Synttärijännitys

Lentoaskeleita

Kolmevuotissyntymäpäivät eivät noin äkkiseltään kuulosta kovin jännittäviltä, mutta täällä riitti jännitystekijöitä kyllä kerrakseen. Suurin jännitysteemani oli, että emmehän tuota pojalle pettymystä ja lähde kohti Taysia juuri tuona tärkeänä päivänä. Toiseksi suurin taas se, että mitä synttärijärjestelyistä tulee näin viimeisillään raskaana. Päädyimme kutsumaan ihan vain lähimmät ja jättämään kaveritsembalot seuraaville vuosille, mutta totta kai kolmevuotiaamme juhlat tarvitsi. Näin kauppajonossa lasten synttäreihin keskittyvän lehden (!) ja koin pienen omatunnon pistoksen, sillä meillä ei olisi juhlateemaa siihen mätsättyine tarjottavineen tai muutakaan tuon lehden kannen otsikoista, mutta onneksi tajusin laittaa tuon pistoksen raskaushormonien piikkiin. Itse synttärisankari oli meinaan hyvin tohkeissaan ja täpinöissään kemuista, vaikka koristeina olikin kesäjuhlista varastoituja viirejä ja muita härpäkkeitä, puhallettiin vähän ilmapalloja ja tarjoiluissakin noudatettiin hyvin simppeliä linjaa. Saimme jopa siivousapua anopin taholta, niin näiden jkemujen järjestäminen sujui melko löysin rantein. Koska herra kolmevee on nyt moneen otteeseen haikeana pohtinut, että milloin voidaan järjestää uudet synttärit, tulkitsen juhlat oikein onnistuneiksi.

Niin ja jos minä jännitin, niin sekään ei tainnut olla mitään itse juhlasankarin jännitykseen verrattuna. Edeltävänä iltana ei maistunut meinaan uni, kun piti pohtia, että missä olisi paras paikka ottaa synttärivieraat vastaan. Juhlapäivänä ei sitten maittanut ruoka ja niiden vieraidenkin vastaanottaminen meni aivan turhan jännittäväksi. <3

Vinkki muuten muillekin tumpeloille laiskoille leipureille: jos tekin saatte gluteenittomista jauhoista aikaan pelkkiä katastrofeja toistensa perään, saa suolaisesta piirakan gluteenittoman version kätevästi ottamalla piirakan täytteitä sivuun ja täyttämällä muutaman gluteenittoman tortillalätyn samaisilla piirakkatäytteillä. Tosin kehujana oli oma äitini, joten tässä saattaa olla kiltteys/kohteliaisuuspisteitä pelissä. ;) Kannattaa kokeilla kuitenkin, jos gluteenittomuus tuottaa päänvaivaa! Keksipohjaiset kakut onkin kätevä tehdä suoraan gluteenittomiksi korvaamalla tavalliset keksit gluteenittomilla versioilla. 

 

Ilta menikin itse sankarilta melkoisen ylikierroksilla ja niinpä tämä sunnuntai rauhoitettiin ihan vain pyjamissa hengailulle ja uusien Legojen ja Duplojen rakentelulle. Iltapäivällä testattiin uutta saippuakuplakonetta ulkona (niin siisti!) ja pelattiin sählyä auringonpaisteessa. Ei huono päätös hulinaviikonlopulle, ei ollenkaan. Olen jutellut bébélle, että noin, nyt sinä voit syntyä, kun saimme isoveljesi juhlat juhlittua, kovasti odotamme sinua jo.

 

Kommentit

Suhteessa

Ihanan näköisiä ruokia :) Mikä tuo marenkijuttu on?

Onnea pienelle kolmivuotiaalle!

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos! :) Tosi simppelillä linjalla mentiin, oli sekä suolaista että makeaa vain muutamia laatuja (ja karkkeja :D ), mutta ihan hyvin meni näinkin. Tuosta marenkijutusta (enpä itsekään tiedä miksi sitä kuuluisi kutsua) kiitän anoppiani tai oikeastaan hänen kondiittoriystäväänsä, joka oli itse valmistanut nuo erikokoiset marenkilevyt. Sinne väliin vain vatkattuun sekaisin kermaa ja sitruunan ja limen makuisia leivontarahkoja, sekä aseteltiin kerrosten väliin vielä pakastemansikoita. Oli hyvää!

#MOMFIE

Onnea! Gluteenittomat vinkit tulevat aina tarpeeseen!

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitokset pikkumiehen puolesta! :) Oikeat synttärit ovatkin vasta muutaman päivän päästä, mutta yritettiin vähän minimoida jännitystä aikaistamalla kemuja viikolla.  Sama täällä, gluteenittomat vinkit todella kiinnostaisivat, sillä olisi niin kivaa tarjota äidilleni enemmän muitakin kuin kaupan pakasteita! Onnistun vaan aina pilaamaan kaikki gluteenittomat leivontayritykset. Nuo tortillapiiraat olivat kuulemma hyviä, itsekin maistoin eikä maistunut kyllä yhtään pöllömmältä. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Myöhästyneet onnittelut!

Hyvältä tarjoilut näyttää. Ei tämän ikäiset vielä osaa kaivata hienoja teemoja, vaan yksinkertaisuus ja läheiset ihmiset on tärkeintä. Joskus toivoo, että se säilyiskin niin, mutta meidän melkein 4-v. on nyt päättänyt haluta merirosvosynttärit. Jaiks! Onneksi tykkään järkkäilystä. :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.