No ne minun rakkaat!

 

Abirekat ajoivat tänään hämeenkatua pitkin juuri kuin köröteltiin vauvan kanssa rattailla bussipysäkille. Tuntui hassulta tajuta, että omasta penkkaripäivästä on jo viisi vuotta! Rekkojen lavoilla mekin kiikuttiin kavereideni kanssa silloin, oltiin vauvan kummitädin kanssa Vilma ja Betty Kivisistä ja Sorasista.

Mietin sitä meidän porukkaa niillä lavoilla, ja imelänä ystävänpäiväaasinsiltana sitä kuinka huippuja ystäviä minulla on. Olen niin onnekas, kun olen saanut näitä tyyppejä elämääni. Muutaman olen tavannut jo ala- ja yläasteella ja olemme kasvaneet yhdessä.

560885_10151002146104678_2107413195_n.jpg

Ollaan yhdessä juotu itsemme ekan kerran humalaan, itketty tyhmiä poikaystäviä ja pidetty aina vaan yhtä muuttuvien elämäntilanteiden, kaupunkien ja mantereidenkin keskellä. Ja kun nähdään juttu jatkuu siitä mihin se viimeksi jäi. En olisi pärjännyt enkä pärjäisi ilman näitä.

p1010440-001.jpg

Toiset ovat tulleet elämääni yllättäviäkin reittejä. Tutustuin yhteen kaasooni festariaamuna poikaystävän kaverin kautta ja olimmekin kohta tukipilareita toisillemme molemmat uuteen kaupunkiin muuttaessamme. Niiltä festatareilta tarttui mukaani mielettömän täkeä ystävä, joka tietää ilman selittämistä, huomaa ilman sanoja ja on yksi hauskimpia ja empaattisimpia ihmisiä joita tunnen. Yllätykseksemme olimme jopa raskaana täysin samaan aikaan! 

19758_306613944677_4271756_n.jpg

 

Erään ystäväni kanssa opiskelimme samoilla kursseilla melkein vuoden, kunnes ihan vaan yht` äkkiä huomasin että tämä tässähän on ihan minun ihminen. Nyt ollaan juotu teetä tuntikausia ja puhuttu kaikista maailman asioista, löydetty niin paljon yhteisiä juttuja että tiedän ettei näitä ihmisiä löydy usein. 

tammikuu13_024.jpg

On ollut ihanaa huomata, että oltiin me sitten tavattu ystävieni kanssa kielikurssilla tai mökkibileissä, ne tärkeimmät ovat säilyneet hurjienkin elämänmuutosten keskellä. Olleet aina siinä vaikka erilaista elämää eletäänkin.

Äidiksi tulo oli minulle melkoinen opetuskokemus joidenkin ihmisten kohdalla. Ne, joiden kanssa ystävyys perustui pelkästään bileissä vaihdettuihin kuulumisiin, jäivät pois melko nopeasti. Ne, jotka ”salaa” arvostelivat elämänmuutostamme, hiipuivat pikku hiljaa moikkaustutuiksi myös. Oikeastaan tämä ei haittaa, sillä on toki luonnollista että osa ihmissuhteista perustuu tiettyjen tilanteiden ympärille. Ne tärkeimmät pysyy. Ja onhan toki äitiys yhtä lailla myös vahvistanut ja yhdistänytkin ystävyyssuhteitani.

Ihanaa ystävänpäivää kaikille ystäville ja Lily-kavereille! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *