Marraskuun viimeinen viikonloppu

Vaikka joulukalenterin ensimmäinen luukku jo aukesikin, niin palataan hetkeksi marraskuuhun. Sen viimeinen viikonloppu oli nimittäin erityisen hyvä. Se alkoi suurella riemulla ja liikutuksella, kun sain kuulla kesken työpäivän, että kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista oli hyväksytty eduskunnan äänestyksessä. Olin juuri yläkouluikäisten nuorten keskellä, jotka puhkesivat hurraamaan ja taputtamaan jonkun luettua kännykästään uutisen. Enpä voinut minäkään muuta kuin taputtaa heidän mukanaan ja yrittää pitää silmäkulmani kuivina. Olen niin ylpeä suomalaisista, jotka ovat lähteneet puolustamaan tasa-arvoa. Aika jännä ajatella, että tuosta perjantaista luetaan joskus tulevaisuuden hissantunneilla samaan tapaan kuin päivästä, jolloin naiset saivat äänioikeuden (olettaen tietysti, ettei enää tapahdu mitään dramaattista lain hylkäämistä, mutta onneksi se taitaa olla hyvin epätodennököistä). Siellä ne tulevaisuuden oppilaat tulevat kyselemään opettajaltaan, että ”ai siis miksi joidenkin mielestä vain miehet ja naiset saivat joskus mennä keskenään naimisiin?” ja siellä naureskellaan aiemman ajan vanhanaikaisuudelle. Ihan huikeaa. <3

Instagram ja facebook täyttyivät skumppapullokuvista, metahdomme-hastageista, niistä hienoista tahdon-profiilikuvista joista minulla ei ollut hajuakaan kuinka sellaisia taiotaan, sekä ylipäätään juhlahumusta. Minä ja poika vietimme kahdenkeskistä koti-iltaa eikä skumpan poksauttelu tullut oikein kysymykseen, mutta leivottiin mekin sitten vuoden ekat joulutortut juhlan kunniaksi ja maisteltiin glögiä.

kuva-006.jpg

Lauantaita palaankin sitten hehkuttamaan tänne huomenna kun ehdin istahtaa vähän pidemmäksi aikaa koneelle, sillä pääsin blogiyhteistyön merkeissä  Oopperaan.fi-matkojen kautta katsomaan Lumikuningatar-balettia Helsinkiin. En millään osaa tiivistää kätevästi, kuinka paljon nautin balettinäytöksestä ja kuinka iloinen olenkaan siitä, että sain kutsun mukaan, joten palaan tosiaan tähän huomenna. 

Sunnuntaina meidän perhe lötkötteli kotona, väitteli kankaisten lautasliinojen tärkeydestä Kodin Ykkösessä, teki lopuista luumuhilloista uuden satsin joulutorttuja ja vei niitä kavereidenkin luo. Jos viikonlopuille kuuluisi antaa arvosanoja, niin tämä saisi kiitettävän. Vaikka tälle viikolle osuu se kamala tentti, luentopäiväkirjan ja esseen kalmanrajat ja aamu alkoi aikataulujen uudelleensumplimisella pienen nuhapotilaan vuoksi, ei sekään saa mieltäni kaaokseen juuri nyt. 

Iloista viikonalkua! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *