Tartutaan tarinaan! Kirjalitta, lastenkirjallisuuden ja sanataiteen pop-up – festivaali Tampereella 16-18.10

Tampereella näkyy ja kuuluu lasten- ja nuortenkirjallisuus katukuvassa ensi viikonloppuna, kun kaupungin valtaa Kirjalitta pop-up – festarit. Festarit kutsuvat sekä lapset vanhempineen että muut lastenkirjallisuudesta kiinnostuneet lukemaan, leikkimään, kuulemaan ja kokemaan lastenkirjallisuutta monin tavoin sekä toki tuottamaan myös itse sanataidetta. Miltä kuulostaisi vaikkapa koulupäivä mielikuvituskoulussa, lorukylpy perheen kaikkein pienimpien kanssa, peikkoteatteri, satutunti, poetry jam – tanssiesitys, satulauantai Särkänniemen Koiramäessä tai kaipaatko ehkä uusia lukuehdotuksia kirjavinkkarilta? Tai pulpahtaako mieleesi kysymys, jonka haluaisit kysyä lastenkirjailijalta? Pääset Kirjalitan ohjelmasivulle lisätietoineen ja tarkkoine paikka- ja ajankohtainfoineen tästä. 

unnamed.jpg

 

Olen todella innoissani tapahtumasta, vaikka en suureksi harmikseni pääsekään itse mukaan festareille. Mutta siis kuinka hienoa onkaan, että järjestetään jotain tällaista, joka tuo lastenkirjallisuutta ihan konkreettisesti läsnäolevaksi ympäri kaupunkia ja samalla kannustaa perheitä lukemaan, jes! Festarihengessä tulen silti olemaan mukana ja kertomaan vielä myöhemmin tällä viikolla vähän meidän perheen lukutottumuksista ja siitä, mitä lastenkirjallisuus merkitsee meille. Festarit näkyvät myös somessa, pelaa vaikka #kirjalitta -hippaa Facebookissa tai Instagramissa, twiittaa tai jaa festarihengessäkuva perheen yhteisestä lukuhetkestä (mä voin aloittaa vaikka ;)! Tule hei sinäkin mukaan! Avainsanat somessa ovat #kirjalitta ja #tartutarinaan.

Niin ja siinä missä olen näin äitinäkökulmasta fiiliksissäni tapahtumasta, niin yhtä innoissani olen myös kirjallisuudenopiskelijana perjantaina Metsossa järjestettävästä Mitä kuuluu, lastenkirja? -seminaarista. En voi edes kuvailla, miten paljon minua harmittaa, etten pääse, mutta täällä on melkoinen härdelli juuri päällä (siitä taas sitten lisää jossain vaiheessa), joka vie meidät tuolloin länsirannikon suuntaan. Eli menkää te, vaikka minä en pääse ja tavataan somessa Kirjalitan merkeissä vai mitä? 🙂 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *