan niiden vastausten kanssa! <3

Anjuska
Ripaus elämäämme

Ihan itseänikin riipaisi kyllä, jos tällainen sattuisi meidän lasten kohdalle. Se olisi ihan kauheata ja aivan järkyttävä ajatella kuinka niin oikeasti kukaan antaa käydä, eivätkö lasten vanhemmat ajattele sitä että mitä jos tuo sattuisikin omalle kohdalleen. Edes pieni piipahdus siellä synttäreillä olisi iso juttu lapselle, toisin kuin ettei kukaan menisi lainkaan koska aikaa siihen ei olisi enempää kuin vaan tunti. Joka on oikeasti pitkä aika. 

Elina U.
Lentoaskeleita

No juuri näin! :/ Ja ymmärrän kyllä, että aina ei pääse ja menoja tulee, mutta miten kivaa siitä olisikaan tietää etukäteen. Ja tosiaan pieni piipahduskin olisi niin iso asia sille synttärisankarille. <3

Sanna B
Sanna B

Miehelleni kavi juuri nain. Han vielakin (42 vuotiaana aikusena) muistaa elavasti 9v synttarinsa kun vain yksi kaveri tuli. Oli kakut ja pelit tehty valmiiksi, ja vain yksi kaveri tuli. Hanelle on siita jaanyt ikuiset haavat, ja edelleenkin han pelkaa jarjestaa juhlia, "jos kukaan ei tule".

Meilla on pidetty vasta yhdet lastenjuhlat 4 vuotiaalle ja stressasin tasta ihan jarkyttavasti. Sen tahden pidimme juhlat paikallisessa trampoliini parkissa. Kallista, mutta ajattelin etta jos on jotain todella hienoa luvassa (ja mika normaalisti maksaa sisaanpaasymaksun), jengi saapuisi paikalle. Lahjotaa, ja nain ei pitaisi olla, mutta en yksinkertaisesti uskaltanut ottaa riskia etta kukaan tai vaan 1-2 kaveria saapuisi paikalle. Ja varmistin viela etukateen 2 parhaimman kaverin aideilta etta sina viikonloppuna heilla ei olisi muita suunnitelmia.  Lopputulos oli, etta joka ikinen kutsuttu tuli paikalle ja synttarit olivat todella onnistuneet.  Tyttarellamme on monta kaveria, mutta olisi tosiaan jotain aivan kamalaa jos kukaan ei tulisi.  Meille on siksi todella tarkeaa etta lapset menevat jokaikisiin synttareihin ja kissanristiaisiin jonne heidat kutsutaan (ellei ole jonkin ylitsepaasematon este). Ja olisi mahtavaa jos kaikilla vanhemmilla olisi sama periaate.  

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi ei, niin surullista! :( Apua melkein itku tulee, kun ajattelenkin niiden pienten synttärisankarien pettymystä ja surullisten tunteiden kirjoa siinä vaiheessa. En ihmettele, että sellaisesta jää traumat. Ihanaa, että teillä on ollut onnistuneet synttärit. Olen viime vuosina karsinut tosi paljon sellaisia "kissanristiäisiä" kalenterista, mutta lasten kohdalla en kyllä sellaista tee vaan aion kyllä ottaa myös juuri sellaisen mentaliteetin, että synttäreille mennään jos vaan suinkin päästään. Ja sitä paitsi lapsilla on aina superhauskaa synttäreillä!

Me olemme vasta täällä Amerikassa olleet muutamilla kaverisynttäreillä, mutta emme vielä yksilläkään esimerkiksi sellaisilla, joihin lapset jätetään itsekseen. Poikamme täyttää keväällä viisi ja noita ensimmäisiä kaverisynttäreitä suunnitellaan jo nyt ja voi vitsit täytyy sanoa, että alkoi itseäkin vähän jännittää. 

libilltao (Ei varmistettu)

http://www.securitycompaniesindc.com Antonio Brown Color Rush Jersey
http://www.outletcoachonlinestores.com Coach Outlet Store Online
http://www.wowinnovators.com Coach Outlet Online
http://www.trudysfountainofyouth.com Coach Outlet Online Store
http://www.security-games.com Detroit Red Wings Standings
http://www.outletscoachfactoryonline.com Coach Factory Outlet Online
http://www.culturalcommunities.org Pittsburgh Penguins Standings
http://www.dwi-nc.com Chicago Blackhawks Standings
http://www.mbcbrisbane.com Cheap NBA Basketball Jerseys
http://www.collinmoshman.com Cheap NHL Jerseys
http://www.wholesalenfljersey.com Wholesale NFL Jerseys
http://www.oroenonsoloexpert.it Maglie Calcio A Poco Prezzo
http://www.photo-buzz.fr Maillot Pas Cher Foot
http://www.missiv.es Camisetas De Futbol Comprar
http://www.fotobarco.es Camisetas De Futbol Baratas
http://www.nfljerseysforcheapsale.com Cheap Authentic Nfl Jerseys
http://www.dentalukindia.com Cheap Nfl Nike Elite Jerseys
http://www.kellyheatingandairoh.com Salute To Service Jersey
http://www.liquidlimousinecharters.com Nba Quiz Playbuzz
http://www.mycarpetcleaningindianapolis.com Chicago Bears Bleacher Report

Kommentoi