Sairaalakassi (hui!)

Lentoaskeleita

Vaikka se jollain tavalla ihan hassulta tuntuukin, niin olen tässä alkanut vähän laittaa ylös, että mitä siellä sairaalakassissa pitäisikään olla. Viimeksi suhtauduin asiaan aivan hullulla vakavuudella, tein pitkiä listoja (paljon tätä pidempiä) ja tilasin mm. feeluniquesta suihkugeelejä, matkakokoisia ihonpuhdistustuotteita ja shampoille omat täytettävät purnukat, pakkasin kassiin lehtiä, kirjoja, kuulokkeet ja kaikkea muuta mitä netissä neuvottiin. Sairaalakassini näyttikin ihan siltä, kuin olisin lähdössä ennemminkin viikonloppureissulle kuin synnyttämään. :D

Tällä kertaa listani näyttää tältä (missä olisinkaan ilman näitä listojani?):

- Neuvolakortti

- Halpistossut sekä minulle että miehelle, jotkin sellaiset, mitkä voi nakata hyvällä omatunnolla roskiin myöhemmin (okei ei ehkä hyvällä omatunnolla, mutta sallittakoot tällainen "ostan niin halpaa ettei harmita heittää pois"-ajattelu sairaalapöpöjen kammossa)

- Pillimehuja synnytystä varten. Viimeksi näitä taisi olla mukana neljä, eivätkä ne riittäneet alkuunkaan tuon kahdeksan tunnin koitoksen aikana. Ehkä jotain muutakin evästä, muistan viimeksi kaivanneeni jogurttia ihan hirveästi. Ei nyt sentään mitään kylmälaukkua raahata mukaan, joten ehkä nappaan kassiin pari pussia pähkinöitä ja vaikkapa karkkia. Olisikohan ne pikkulasten pillismoothiet hyviä?

- Pari ponnaria ja pinniä, shampoo, hoitoaine ja tangle teezer, ettei käy kuten Kristaliinalle. ;)

- BB-voide ja poskipuna. Voi olla, että jäävät käyttämättä. Tiedän silti, että kotiin lähtiessä oloni on huomattavasti freesimpi jos ihoni ei ole sairaalankalpea. 

- Kasvoputsari, kasvovesi ja kosteusvoide. Saa nähdä tuleeko näitäkään käytettyä, mutta varmana kaipaan niitä, jos ne eivät olekaan kassissa.

- No ne perus, eli hammastahna- ja harja, dödö jne.

- Huulirasva! Voin jo oikein tuntea talven kuivattamilla huulillani, kuinka ahdistavaa olisi unohtaa tämä kotiin.

- Mukavat kotiinlähtövaatteet ja imetysliivit

- Kännykkä ja laturi

- Kamera (tarkista, ettei muistikortti jää tietokoneeseen!)

Nuo vauvan kotiinlähtövaatteet voi sitten mies tuoda mukanaan (niitä on turha heti ottaa mukaan etten taas saa kuittailuja kassini koosta ;). Yli puolet taitaa olla sellaisia tavaroita, jotka voin pakata mukaan vasta lähtiessä, mutta listan olemassaolo rauhoittaa tässäkin asiassa kummasti. Niin ja jos tässä päästään täysille viikoille, niin listaan tulee lisäyksiä, sillä siinä tapauksessa haaveilen mahdollisesta pääsystä TAYS:in potilashotelliin, jonne tarvitaan myös omat vaatteet mukaan. Juuri nyt en uskalla kuitenkaan ajatella kuin päivän/pari kerrallaan, joten mietitään asiaa sitten ehkä muutaman viikon päästä uudelleen.

Vaikuttaako siltä, että listastani puuttuisi jotain tärkeää? Minkä te olette kokeneet hyödyllisimmäksi sairaalakassin tavaraksi synnytysreissulla?

+ Virtuaalivinkki muille odottajille: kännykkään ladattava supistussovellus! :D Itse latasin tänään aamulla BabyBcomin' -nimisen appsin, jonka avulla voi kätevästi pitää kirjaa supistusten kestosta, tiheydestä ja voimakkuudesta ilman kynää ja paperia. 

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Itse tajusin kaupasta päästyäni tänään, että vaikka hammasharjan ja dödön muistin ostaa, niin se hammastahna ja huulirasva unohtu. :D

Toisaalta olen todennut, että se on ihan sama vaikka päätyisin synnyttämään pelkän neuvolakortin kanssa. Sairaalalta kun tiedän saavani vaikka mitä ja perässä saa kaiken kuljetettuna miehen tai jonkun vierailijan tuomana, sen sai huomata kun keskenmenon takia sinne päädyin pelkän käsilaukkuni kera aikoinaan. 

Neuvolakorttikin kulkee nyt mukanani käsilaukussa, eikä sairaalakassissa. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Neuvolakortti on kyllä hyvä pitää käsilaukussa, että on sitten joka paikassa mukana! Itsekin viime lauantaina nappasin sen vauvakutsuille lähtiessäni vielä ihan varoiksi mukaan, vaikka seisoin jo kengät jalassa eteisessä. Ja ihan totta tuokin, että sairaalasta saa kyllä varmasti tarvittaessa ne tärkeimmät ja voi niitä sitten tilata jälkitoimituksenakin miehen mukana. :) Munkin pitää muuten tehdä kauppalista, että mitä kaikkea tarvitsen, hyvä kun muistutit! 

Piipo79

Eikö Tampereella saa mehua ja jogurttia? Meillä Kättärillä oli kaappi synnärillä mistä sai hakea mehukeittoja, mehua, leipää, jogurttia jne. Mun kassi oli kyllä tosi pieni joten mun mielestä sulla kaikki tarpeellinen! Mulla oli imetystoppi ja farkut jotka jalassa tulinkin, släpärit ja alkkareita. Ja lapselle vaatteet (parit eri kokoiset kun tiesin et on pieni mutten miten pieni!) ja omat meikit (laitoin ripsarin ja poskipunan lähtiessä just et olis heränneen näköinen!). Oli mulla kirjakin mut sivuakaan en avannu. Ja padi jota en sitäkään käyttänyt montaa tuntia :-)

Torey
Näissä neliöissä

Tyksissä sain kanssa mehukeittoa ja taisi ne tuoda ison kannullisen mehuakin. Itse vaan sen 22 tunnin aikana en saanut alas kuin mukillisen kumpaakin. Mutta heti synnytyksen jälkeen sainkin sitten kunnon iltapalan ennen osastolle siirtymistä. Sit jo ruoka maistukin. :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Mun muistaakseni viimeksi ei saanut, mutta viime kerrasta onkin sen kolme vuotta, eikä muistikuvani siinä synnytyksen tiimellyksessä ole välttämättä ihan luotettavimpia. Sitten osastolla oli kyllä juurikin tuollainen jääkaappi, josta sai käydä itse hakemassa evästä, mutta siellä synnytyspuolella ei mielestäni ollut. Taidan myös jättää kirjat kotiin, sillä viimeksi minulla kävi samoin: lukemattomina jäivät kassiin! On se kyllä jännä, kuinka pienellä sitä saa itselleen heti paljon freesimmän olon ja ikään kuin karistettua sen sairaala-ajan kasvoilta, kun sipaisee vähän sitä poskipunaa lähtiessä. :)

Papris
Odotusta ja opiskelua

Noniin tää listahan tuli kuin tilauksesta! :) Ja varmaan sillä pärjää tosiaan aika pitkälle jos muistaa ne tärkeimmät eli neuvolakortin, kameran, synnytykseen juotavaa ja jotain energiapitoista välipalaa. Kuulunko muuten johonkin pieneen vähemmistöön kun en käytä ollenkaan huulirasvaa? Tuntuu että se on jokaisessa lukemassani listassa aika tärkeänä seikkana. :D

Onko supistelut yhtään helpottanu?

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis sinähän kuulut johonkin hyvin onnekkaaseen vähemmistöön, jos ilman huulirasvaa pärjäät! :D Nimimerkillä en ole käyttänyt tämän talven aikana kertaakaan huulipunaa, sillä näissä rasvaamisesta huolimatta kuivissa ropohuulissa se näyttäisi aika päinvastaiselta kuin olisi tarkoitus. 

