Helle yllätti äidin!

Lentoaskeleita

Okei, nyt minulla ei ole enää varaa nauraa alkutalvesta jokavuotisille "Talvi yllätti VR:n" tai "Lumi yllätti autoilijat"-otsikoille. Nimittäin viime vuonna huomasin kesän tullessa, ettei pojalla ole ainuttakaan päälle sopivaa kesävaatetta ja ulkona mittari näytti melkein kolmeakymmentä. En ollut etukäteen ymmärtänyt yhtään varautua lämpimiin keleihin hankkimalla poitsulle kaappiin shortseja ja teepaitoja etukäteen. Tänä vuonna huomasin, ettei pojalla ole ainuttakaan päälle sopivaa kesävaatetta (no oli yksi teepaita) ja ulkona mittari näytti melkein kolmeakymmentä. 

Löysin Nokialta tasan kaksi vaatekauppaa, joihin oli jo tullut lasten shortseja. Niinpä haalin Kappahalista ja Seppälästä kasan mukavia collegeshortseja ja teepaitoja koossa 98-104 (enää ei todellakaan mahtunut viime kesän 82/86 senttiset!). Seilorivaatehullu äiti bongasi myös ehkä söpöimmät shortsit ikinä sekä päheät aurinkolasit. 

Nyt meitä ei enää niin vaan yllätetä! 

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

Hihi, toi on just se vaatepaniikki jonka mä koin silloin kun lapsi oli kasvamassa 56- koosta ulos: mitä, ei sillä ole mitään sopivia vaatteita! Ja siitä lähtien on alkanut olemaan, vähän liiankin kanssa :P

Elina U.
Lentoaskeleita

No sehän on selvää, että juuri tuossa alkuvaiheessa ei välttämättä ole osannut varautua säävaihteluihin ym. lapsosen vaaterintamalla, mutta että kaksivuotiaan kanssa vieläkin sama homma! Että ohhoh, aurinko paistaa eikä kaappiin olekaan ilmestynyt säähän sopivia vaatteita. :D Nyt täytyy vähän skarpata. 

phocahispida

Hei eikös niitä lastenvaatteita aleta ostamaan silloin yläasteella, joka koossa aina puoleentoista metriin asti ja kaikille säille? Mitä? :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Oot ihan hassu! :D <3

Jeba
Tuuliajolla

Meillä ihan sama juttu. Pari kappaletta teeppareta ja shortseja löytyy mutttei sen enempää sitten. Täytyy suunnata munkin heti kaupoille kunhan ehdin/jaksan ja lompakossa olisi vähän ylimääräistä. :) Onneksi ollaan paljon kotosalla ja samoilla voidaan mennä monta päivää, vaikka ne olisi kuinka likaisia tahansa.

Voi apua! :D kuulostipa hirveeltä! :D

Elina U.
Lentoaskeleita

No mutta hei edes niillä parilla kappaleella pääsee tosi hyvin alkuun! :) Ja vitsi kun repesin tuolle lopulle, mutta niinhän se vaan on! Ei kotona haittaa vaikka kuinka olisi parit mehutahrat paidanhelmassa ja näillä keleillä kun illalla pesee niin kuivuuhan pienet teepaidat helposti aamuksi. Mäkin ajattelin, että nyt on sellainen hyvä "starttipaketti" kesäjuttuja ja aion katsoa seuraavaksi, joskohan löytyisi jotain kivoja kesävaatteita vaikka kirppikseltä.

Vau mikä vauva!

Mäkin kuljen vähän hitaalla vaatevarautumisen suhteen, "miten niin sillä ei oo mekkoja? olihan niitä viime kesänä vaikka kuinka monta!" Vielä kun ite oon tosi laiska shoppailija, on tosi vaikee tajuta että lapselle pitäis kuitenkin ihan oikeesti ostaa joka kaudelle uudet vaatteet!

Tällä hetkellä M:lla on yks lyhythihanen body ja yks mekko, missähän se ehkä sopiva "ai t-paitoja, ei näitä tuu ikinä käytettyä" -pino on...

Elina U.
Lentoaskeleita

Kuulostaa tutulta! :D Mutta oikeesti kun suorittaa vaan täsmäiskun yhteen tai kahteen kauppaan niin sillä pärjää jo hyvin. Ehkä ensi vuonna sitten uusi yritys molemmilla? :D

Vau mikä vauva!

Mä aattelin tehä täsmäiskun ja hankkia "starttipaketin" ihan suosiolla second handista, nyt tosiaan alkaa hirvittää että ostais vuosikausien ajan joka vuonna kaikki vaatteet uutena. Oon sun muinoisesta vinkistä käynyt pari kertaa siellä kuninkaankadun minimiissä, jos sinne taas :) jos se vaan muuten on vielä, ne hankki/etti jossain vaiheessa kai uusia isompia tiloja. Tiiäkö yhtään siitä?

Vau mikä vauva!

"että ostais vuosikausien ajan joka vuonna kaikki vaatteet uutena"

--varsinkin kun ne siis täytyy näköjään ostaa kaikki kerralla :D

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Voi kuule, samakäy aina täälläkin. Ja toi on jo 3-vuotias! :D Just kävin viikonloppuna hakemassa muutamat shortsit. T-paitoja meillä olikin, kun niitä oon hamstraillut muutenkin, kun ovat ihan jatkuvassa käytössä kesät, talvet. Sitten tajusin vielä, että viime kesän vaatteet on tuolla jemmassa ja ylläriksi parit viimekesäiset shortsit menivät vielä (kokoa 92), vaikka muuten meneekin 98. Eli nyt pärjäillään ainakin hetken aikaa, todellisuus sitten näyttää, pitääkö vielä käydä hakemassa lisää. Jos ihan megalämmin kesä tulee, niin ei nuo varmaan riitä, ellei sitten halua pyörittää puolikkaita koneellisia. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Jes, eli meitä on muitakin myöhäisheränneitä! :D On muuten jännä kuinka paljon niitä kesävaatteita kunnon hellekeleillä helposti menee, kun läträtään aurinkorasvan, hiekan ym. kanssa. Melkein pakko pyörittää välillä niitä vajaitakin koneellisia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.