Murrehaaste: iltaterveiset!

Lentoaskeleita

Mä löysin just Mindekan blogista aika hauskan haasteen. Siin on ideana et kirjottaa yhden postauksen silleen ku puhuis omil kavereil, iha ilma mitää kielioppijuttui. Tää sattu just hyvää välii ku ollaa oltu pari viikkoo reissussa molempien porukoil, ja nauroin just tänää et vitsi kui tää murre o taas tarttunu. Siis mä puhun iha hullumaisest just ny. Mul on Tampereel asumise aikan muuttunu puhe tosi neutraaliks, eikä kukaa arvaa ikinä et mist mää oon kotosi. Eikä usko et mä ole ainakaa Raumalt, ku en mä puhu yhtää raumalaisittai. Ainoastaa se mut ain paljastaa et sanon ketä sillo ku pitäis sanoo kuka. No en varmaa nytkää varsinaist raumamurret puhu, mut nyt mä puhu sillai kummallisest rauma, laitila ja sit sen mun oman "normaalikiele" sekotust. 

Mun oli tänää tarkotus tulla kirjottaa teil tänne mun eilisist alelöydöist, ja siit et oon nykyää aika ylpee siitä kui fiksuks mun shoppailemine o muuttunu. En osta mitää kertakäyttöjuttui ollenkaa, joihin mä sorruin joka viikko joskus ku mä olin töis vaatemyyjänä. Jos mä näen jonku kivan vaatteen, ni mietin tarkkaa et mihi mä se yhdistäisi, ja et mis mä sitä pitäisi. Katon kans tarkkaa kaik materiaalilaput ja arvostan kyl helppohoitosuut ja luonnonmateriaalei. Eilenki mä pidi pään kylmän siel alennusmyynneis ja ostin vaa pari oikeesti tarpeellist perusjuttuu. Viel pari vuat sit mä olisi kantanu kotti mont kassillist tavaraa, joka ol halpaa ja kivaa, ja jota ei ny välttämät jaksanu sovittaa. Iha hulluu oikeesti!

Kirjottamine kuitenki jäi tänää niinku kaik muuki. Tää jouluvaihde on meinaa tuntunu jäävä vähä sillai päälle, ja koko aja on semne ihmee fletku olo. Pari kertaa puin meil ulkovaatteet pääl ja mentii hiuka ulos, mut iltapäivälläki sato vaan ja leikittii sisäl uusil junaradoil. Mentii aikasi saunaa ja tehtii pizzaa. Mietin siin taas et ei ol mitää sulosempaa ku saunanpuhdas, yöpuvus, hiuka jo päivä leikeist väsyny lapsi. Sillo on vaa nii onnelline olo ku toi yks vauhtikiitäjä haluu "sysiin" ja silittää kättä.

Halusin tul toivottamaa teil viel rentouttavaa viikonlopun jatkoa! <3 Tarttukaa te muutki tähä haasteeseen! Aika kauheeta kyl lukee tätä omaa tekstii näi, jos sit huome taas palaisin ihan normaaliin tyyliin! ;)

Kommentit

Kath

Apua! Olipa yhtäkkiä vaikee lukee tollasta tekstiä :D ja tuli ihan sellanen olo, et siellä kirjottaa joku teini :DD ei siis millään pahalla!

se on muuten hassua, et kun täältä keski-suomesta tulee tampereelle, niin ihmiset väittää meidän puhuvan murteella. Ja meistä me puhutaan ihan normaalia suomea, ilman vääntämisiä ja sanojen katkomista :D jännä juttu toi murre!

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahah mä miettisi iha samaa, et ihan ku joku teini olis kirjottanu! :DD Eli ens postauksest lähtie taas normaalin tyylin parii? ;) Teepä säkin tää postaus, olis mielenkiintost lukee mitä tarkotat! :)

Kath

Joo ehkä parempi palata normaaliin tyyliin, ei tartte nii kovasti pinnistellä ymmärtääksee :D

Hei, tein jonki moisen postauksen mun "murteella" :)

annakarin
Anna Karin

Hihi, suloista! Murteet on niin hauskoja. Mä en jotenkin yhtään osaa kuvitella sun puhuvan noin!

Voisin ehkä itsekin tarttua tähän! :-)

Elina U.
Lentoaskeleita

Joo! Tee säki tää! Näitä on nii kiva lukee. :) Aika hassuu että millane kuva ihmiste puhetyyleist voi tätä kaut välitty, ku kaik kirjottaa kuitenki tääl melkee sellasel yleiskielel. Mut ei tosiaa mee ku viikko ku mun puhe muuttuu taas iha murteettomaks ja persoonattomaks. Ehkä yritän nyt tahallani vääntää tätä sinnikkääst Tampereellaki, ni voin sit huvittaa mun kielipoliisi opiskelukavereit taas! :D Ku iha vaa toi mun kuka/ketä saa ne jo ihan hulluks kuulemma. :D

annakarin
Anna Karin

Pakko myöntää, että munkin korvaan särähtää tosi pahasti, jos joku sanoo ketä kun pitäisi sanoa kuka.. :-D Mutta murteillehan ei mitään voi, eikä pidäkään voida, joten anna mennä vaan! Oon mäkin kuullut, että Oulun murre on kamalin murre koko Suomessa, hahah.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Hih, pitäsköhän mun? Mun murre ei vaan oo mitenkä kovin erottuvaa ja se on tätä nykyö oikeestaan sekotus kahta tyyliä. Mulla on ihan oma murteeni. :DD

 

Elina U.
Lentoaskeleita

No tossaha jo tuliki se, et sullakin on murre jos sul kerra on oma puhetyyli! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Hih, tosiaan. Ja kuten sitte huomasin kirjottaessani murteella, niin eihän se nyt ihan niin tavallista puhetta ookaan. :D

Jeba
Tuuliajolla

:D mä miettisin iha samaa, että kuka teini siellä oikei kirjoittaa! Pakko tarttuu tähän itekkin kunhan ehdin! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahahah! :D Enää olis puuttunu parit YOLO:t ym teinilyhenteet joista oon iha pihal, ni olis varmaa menny iha 16-vuotiaast läpi. :D Tartu ihmeessä, tää on hauskaa!

.Tiia

Ihanaa, et tää miu keksimä haaste on saanu jo tosi monen bloggaajan lähtemää siihe mukaa :). Vaik olis samasta kaupungistaki kotosin, ni silti jokaisen murre kuulostaa ainaki kirjotettuna pikkuse erilaiselta :).

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis aivan loistava keksintö tää koko haaste, kiitoksia siit! :) Jotenki pääsee bloggaajan persoona nii hauskast läpi näist teksteist. Tuo sun siu ja miu kuulostaa nii suloselt! <3

.Tiia

Se on totta, et se persoona tulee kyl paremmi esii murteella kirjotettuna. Normaalisti ku kaikkien kirjotukset näyttää omalla tavallaa samalta, koska onha se helpompi ja lukijoillekki kivempi, et postaus on kirjotettu kirjakielellä :).

Monet täällä sanoo "miun ja siun", melkeinpä oikeestaa kaikki kaveritki sanoo nii, mut mie en ite jaksa laittaa sinne perää sitä ylimäärästä ännää :D.

Kommentoi