Tehtävälista Charlotteen

Lentoaskeleita

Asumme alle puolen tunnin matkan päässä Charlotesta, mutta häpeäkseni myönnän, että tunnemme kaupunkia silti yhä melko heikosti. Suunnittelemme illat pitkät tulevia reissuja, mutta samaan tuon suuren naapurikaupunkimme tuntemus on jäänyt ihan retuperälle muutamia ravintoloita ja kaupunkikävelyjä lukuunottamatta. Onneksi on Facebook, sillä sen kummallisten ehdotusten joukosta silmilleni hyppäsi kuin tilauksesta "25 Best Things to Do in Charlotte"-lista! Listaus osoittautui niin mainioksi, että haluan toteuttaa sen lähes kokonaisuudessaan (Carowindsiin on tosin jo kausikortit, Ray's splash planet on tuttu ja Discovery Place on koluttu pariinkin kertaan, mutta silti 22 uutta juttua meille). 

 

Lasten kanssa on kätevää toteuttaa aamuvarhaisia lähtösuunnitelmia, sillä joka tapauksessa koko porukka on hereillä kukonlaulun aikaan. Niinpä seisoimme lauantaiaamuna odottelemassa ilmailumuseon ovien aukeamista kymmeneltä kaveriperheen kanssa, eli vetämässä yli listalta kohtaa viisi. Charlotte Douglas International -lentokentän kyljessä sijaitseva Carolinas Aviation Museum oli ainakin kahden lentskarifanin pikkupojan mielestä maailman siisteintä ja saimme museossa vierähtämään puolisentoista tuntia. Itse en osaa suhtautua lentokoneisiin oikein nelivuotiaan intensiteetillä, mutta paikka oli aivan yllättävän mielenkiintoinen minustakin, vaikka jostain syystä odotin vähän suurempaa paikkaa. Museohallissa oli vuonna 2009 hanhiparven törmäyksenä Hudson-jokeen* pakkolaskun tehnyt lentokone kokonaisuudessaan ja koko ihmeellinen selviytymistarina oli laitettu elävästi esille. Lapsista parasta taisi olla kuitenkin ne muutamat lentokoneet, joihin sai kiivetä sisälle leikkimään pilottia.

Nälkäinen porukkamme suuntasi museon jälkeen keskustaan lounaalle. En tiedä olenko ennen maininnut, että jos aiot syödä vain kerran hampurilaista Amerikassa (ja vaikka et hampurilaisista muuten välittäisikään), niin tee se Five Guys-ketjussa. Ulkoapäin täysin koruttomasta paikasta saa hampurilaisia, jotka ovat aivan eri sarjaa kuin muiden ketjuravintoloiden hampparit. Seinällä komeilee New York Timesin kunniamaininta "Hamburger's fine dining"-lausunnosta, eikä suotta. Itse en välitä Burger Kingeistä ja muista erityisemmin (vaikka Burger Kingiä oli tietysti pakko kokeilla heti tänne tultuamme ;), mutta Five Guys'sin hampurilaisia himoitsen silloin tällöin. 

 

Minulle päivän kohokohta oli listalta bongaamani Romare Bearden Park. Sisämaan kaupunkien kuumuus tuntuu iltapäivisin armottoman polttavalta (vaikka tämäkään ei ole kuulemma vielä sitä keskikesän pahinta hellettä?) ja ainoa ajatus ulkona liikkuessa on hakeutua veden äärelle. Ilma on niin kuumaa, että leikkipuistojen liukumäet ovat päiväsaikaan liian kuumia liukumiseen ja meidänkin iltapäivän ulkoilut sijoittuvat lähinnä altaalle. Kaupunkikävelykään ei tuossa ilmassa kovasti houkutellut, mutta puisto armeliaita varjoja levittävine puineen, kukkasineen ja ihan mielettömän hauskalla "pärskyttelyalueella" varustettuna on kuin hellepäivän keidas keskellä kaupunkia! Kaupunkilaisia makoli raukeina nurmikolla, lapset kiljuivat vesiputousten alla ja leikkivät viileää vesihöyryä suihkuttavilla pylväillä. Me emme olleet varustautuneet uikkareilla, mutta vanha totuus "jos kastuu kerran, niin sitten ei enää haittaa jos kastuu uudestaan" piti lasten kohdalla paikkansa. Minunkin teki mieli juosta vesiputousten alle, salaa toivoin, että minun olisi pitänyt käydä sieltä joku karkulainen nappaamassa. Puisto on sijoitettu arkkitehtuurisesti todella kauniisti, sillä vesiputousten takaa aukeaa kaupungin siluetti pilvenpiirtäjineen.

Charlotte-päivä osoittautui niin hauskaksi, ettemme olisi millään malttaneet lähteä ajamaan takaisin kotiin. Niipä päätimme tsekata listalta löytämäni Sleepy Poet Antique Mall'in. Jostain syystä odotin jonkinlaista suomalaista kirpparia, mutta valtavan antiikkikeskuksen tavarat oltiin sommiteltu tarkkaan ja paikalla oli vähän "arvokkaampaa antiikkia". Paikka oli kuin aarrearkku, jota olisi pitänyt kiertää hypistelemässä kaikessa rauhassa. Osa tuotteista oli mielestäni vähän ylihinnoiteltu, mutta tavara oli tosi makeaa ja joukosta olisi voinut tehdä todellisia löytöjäkin. Kahden jo vähän väsähtäneen lapsen kanssa tuli kuitenkin tehtyä melko nopea kierros, mutta ehdin sentään bongata itselleni hailakankeltaisen vanhan "train case'n". Laukku on täsmälleen samanlaista mallia kuin mummoni ruskea laukku, johon hän aina lapsuudessani pakkasi papiljottejaan, kamman ja hajuveden. Laukun kannesta löytyi peili ja sisältä pieni irtopussukka, aivan kuten mummollani. Laukku toimittaa nyt minikirjahyllyn virkaa makuuhuoneesamme ja sydämeni täyttyy ikävästä mummuani kohtaan joka kerta sen nähdessäni. 

En malta odottaa, että pääsen tutkimaan listan seuraavia kohtia. Parin viikon päästä suuntaamme auton kuitenkin pohjoisen sijaan etelämmäs, joten museot, Imagion ja kummituskierros saavat odottaa kesäkuuhun!

Aurinkoista viikkoa!

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / LENTOASKELEITA@GMAIL.COM

*Hudson-joki korjattu jälkikäteen, kiitos jenn-! ;)

Kommentit

skarlett (Ei varmistettu)

Oletteko kattoneet TripAdvisorin (vaikka hieman klisee) Top Things To Do In- osiota? Me käytämme sitä nykyään kaikilla matkoilla ja sen avulla on kyllä saanut paikoista paljon enemmän irti :)
- Inga

Elina U.
Lentoaskeleita

Mä en muuten edes tiedä, miksi emme ole turvautuneen TripAdvisoriin Charloten kohdalla! Kiitti vinkistä, pläräsin heti läpi. :)

Merenwen
Destination Maryland

Five Guys! <3 Äärimmäisen hyvät hampparit, mutta en kestä miten hyviä on cajun fries :P Ne tuli testattua jo ihan ekalla kerralla kun olin täällä reissussa ja yhä edelleen ne on vaan parhaat ranskalaiset <3

Elina U.
Lentoaskeleita

Ranskalaiset ovat kyllä ihan omaa luokkaansa! Mistään ei saa niin hyviä ranskiksia. Ekalla kerralla sain sieltä ihan ylisuolaisia ranskiksia ja meinasin olla nyt tilaamatta koko ranskikset, mutta nyt minäkin sain niitä maailman parhaita ranskiksia onneksi. ;)

Tiiaanna
cake & copper

Näyttipä teidän Charlotte-päivä kivalta! Pohjois-Carolinalla on aina erityinen paikka sydämessäni, sillä opiskelin siellä vuoden muutama vuosi sitten. Suosittelen siis myös pääkaupunki Raleighia :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei onko sinulla antaa mitään hyvää vinkkiä Raleighin? :) Meillä asuu sukulaisia Caryssa, eli ihan Raleighin kyljessä ja syksyllä taas mennään sinne päin.

Tiiaanna
cake & copper

Vietin olosuhteiden pakosta suuren osan ajasta NCSU:n kampuksella, mutta suosittelen kyllä siellä piipahtamista jos on aikaa :) Ruusupuutarha ja Pullen Parkin puistoalue löytyvät aivan kampuksen vierestä, ainakin jälkimmäisestä löytyy tekemistä myös lapsille. Luonnontieteellisessä museossa kannattaa piipahtaa! Mieleeni on jäänyt siellä oleva perhoshuone, jonne pääsee vapaasti kävelemään. 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apua!

 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei kiitos vinkeistä! :) Ja ei oo totta: me kävimme juuri tuolla Pullen Parkissa viime reissulla! Se oli kyllä tosi mukava puistoalue ja lapset tykkäsivät kovasti. Täytyypä yrittää käydä noissa muissakin paikoissa!

Hudson-joki ;)

 

Onko teidän kaikki ystävät siellä amerikkalaisia vai onko siellä myös muita suomalaisia? Ajattelin vaan, että onko esim. sun miehellä työkavereina muitakin suomalaisia vai mikä on kuvio?

Elina U.
Lentoaskeleita

No Hudson tietysti, anteeksi mutta mistä hitsistä vetäisin tuon Harbour-joen? :'D Kiitos, korjaan tuonne tekstiinkin. 

Meille on muodostunut tänne kotikaupunkiimme amerikkalainen ystäväpiiri ja erityisesti yhden amerikkalaisen perheen kanssa ollaan tultu tosi läheisiksi. Mutta ei tarvitse ajaa kuin Charlotteen tai Columbiaan niin siellä voi tavata myös muita suomalaisiakin, olemme heihin yhteydessä aina välillä ja osa tavattukin! Miehelläni ei ole samassa pisteessä muita suomalaisia, mutta välillä hän on tullut työasioissa soittaneeksi lähiseudun amerikansuomalaisille kollegoille. 

Amelias
Sun, Meadow, Road

Täytyykin käydä testaamassa tuo Five Guys! Tähän asti on käyty yleensä In n out:issa hamppareilla :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Ai me emme olekaan testanneet sellaista! :) 

nguyen tuan (Ei varmistettu) http://placestovisitss.com/best-places-travel-spain/

Ai me emme olekaan testanneet sellaista! :)
yeah you say right
plaese visit my site about places to travel in Spain
http://placestovisitss.com/best-places-travel-spain/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.