Materialistimutsi tunnustaa

Lentoaskeleita

Moi, olen Rosanna ja olen materialistimutsi.

Pitkään väitin, että en ole ollenkaan ja osa minusta tahtoisi yhä sanoa näin. Kaikki alkoi muka ihan viattomasti siitä imetyssuojasta. Minulla oli tarve, jonka imetyssuoja täytti. Vähän aikaa kaikki meni ihan hyvin, imetin kaikkialla onnellisena verhoni suojissa, mutta sitten se ei enää riittänytkään: halusin hoitolaukun. Katselin netistä hoitolaukkuja yötä päivää, kirjoitin selitelyn makuisesti hoitolaukuista blogiinikin (kenelle minun piti hankettani perustella, itselleni vai teille, niin kenellekö?). Että en minä ennen, mutta nyt sellaisen tarvitsin ja tilasin. Pakko myöntää, että hoitolaukusta tuli tosi hyvä olo: tunsin suurta tyydytystä levittäessäni Koskarin vessassa hoitolaukkuni vaipanvaihtosuojan hoitopöydälle ja vaihtaessani lapseni vaipan helposti, niin että kosteuspyyhkeet, varabody ja vaipat olivatkin organisoidusti käden ulottuvilla. 

En voi enää salata tätä varsinkaan läheisiltäni. Mieheni sen huomasi kysyessään onko minulla uusi kaulakoru. Vastasin osittain häpeillen, että kyllä, tällanen imetyskoru. Arvasin, että imetysasihoihin tarkemmin perehtymättömät läheiseni eivät heti sulattaisi tarvettani imetyskorulle, vaikka minulla oli heittää perusteleviksi argumenteiksi imetyssanastoa, kuten "pöllöniskaisuus" ja "hampomisvaihe". Poikani epäili korun olevan karkkia ja mieheni epäili sen olevan turhuutta. Mutta minä tiesin, että se on tarpeellinen ja saattaisi ohjata myös naskalihampaiden puraisut rintojeni sijaan koruun (ja se on myös kivan näköinen).

En ole nyt tilannut mitään pariin viikkoon, mutta nyt tätäkin kirjoittaessani minulla on välilehdissä auki Boobin imetysneulemekkoja. Perustelen tätä itselleni sillä, että syksy on täällä ihan juuri ellei jopa ole jo, enkä voi imettää yhdessäkään neulemekossani. Ja minä kun tykkään käyttää syksyllä neulemekkoja. Okei myönnän, että "vauva pärjää isoveljen vanohoilla vaatteilla" oli myös täysin valhetta ja että molemmat lapseni tarvitsevat mielestäni mitä pikimmin merinovillaiset kypäräpipot (ihan totta, tarvitsevat!). 

Huomaan olevani taitava perustelemaan materialistisia pakkomieleteitäni halujani. Tiedän myös sen, että seuralla on näissä asioissa suuri merkitys ja että siihen nähden vietän aivan liikaa aikaa nettikauppoja, Facebook-kirppiksiä ja blogeja selaten. Osa minusta itsesänikin tietää, että tämä kaikki on niiden "meille ei mitään ylimääräistä vauvakrääsää" -ja "imettää voi ilman rekvisiittaakin" -periaatteideni vastaista, mutta materialistimutseille tyypillisesti omien periaatteideni pyörtäminen ei hetkauta minua olleenkaan (paitsi kukkaroa). Kuljen vaan tyytyväisenä hoitolaukku olalla keikkuen, imetyskorua kaulassa roikottaen ja imetyssuoja hoitolaukun lokerossaan syöttötilannetta odottaen. 

Peten ilme puhuu paljon.

Tässä siis minun tarinani. Vertaistuki on hyvin tärkeää ja siksi kuulisin mielelläni muiden materialistisia taipumuksia omaavien äitien tunnustuksia: jos joku on hankkinut vaikkapa imetysvaatteita tai kokee pakkomiellettä vauvojen silkkimyssyn ostoa kohtaan (jälkimmäinen siis ihan täysin hypoteettinen tilanne, siis niitä Ruskovillan, mutta täysin hypoteettinen), niin nyt saa tunnustaa. Vaikka ihan anonyymisti, täällä ei tuomita.

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Jos sulle tulee näistä ostoksista hyvä mieli, niin se on silloin hieno juttu! Kun äiti on tyytyväinen, koko perhe on ;))! Ja, nuo silkkimyssyt ovat oikeasti tarpeellisia! Ostin 22 vuotta sitten pojalleni ja se kiersi monta serkkuakin lämmittämässä :) Se on hintansa väärti! 

Ps. Ihana hoitolaukku! 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaa olet oikeassa! ;D Ja arvaapa saitko juuri "ylipuhuttua" mut nyt tähän silkkimyssyhommaan lopullisesti. :P

I love mondays

Mä oon ihan hirveä materialistimutsi. Esikoiselle en oo ostanut ku pari lelua käytettynä, kaiken muun uutena. oon perustellut tätä sillä että saadaan serkuilta niin paljon vaatteita käytettynä et voin hyvin ostaa loput uutena, usein kyllä alesta.. Tulokkaan kohdalla oon onneksi saanu nyt hillittyä itseni ja tilannut vaan muutaman jutun. Silti mietin kokoajan et mitä vaatteita se käyttää kun syntyy ku kaikki näytti niin isoilta ja mitä kaikkea imetyshärpäkettä tarviin ;) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Meillä on ollut aivan sama peruste! :D Nyt kyllä olen shoppaillut tytölle paljon mekkoja kirppikseltä, ne kun eivät mene miksikään kun niitä käytetään niin vähän kuitenkin. Ja muutenkin olen nyt kuopuksen kohdalla ostanut isompia hankintoja käytettynä, mutta kyllä sorrun myös uuteen ja kaiken maailman humputuksiin super helposti! :D 

Voi siellä onkin ihanan odottavaiset ajat meneillään. Äitiysloma ennen synnytystä on kyllä aika vaarallista aikaa nettikauppojen osalta. ;) <3 Ja mitä imetyshärpäkkeisiin tulee, niin tuo imetyskoru on ollut tosi kätevä. ;)

tanjatanja
Ei Beigeä

Yritän tässä juuri perustella itselleni kahta hoitolaukkua kun tuo sinun on niin hieno ja minun niin ruma ja tyhmä :( 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahaha apua voi ei! :D Hmm mä olen aivan mestari näissä perusteluissa, mutta kahdelle hoitolaukulle on tosi vaikea keksiä selitystä. ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

EIKUN: VARAHOITOLAUKKU! 

Sanne Välinen

Ompa harvinaisen natti laukku, ollakseen imetyslaukku. Vai mika se oli? 

Tollasta voisin kantaa itekkin, vaikka sisalto tosiaan olis pikkasen erilainen.. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Mäkin juuri mietin, että tänhän voisi periaatteessa ottaa vaikka käsimatkatavaralaukuksi kokonsa puolesta sitten, kun täällä ei tarvitse enää vaippoja kuskata! Tykkään siitä itsekin. Ja tää oli hoitolaukku nimeltään, mutta jos lanseerattaisiin "imetyslaukku" niin varmaan hormonipäissäni tilaisin sellasenkin. :D

Sanne Välinen

Aivan, Hoitolaukku. :D Ehka ma sitten joskus opin naa termit, kun on sen aika. Ja ihan takuulla oon kanssa kunnon materiaalimutsi kaikkine tarvikkeineen siten, kun sen aika tulee. Koska, koskaan ei voi olla mitaan liikaa.. :D

Saltsa (Ei varmistettu)

Hei! Aivan ihana hoitolaukku! Saako udella mistä tuollaisen voi ostaa? :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos! :) Tilasin tämän Jollyroomista, merkkiä Storksak ja mallia Noa. Oli alessakin. ;)

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Tästähän jäi nyt kokonaan se tärkein juttu. Mikä on imetyskoru ja mistä niitä saa? Mäkin tarviin! :D :D  Ja tuo hoitolaukku.  <3

Itse poistin Facebookista kaikki sivutykkäykset niistä, missä mainostetaan lastentarvikkeita. Ihan tulevaa hoitovapaata ja sen aikaista budjettia silmällä pitäen. :D 

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaha ehkä pitäisi tehdä samanlainen poistosuoritus itsekin! :D 

Imetyskoru auttaa vauvaa keskittymään syömiseen siinä vaiheessa, kun ympäristö alkaa kiinnostamaan imetystilanteissa tissiä enemmän. Ainakin meillä on toiminut, vähän tosin vaihtelevalla menestyksellä. Muutenkin sitä on kivaa repiä ja jyrsiä. :D Omani on Lolli Jo merkkinen ja mun mielestä niillä on tosi nättejä koruja (niitä myy ainakin Ipanaisen verkkokauppa). 

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Mitä on pöllöniskaisuus? Terkuin: kantoliina, rintareppu, imetystyyny, leikkimatto jne jne jne, kaikki käyttämättömänä toistaiseksi :D :D

 

ps. sulle on haaste :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hih, kyllä te ehditte niitä vielä käyttää! ;) Pöllöniskaisuus tarkoittaa sitä, kun vauva kuikuilee vaan niska kenossa muualle silloin kun pitäisi syödä. Tai ainakin näin olen ymmärtänyt ja diagnosoinut  meille tällaisen vaiheen. :D

Kiitos haasteesta! :)

Toinen materialistimutsi täällä hei! 

Mä aina perustelen näitä hankintoja itselleni sillä, että tää on mun harrastus. Onhan se vähän kallis harrastus ja kaikkea ei nyt ihan varmasti niin paljon tarvitsis, etteikö ilmankin pärjäis, mutta jos nää jotkut hankinnat elämää helpottaa,  niin miks ei? Kun ketä se vahingoittaa, jos mä tuhlaan omia rahojani näihin hankintoihin. Ne on minun rahojani ja tämä on minun harrastukseni! On paljon tyhmempiäkin harrastuksia tai tapoja. 

Ja se Ruskovillan silkkimyssy on ihan paras! Sun täytyy ehdottomasti ostaa se neiti röyhelöpyllylle.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei Jenn, tervetuloa joukkoon! ;) Ja kiitos vakuutteluista, kyllä tämä silkkimyssyasia taitaa nyt olla sinetöity. Tosiaan, jos nämä pienet hankinnat piristävät tai helpottavat arkea, niin sallittakoot ne meille siinä tapauksessa. ;)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Heiheihei! Ruskovillan kypärämyssy on PARAS! Ihan siis paras-paras-paras! Aivan todellakin ehdottomasti paras ja tarpeellinen, ei sitä tarvitse perustella :D

Mutta joo, tunnistan itseni. Enkä tajua miten oon nyt vasta tälleen hurahtanut, en minä tuolle ensimmäiselle hommannut vaunuja rv22 (NOKU sopivat sattu vastaan!! ...........viikon intensiivisen etsinnän jälkeen... ihan sattumalta, tiedäthän...) enkä edes harkinnut mitään hoitolaukkua. Ja nyt siihen sun postaukseenkin vastasin että eeeäääh minä mitään hoitolaukkua hommaa, ja sitten näin ton sun... ja se on hieno. Ihan superhieno. Ei siitä mihinkään pääse.

Ja joo, imetysvaatteet kanssa toinen. Ekan kanssa en edes miettinyt (liivejä lukuunottamatta). Nyt oon viikon selaillut ties mitä nettikauppoja, kun olishan ne niiiiin käteviä. Harsot - ekalla oli valkoisia perusharsoja, arvaappa vaan oonko nyt katsellut vaikka mitä kun onhan ne niiiiiiiiiiiiiiin hienoja. Vaatteet - ekalla oli sitä mitä lahjaksi saatiin, nyt tiedän ihan liian hyvin mitä kaikkia IHANUUKSIA on maailma ja ne kirotut FB-kirppikset täynnä. Hohhoijjakkaa vaan. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Okei, olen nyt jo aivan vakuuttunut silkkimyssyn erinomaisuudesta (vaikka olin kyllä aikamoisen vakuuttunut jo aiemminkin :D ). Osaisitko sanoa siitä koosta, että ovatko reilua vai pientä kokoa?

Hahaha ja mahtavaa, että joku toinenkin on hurahtanut tällaiseen kaikenmaailman vauvamateriaan vasta toisen lapsen kohdalla, niin ei tunnu niin vaikeasti myönnettävältä täälläkään päässä. Vaikka kyllä mä sitä hoitolaukkua pohdin jo esikoisenkin vauva-aikana, vaikka en olisi sitä ikinä ääneen myöntänyt. :D Kuulostaa niin niin tutulta.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Paha kyllä siitä koosta sanoa, kun meidän tyttö on niin pieni. Sillä oli 1-2v vielä viime talven kun oli jo 3, mutta on tosiaan ikäistään pienempi ja vaatteet oli viime talvena 92/98cm.

Piiisami (Ei varmistettu)

Hahahahahahahaaa, repeilen täällä niin pahasti! Tunnustan, liityn kerhoon! :D Raskausaikana vannoin, että me ei sitten tarvita mitään muodikkaita merkkivaatteita vauvalle, imettää voi ihan tavallisella toppi ja löysä paita -yhdistelmällä, vaunuverhoa ei tarvitse koska harso ajaa saman asian, kaverin vanha kulahtanut manduca kelpaa ihan mainiosti... Niin vissiin, muhahahaha. Nyt on p-a-k-k-o saada P.o.p:ia ja Gugguuta, Boobin paidat on parhaita, vaunuverho on ihan ehdottomasti oltava kun onhan se nyt niin nätti ja vauva keikkuu Tulassa (aaah ne kuosit &lt;3 ). Ja silkkimyssy löytyy, tottahan toki! Just löytyi myös Molon toppahaalari, vaikka onhan tuolla toi äitiyspakkauksen haalari kaapissa. Fb-kirppiksen on vaarallisia paikkoja! En kerro yleensä ostoksista miehelle vaan ujutan ne vaan käyttöön salaa. Välillä tajuaa, että onkin joku uus juttu taas käytössä ja sit selittelen, että oli ihan pakko, kun oli niin edullinen ja niiiin ihana ja ennen kaikkea niiiiiiin tarpeellinen. :D Imetyskoru taitaa olla seuraavana hankintalistalla, 4 kk pöllöniska nimittäin täälläkin, tulee siis vain ja ainoastaan tarpeeseen, hihihihiii. APUA!

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahahah kuulostaa siltä, että samassa veneessä ollaan! :DD Kuulostaa erittäin tutulta! :D Ja hei se imetyskoru ON kätevä pöllöniskaisuuteen, ainakin usein! Imetyssuoja auttaa myös varsinkin hälinäpaikoilla keskittymään syömiseen, mutta välillä neiti kyllä tulistuu ja huitoo koko verhon pois. Täälläkin on kyllä selittelytaidot kehittyneet huippuunsa. ;) 

Ps. Taidan tilata sen silkkimyssyn jo tänään.

Annis (Ei varmistettu)

Voinet nyt varmaan lohduttautua sillä, että mun lapsi on 2-vuotias, toista ei ole tulossa, ei edes alulla, ja mietin että pitäisköhän tilata uusi hoitolaukku kun en siitä vanhasta enää tykkää :D. Laukkuhan on tosiaan käytössä ehkä 1krt/kk satunnaisen vaipan ja wipesien kuljetusta varten, että todellinen HOITOlaukku. Kun lapsi on käytännössä jo kuivakin ja minä töissä enkä rimpsaa sen kanssa kaupungilla.
Huom! En tilannut :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahaha ihan mahtava tarina, ihana! Nauroin ääneen! :D No mutta et sentään tilannut hei, niin aika hyvin sait hillittyä. ;)

Kahvin parhaaksi

No siis mua harmittaa, että en rohkeasti heittäytynyt tähän materialismiin heti alkuun! Voi miksi himmailin? Nyt tuntuu tyhmältä ostaa hoitolaukku, onhan vauva jo 5 kk.

Vauvakaman ostaminen on hauskaa ja aika paljon siinä on myös tarpeellista. Totta kai on välillä hyvä olla kriittinen ja olla ostamatta mitään krääsää, mutta on sitä pahempiakin juttuja kun omaan ja lapsen viihtymiseen panostaminen myös rahallisesti.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei mutta sille hoitolaukulle löytyy käyttöä oikeastaan niin pitkään kun lapsi on vaipoissa, ja sitten kun opetellaan kuivaksi niin niitä varavaatteita vasta tarviikin, ja kaiken maailman välipaloja ym on myös kätevää kuljettaa siellä laukussa.;) Mäkin tilasin sen kun vauva oli 4kk ja olen ollut oikeesti tosi tyytyväinen siihen miten helposti siellä on kaikki hollilla. 

Olet oikeassa, onhan tässä hommassa ihan hyvä pitää järki päässä ja kyseenalaistaa ostoksia, mutta jos joku tavara joskus piristää ja helpottaa arkea niin miksi ei. :)

Ella F.
Siperian Ella

Hei, Boobin imetysmekko on ihan must! Mä sain kaverilta ikuisuuslainaan yhden kappaleen, se toimi tosi hyvin :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Okei, sait ylipuhuttua! ;) Ja sekin ylipuhui ihan hyvin, että löysin nyt sellaisia oikeesti ihan kivan näköisiä imetysmekkoja, joissa on sisäpuolelta fleecevuorattu rintaosa, eli vähän niin kuin laittaisi rahaa terveyteensä ja rintatulehduksen estämiseen... 

(Terveisiä siis muodin huipulta: valitsen vaatteeni tissilämmittimien perusteella)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.