Supistelut menevät tällä hetkellä vähän päivän mukaan, esimerksiksi eilen ei supistellut ihan niin paljoa, kun taas edellispäivänä koko ajan enemmän tai vähemmän. Onneksi tässä päästiin eilen tasan 35 viikolle, joten viikkojen puolesta voi alkaa huokaista jo helpotuksesta (vaikka pari viikkoa saisi mielellään vielä keuhkoja kypsytellä tuolla vatsassa siihen täysiaikaisuuteen asti). 

Tsemppiä ja hyviä vointeja loppuraskauteen! :)

riik
3h+kasvimaa

Sun lista on oikein hyvä! Mulla oli mukana niitä sellaisia lasipullossa myytäviä pieniä smoothieita. Ne oli tosi hyviä - vietin salissa 23h, enkä pystynyt syömään koko aikana mitään, vain juomaan vettä ja noita smoothieita. Talon puolesta ei siinä rytäkässä tarjottu kuin mehua...

Mutta mitenkäs Lansinoh? Meidän synnärillä sitä ei saanut talon puolesta, mutta jossain kuulemma saa? Itse en olisi pärjännyt niitä paria ekaa päivää ilman sitä.

Piipo79

oho. Kättäriltä sai sitäkin. Ja jopa nännikumejakin kun ekan kanssa tarvitsin siinä alussa.

Elina U.
Lentoaskeleita

Taysistakin sai silloin kolme vuotta sitten rintakumeja lainaan, toivottavasti vieläkin jos tarve vaatii!

Elina U.
Lentoaskeleita

Nuo lasipullosmoothiet muuten varmasti maistuisivat minullekin, en muistanut niiden olemassaoloa! :) Niitä taidetaan säilyttää jääkaapissa, mutta eivät varmaan mene pilalle jos joitain tunteja suljettuna lämpimässä olisivatkin ennen käyttöä, eikä niitä enää laitettaisi takaisin jääkaappiin.

Ai niin ja tuo Lansinoh! Sitä pitää hankkia joka tapauksessa, niin se ei kyllä paljoa kassissa painaisi , ihan varmuuden vuoksi sen voisi ottaa mukaan. En yhtään muista, saiko sitä osastolta, perusvoidetta ainakin, mutta tuota en muista.

riik
3h+kasvimaa

mä muistelisin, että ne säilyy myös huoneenlämmössä. Että ne olisi kaupassa kylmässä ihan vaan siksi, kun maku on kylmänä parempi (vrt. limu). Mutta en ole todellakaan varma tästä!

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Täytyypä tsekata! :)

kirsikkainen

Hyvältä näyttää kyllä lista! Ite jotenkin jäi eväät ottamatta paria suklaapatukkaa lukuunottamatta, mutta mun kätilö kantoi saliin ihan pyytämättäkin mehukeittoja ja bonnen luumunektaria (johon ihastuin). Tampereellako synnytät? Ainakin potilashotellissa sai Lansinohia ihan kotiinkin vietäväksi. Osastolla voi olla eri juttu, kun siellä tuntui olevan niin täyttä ja kiirusta, että vauvan verikokeitakin piti ite pyydellä.

Elina U.
Lentoaskeleita

Olipa huomaavaista kätilöltäsi! :) Tampereella olisi tarkoitus synnyttää ja niin toivon, että a) päästäisiin täysille viikoille ja b) kaikki menisi vielä niin hyvin, että pääsisimme tuonne potilashotelliin. Koin viimeksi osastoajan todella ahdistavana ja lukemani kokemukset potilashotellista ovat olleet poikkeuksetta positiivisia (etkös muuten sinäkin ollut kuopuksesi kanssa siellä? :). Ensisijaisesti tässä nyt toki jännitän kyllä, että kaikki sujuisi hyvin.

kirsikkainen

Lähetän hurjasti toiveita ja voimia, jotta kaikki sujuu hyvin <3 Onneksi olet jo ns. turvallisilla viikoilla, nyt vain lepoa ja hyvää oloa! Sä oletkin onneksi osannut rauhoittua ja omalta osalta tehdä parhaasi.

Ite välillä kauhistelen, kuinka en osannut supisteluista, lapsivesiongelmista ja lepomääräyksestä (rv33 lähtien) huolimatta kunnolla oikeesti levätä. Kaikkihan lopulta meni loistavasti, mutta olisi sitä voinut vatsastaan parempaa huolta pitää..

Potilashotelliin kuopuksen kanssa tosiaan lopulta päästiin, huolimatta, että verensiirron tarvetta piti vielä seurata. Erityisesti kehuisin vielä potilashotellin henkilökuntaa, auttavaisia ja ihania - ei painanut päälle osaston kiire. 

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi kiitos! <3 Ja täällä tosiaan lasketaan päiviä nyt täysiaikaisuuteen (10!!), joten pian ei tarvitse enää varoa, jee! Uskomatonta, että laskettuun aikaan on enää neljä ja puoli viikkoa. Ai sielläkin oli lepomääräys, miten tuntuukaan siltä, että monet ovat nyt kertoneet vastaavista kokemuksista (vai olenko nyt vain kuunnellut niitä erityisen herkällä korvalla?). Tai siis, että olen yllättynyt kuinka yleisiä nämä ennenaikaiset supistelut ja muut ovatkaan! Ihanaa, että siellä meni kaikki hyvin. :) Kuulostaa kyllä niin hyviltä nuo potilashotellikokemukset, että voi kunpa sinne vauvan kanssa mekin pääsisimme. 

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Loistava vinkki tuo sovellus! :) Itse ajattelin tällä kertaa viedä mukanani oman tyynyn, niska- ja hartiakipuinen kun olen. Viimeksi olin aivan jumissa siellä sairaalan sängyllä. Ajattelin, että oma tyyny toisi helpotusta myös hyvän imetysasennon löytämiseen kyljellä maatessa.

Tsemppiä kovasti sinne! <3 

Elina U.
Lentoaskeleita

Suosittelen ehdottomasti lataamaan tuon tai jonkin vastaavan! :) Edellispäivänä tuli taas supistuksia sen verran tiuhaan, että illalla päätin ottaa niitä varoiksi vähän ylös ja oli kyllä tosi kätevää tuon sovelluksen avulla. Oma tyyny tuntuu kyllä luksukselta missä vain, joten ei yhtään huono idea, varsinkin jos kärsii niskakivuista!

Kiitos ja samoin sinne! <3

Erkkimerkki

Jos et potilashotelliin pääse niin osaston jääkaapista löytyy jogurtteja, viilejä, mehusoppaa jne... Osaston ruoka on niin kauheaa et kannattaa jotain pikkusuolaisia ottaa varmuuden vuoksi mukaan (niin ja mies tulemaan osastolle tyyliin hesen kautta :D)

muista kunnon huulirasva kun sairaalan ilma on niin kuiva. Nimimerkillä kotiin tullessa ihan korppuhuulet :D

Elina U.
Lentoaskeleita

Sairaalapöperöt eivät kyllä taida kuulua kenenkään herkkuruokiin! ;) Vitsit, olisinpa tiennyt tuosta osaston jääkaapista jo esikoista synnyttäessäni, olisi saattanut olla energisempi olo kun olisi saanut tankattua tasaisesti. Kunnon huulirasva on kyllä ihan ehdoton!

tanjatanja
Ei Beigeä

Hauskaa että itsekin olen pakannut jo ponnareita mukaan että saan hiukset jotenkin leteille tai muuten kiinni juurikin tuon Kristaliinan tukkapostauksen pelottelemana :D 

RASVAA JA HUULIRASVA! En olisi tajunnut ottaa mukaan. Ja olen lukenut että siellä saattaa hieman hikoiluttaa ja täten ramppaa suihkussa joten iho varmaan ikävöisi rasvaa. Ja huulirasvaa tarvii muutenkin koko ajan.

Tossut. Sellaiset täytyy jostain hommata meille molemmille.

Kommentoi