Päivän hiuskysymykset

Lentoaskeleita

Kotimatkalla pysähdyttiin erään portin pieleen hetkeksi kameran kanssa. Kuvat liittyvät yhteen hauskaan pieneen juttuun, josta kerron perjantaina. Nämä kaksi tilannekuvaa pojan kanssa saavat nyt toimia kuitenkin johdatuksena hiustilanteeseeni, johon kaipaisin kipeästi ideoita.

Eli tilanne on tälläinen. Olen lähtenyt tasaisesta tummanruskeasta kohti luonnollisempaa hiussävyä. Nyt ollaan vihdoin tälläisessä vaiheessa, että oma juurikasvuni ei näy inhottavasti muuta hiusta vaaleampana, vaan väri vaalenee aika mielestäni ihan kivasti latvaa kohti. 

Mutta kuten tästä kuvasta näkyy, on oma luonnollinen juurikasvuni tuollainen tumma maantienharmaa. Muut hiukset taas ovat alkaneet kummasti punertamaan viime aikoina, ja näiden värien välinen kontrasti on tällä hetkellä mielestäni aika ikävä.

Nyt selailen hullulla innolla kaikenmaailman hiussivustoja, ja silmääni miellyttää erityisesti mahdollisimman luonnolliset sävyt, kevyet liukuvärjäykset ja terveen näköinen hius. Eli matkaa tähän on jonkin verran. 

Niinpä ennen kuin varaan ajan kampaajalle, kysyisinkin vinkkejä ja mielipiteitä teiltä:

- Otsis, jee vai buu? Mahtaisikohan toimia ohueen tukkaan?

- Kuinkahan saisin hiuksiin kiiltoa ja terveempää fiilistä? Mitkä ovat sinun luottotuotteesi?

- Entä onko kellään ideoita tuohon sävyasiaan?

- Paljonkohan raaskisi pätkäistä latvoista?

Oloni on nyt jotenkin tosi epävarma sen suhteen, että mitä tekisin. Pieniä juttuja, mutta isoja kuitenkin. ;) Ai niin, ja olen varsinainen hiustylsimys ja mitään kovin radikaalia en ikinä uskaltaisi tehdä. :D

Olen todella kiitollinen, jos joku jaksaa jakaa oman mielipiteensä ja vinkkinsä! :)

Kommentit

Laura00

joku liukuvärjäys olis varmaa kiva ja sitte raitoja niin että (ne sulautuu siihen latvaan siis) oma väri ei pilkota kamalana sieltä juuresta. : )

itse suosin kookosöljyä hiustenhoidossa, ja latvoista ei tarvii leikkuuttaa kuin kuivat ja haaroittuneet hapsukat pois.

Elina U.
Lentoaskeleita

Ai sitä kookosöljyä voi käyttää hiuksiinkin? Millä tavoin käytät sitä, hierotaanko sitä siis latvoihin? Ihan uusi tieto mulle, kiitti vinkistä! :) Ajattelin ostaa sitä Moroccanoilia, mutta tuo voisi olla vähän edullisempi vaihtoehto. 

Ja jotain tuonkaltaista värjäystä vähän ajattelinkin, kiitos tämä vahvisti aikomuksiani! :)

Elliz (Ei varmistettu)

Jos haluat luonnollisen värisi takaisin voit kokeilla ColorB4-värinpoistajaa( Stokkalla ja Anttilasta löytyy ainakin). Se ei vaalenna vaan poistaa värin. Tuote kuitenkin rasittaa jonkin verran hiusta, mutta sinulla vaikuttaa olevan liukkaan näköinen hiuslaatu, joten voit jopa hyötyä siitä. Latvasta en pätkäisisi paljoakaan jos pidät pitkästä tukasta mutta toisaalta viisi senttiäkään ei juuri näy noin pitkässä.
Jos taas vaan haluat poistaa punaisuutta on siihenkin sävyttäviä shampoita ja hoitoja. Esim. ihan suuremmista marketeistakin saa nykyään Biozellin sävyttäviä hoitoja jotka ovat mielestäni ihan samoja kuin Cutrinin vastaavat.

