Pilvisään puuhasteluja

Lentoaskeleita

Blogini on päivittynyt hieman tavallista harvempaa tahtia, syynä tälle on ollut loppurutistukseen kasaantuneet kouluhommat. Pari tenttiä menee vielä kesäkuun alkupuolelle, mutta kyllähän se niin on, että mieli lähtee kesälaitumille siitä huolimatta kun toukokuu loppuu ja jäämme pojan kanssa kotiin. Pojalla on huomenna viimeinen hoitopäivä nykyisessä päiväkodissaan, syksyllä hän aloittaa uudessa joka on lähempänä nykyistä kotiamme. Olen todella haikein mielin tästä muutoksesta (vaikka toki todella innoissani siitä, että pääsemme viettämään yhdessä kesälomaa), sillä en voi kylliksi korostaa kuinka ihana päiväkoti pojalla onkaan ollut. Harmi, että kulkeminen täältä sinne on vähän turhan hankalaa, kuten olemme tässä kevään mittaan saaneet kokea. 

Hellehamosten sijaan nyt on taas saanut vetää pitkähihaista päälle ja tänään sadesään vuoksi jäivät ulkoleikit väliin. Sadepäivinä katsellaan Pikku kakkosta, pestään pyykkiä ja pelataan meidän tämän hetken ykkösjuttua: Hedelmätarha-peliä. Joka päivä kotiin tultuaan poika vetää meitä kädestä alakertaan ja ilmoittaa, että minä haluan pelata hedelmätalhapeliä nyt. Peli on todella yksinkertainen, mutta juuri sellainen että tällaisen kaksivuotiaan mielenkiinto ja keskittyminen riittää jo peliin tai kahteen. Meillä on myös Muumi-dominokortit, mutta niihin ei vielä pojan keskittyminen oikein riitä. Tuleeko teille muita pikkulapsille suunnattuja "ensipelejä" mieleen?

Pojan huone alkaa olla jo melkein valmis, voisin jossain vaiheessa näyttää muutaman kivan jutun täällä blogissakin. Kunhan saadaan vielä lamppu ja muutamat pikkujutut paikoilleen. :) Minkälaisia yövaloja teillä muuten on lastenhuoneissa? 

Taiteiltiin hoitotädeille kortit <3

Koirakaan ei ole välittänyt sadekelistä vaan veti jarrut kiinni lenkillä. Hienohelmasta on paljon mukavampaa järsiä luuta kotona. :D

Mukavaa tiistai-iltaa! :)

 

 

Kommentit

Ella F.
Siperian Ella

Hei, kivan näköinen peli, täytyykin ehdottaa meidän Rapurallaajalle ( löytyi joskus Oppi&Ilo -sarjasta sellainen peli kuin Rapuralli). Kummipoikani kanssa muistan pelanneeni Djecon Little Cooperation -peliä, jossa oli ehkä maailman suloisimmat pelinappulat :)

Kukahan se tulisi meille laittamaan kaiken paikalleen... No, kai tämä tästä kun mäkin jään nyt yihuomisesta alkaen tylleröisen kanssa kotiin. Kesätyöttömyydessäkin on puolensa. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitti vinkeistä! :) Nämä ensimmäiset pelit on jotenkin niin liikkiksiä. Näistä se sitten lähtee. :) 

Skool kesätyöttömyydelle! Nyt kun ollaan molemmat kohta lomalaisia, niin olisi tosi kivaa treffata jompaan kumpaan suuntaan. Mulla on tulossa yksi tai kaksi Helsingin reissua tässä kesäkuun alkupuoliskolla ainakin, laitan sitten heti viestiä kun varmistuu ja katsotaan jos ehtisit silloin kahvittelemaan jonnekin! 

Ella F.
Siperian Ella

Jei, kivaa! Ja treffataan vaikka molempiin suuntiin, kun on koko kesä aikaa. Äkkiäkös mekin tästä retkeilemme Treelle, ja sieltä vaikka teille saakka, ellei nähdä keskustassa :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hauska haaste, kiitti! :D Katsotaan löytäisinkö tarpeeksi selfieotoksia haasteeseen vastaamiseen. Olen aina ollut aika kömpelö sillä saralla, mutta eiköhän ainakin blogin syövereistä ja instagramista niitä tuo tarvittava määrä löydy! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Oi, hedelmätarha on tosi kiva! Oon yrittänyt etsiä sitä peliä kaupoista, mutta ei oo tärpännyt. Tosin enpä mä nyt ihan joka puljua olekaan käynyt läpi. ;) Meillä on pelailtu Dominoa nyt viime aikoina useinkin, eli sellaisesta vajaa 3-vuotiaasta eteenpäin. Muumi-lotto löytyy kans ja se on ollut mieleinen jo 2-vuotiaasta saakka.

Meillä on yövalona sellainen patterikäyttöinen, jonka saa naulan tai ruuvin päähän ripustettua. Teemana pojan mieltymyksen mukaan Salama McQueen, se on semmoinen pyöreä ja oisko halkasijaltaan n. 10 cm. Samanlaisia oli ainakin meidän Prismassa parilla muullakin kuva-aiheella, oisko ollut ainakin Nalle Puh. Yövalon tarve tuli, kun pojalla oli ikkunassa joulun aikaan tähtivalo ja kun tuli aika ottaa se pois, niin poitsu nosti metelin. Ei muuta kuin äkkiä hankkimaan jotain tilalle. ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ai niin, Muumi-lotto! Oman lapsuuteni lemppari. <3 Se pitääkin hankkia! Me löydettiin Hedelmätarha Kodin ykkösestä, tsekkaapa jos sinne eksyt. :)

Meidänkin pitäisi löytää joku kiva yövalo, ja toki myös sellainen pojalle mieluinen! :) Tai no mitään kiirettä sillä ei ole, sillä poika nukkui tasan kolme yötä omassa huoneessaan päähänpistosta jokin aika sitten, sitten siirtyi takaisin äidin ja isin väliin. :D 

Sillypäänts

Hedelmätarhaa on varmaan kokeiltava meidänkin pelihyllyyn :) 1v9kk viihtyy vielä aika hyvin vuorotellen noppaa heittäen. Siinä Nörtti sitten kärsivällusesti jo opettaa silmälukuja ja numeroita jotka pikkuhiljaa taitaa jäädä mieleenkin. Myös eläinpyramidi on ollut peluussa, koskin ei ihan oikeilla säännöillä. Nörtti tuosta vierestä vinkkaa junior Lancelotista, on vissiin jonkunlainen torninrakennuspeli pienimmille. :) 

Meillä on tytön huoneessa Eero Aarnion Nukkumatti-valaisin. Ostin sen jo ennen Tytön syntymää, mutta on osoittautunut käytössä hyvin käytännölliseksi; muovia kun on niin ei räksähdä rikki vaikka välillä leikin tiimellyksessä kopsahtaisikin lattialle ;)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ensiksi: aivan syötävän suloinen tuo Nukkumatti-valaisin! Ihana. Joku tuollainen olisi tosi kiva meillekin. Ja toiseksi, kiitos linkistä (viime aikoina olen ehtinyt lukemaan harmillisen vähän blogeja niin tuokin postaus olisi vilahtanut minulta muuten ohi, joten tosi hyvä että linkkasit), en tiedä miten olinkaan unohtanut muovailuvahan! Tässä kun ollaan kesä kotosalla ja sadepäiviäkin varmasti edessä, niin tuollainen muovailuvahapaketti on ihan pakko ostaa hätävaraylläriksi kaappiin. :) 

Kommentoi