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos kommentistasi, hyviä vinkkejä! :) Minulla on tosiaan aika liukas hiuslaatu, mutta en tiedä uskaltaisinko silti ryhtyä itse kokeilemaan värinpoistoa kotona. Tuo kyllä kuulostaisi tosi kätevältä, saisi värin pois ja voisi katsoa millainen se oma hiussävy oikeasti on. Silti oon vähän nynny tämän suhteen, sillä voin vaan kuvitella että onnistuisin jotenkin pilaamaan koko jutun. :D

Tuota punaisuuden poistoa sävyttävien shampoiden ja hoitojen avulla en olekaan tullut ajatelleeksi! Täytyykin ehdottomasti tutkia noita enemmän seuraavaksi kun ehdin kaupoille. :)

One day

Otsiksesta voin sanoa sen verran, että toimii just -ei välttämättä niin paksuun tukkaan- paremmin! Jos on taipuisat ja lainehtivat hiukset kannattaa ehkä miettiä jaksaako suoristella sitä otsista joka aamu. Jos ei, niin otsis varmasti toisi sitä kaivattua uutta, muttei olisi liian radikaali :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hmm uskoisin kyllä että jaksan suoristaa, kun muutenkin suoristusraudalla yleensä latvoja vähän kääntelen. Mietinkin otsista juuri tuosta mainitsemastasi syystä: toisi hiukan jotain uutta näihin hiuksiin, muttei silti mitään kovin radikaalia. ;)

One day

Ja saahan sen pinneillä pois otsalta, jos joku aamu tuntuu ettei huvita laittaa hiuksia!

Mimosa

Otsiksesta (varsinkin ohuilla hiuksilla) sen verran, että siinä on aika laittaminen joka aamu. Ite kasvatin pois, koska kyllästyin joka aamu sitä kastelee+ainetta+föönaa+laittaa.

Liukuvärjäyksen puolesta myös liputan. Varsinkin, jos ei haluu kovin usein värjää hiuksia, niin semmonen luonnollisen sävyinen liukuvärjäys on hyvä.

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin mietin myös tuota laittamispuolta, mutta uskoisin että se menisi siinä samassa kun muutakin tukkaa kääntelen suoristusraudalla, käy aika rutiinilla jo. :) Mutta samasta syystä kuin sinä joskus kasvatin otsiskokeiluni nopsaan pois, niin siksi olen kyllä hiukan skeptinen toisaalta. :D

Joo ja ehdottomasti tuo olisi myös yksi kriteeri, ettei hiuksia tarvitsisi värjäillä jatkuvasti. Nyt kampaajavälini on 2-3kk, enkä sitä haluaisi kyllä tiheentää yhtään.  Hyviä huomioita, kiitos!

Amma
Why you little!!

Mä rakastaisin otsista jos en vihaisi sen aihauttamaa vaivaa niin paljon. Mulla otsis rasvoittuu siis tyyliin päivän aikana ja vuorokausi pesusta se on sen näköinen, kun olisin hieronut pötkön voita tukkaani. So nou thänks. Mut oikeasti koko ajan haaveilen semmosesta Zooey Deschanel-tukasta..

Mä lopetin tukkani värjäämisen joskus reilu pari vuotta sitten aika tyystin, varmaan muutama kuukausi ennenkuin raskauduin. Nyt oon välillä käyttänyt kampaajalta ostamaani värillistä tehohoitoa, jolla saa säpäkkyyttä tukkaan (mulla on sellasta kirkkaanpunaista, punaistaa hiuksia kivasti) ja joka sitten kuluu tasaisesti pesuissa pois. Tällä itseasiassa hävisi hiuksissa ollut värikatkoskin, joka oli jossain leuan tasalla menossa. Tätä hoitoa ainakin mun kampaajalla oli esim. ruskeetaki.

Niin, no siis tätä pippurinpunasena: http://www.sokos.fi/fi/sokos/kc-professional-color-mask-tehohoito-200-ml. Sitä oli kampaajalla ainakin pieniäkin purkkeja, niin pystyy testaileen jos ei isoon suoraan taho satsata. Kertoi, että esim. lapset tykkää noista, kun saa "värjätä hiuksia", mut toi väri ei kuluta tukka vaan nimenomaan hoitaa.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kiitos vinkistä! :) Tuollainen hoitava värinaamio voisi ehkä olla myös minun juttuni juuri nyt. Voisin kyllä testata! Ja tuo voipötkö-kuvaukseni palautti myös omaan mieleeni aika elävästi sen miksi EN halua sitä otsista ehkä sittenkään. No nyt talvella saattaisi vielä toimia ja onhan kuivashampoo keksitty, mutta mulla oli ihan sama juttu joskus aikanaan kun otsista kokeilin.

 

Siitä otsiksesta minäkin. Että se on tosi jee, mutta ei ongelmaton. Se joka-aamuinen suoristaminen ei ole mulle ollut koskaan mikään ongelma, ja sen rasvoittuvan otsatukan pesee nopeasti hanan alla vaikka ei muuta tukkaa pesisikään.  Mutta vihaan niin paljon sitä vaihetta kun sitä otsista alkaa kasvattamaan pois! Sitä näyttää ihan dorkalta. Minä ainakin siis. Olen ollut ikuinen otsatukkajojoilija, eli leikkaan ja kasvatan vuoronperään. Nyt olen saanut otsikseni reippaasti olkapäiden alle, ja takaisin ei ole tulossa juuri tuon kasvatusvaiheen takia. Otsis kuitenkin useimmiten näyttää tosi kivalta, kunhan se on tarpeeksi paksu, ettei ole vaan pari haiventa ristissä :D Kyllä ohuehkostakin tukasta saa kivan otsiksen kunhan siihen leikataan vaan tarpeeksi tarpeeksi materiaalia. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos kommentistasi, palautit kyllä hyvin mieleeni myös tuon kasvatusvaiheen. :D Siinä vaiheessa kun se otsis on juuri tuossa silmien kohdalla, on sitä ihan vaan mahdoton saada mitenkään nätisti sivuille. Ja juuri tuota pelkään, että olisiko se sellainen ohut muutaman hiuksen lärppänä otsalla. :D Toisaalta, ei kai tämä mun tukkani nyt sentään niiiin ohutta ole.

No ei missään tapauksessa ole sun tukka liian ohut otsikselle (tai mitenkään ohut muutenkaan), kyllä sen kuvista näkee. :) Joskus vaan näkee paksustakin tukasta leikattuja huonoja lärppänäotsiksia! 

Elina U.
Lentoaskeleita

Mulla on yksittäiset hiukset aika ohuita, vaikka niitä paljon onkin. Lisäksi sellainen ruman mallinen hiusraja, siksi hiukan emmin asiaa. Pelkään nimittäin juuri tuollaista lärppäotsista! :D 

kirsikkainen

Luottotuote on ehottomasti Kerastase! Kallis joo, mutta se livahti takas mun kylppäriin kun totesin, että mikään muu tuote ei ole oikeesti tuonut niin selkeetä eroo hiuksiini: kiiltävät, kuohkeet ja terveet (siis jopa mun lisu tulee ihan kivaksi). Ihan pelkät naamiotkin tuo muutosta, jos ei  päivittäin raaski shampoota ja hoitoainetta käyttää. Toinen huomattava ero paksuuteen (tai itteni kohdalle siihen ettei olisi niiiin ohut) on riittävä D-vitamiinin saanti! Tämän huomasin kun olin poissa Suomen talvesta, mutta toimii purkkivitskutkin, kun nyt oon muistanut syödä ne säännöllisesti. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kiitos vinkeistäsi! Olen pessyt pian viikon hiuksiani poikani mikki hiiri -shampoolla ja tehohoitoaineella kun en ole ikinä muistanut ostaa uutta shampoota itselleni, niin nyt kyllä tekisikin mieli jotain oikein luksusta hiuksiin! Joten otan tuon Kerastasen ehdottomasti (hyvinkin nopealle) harkintalistalle. :)

Kommentoi