Treffiraportti Turusta

Lentoaskeleita

Tämän perheen äiti ja iskä kävivät lauantaina treffeillä. Paikkana oli molempien yksi lempikaupungeista, eli iltavalaistuksessaan ja kevyen lumen alla satukirjamaiselta näyttävä Turku. Ne yöpyivät hotellin lakanoissa, söivät hyvin ja paljon ja uppoutuivat illalla leffateatterin penkkeihin. Leffailtaa voisi joku sanoa aika varman päälle pelatuksi valinnaksi, mutta lippuja oli pikkujouluaikana turha havitella lyhyellä varoitusajalla minnekään muualle.  Ilta saavutti tärkeimmät tavoitteensa: kiireettömyyden, ruuan ja yhdessäolon. Sen, että ne olivat vähän aikaa ihan kahdestaan ja muutakin kuin äiti ja iskä, jotka pyörittävät arkea siivoilemiseen ja pikakanapastoineen. Sanoisin, että oikein onnistunut ilta.

Olemme ottaneet tavoitteeksemme järjestää silloin tällöin aikaa olla ihan kahden- juttu, jonka huomasimme lapsiperhearjessa laiminlyöneemme liian pitkään. Nyt olemme ihan hyvin pitäneet lupauksemme pitkin syksyä ja onnistuneet isovanhempien avustuksella silloin tällöin karkaamaan kahdestaan syömään tai elokuviin. Hassua, kuinka näissä irtiotoissa tuleekin aina hiukan ristiriitainen tunne, sillä toisaalta on aivan ihanaa viettää välillä aikaa kaksin ja toisaalta sitä tulee helposti mietittyä, kuinka hauskaa pojallakin olisi kanssamme ollut. (No oli sillä kuulemma aika hauskaa mamilassakin.) Esimerkiksi paloautopäivän bongaaminen sai minulle hormonipäissäni melkein palan kurkkuun. Kuitenkin pidän todella tärkeänä, että perheen vanhemmat ottavat sitä kahdenkeskistä aikaa. Näin he opettavat lapselleenkin, että se parisuhde on oikeasti tärkeä juttu, johon kuuluu välillä panostaa. Onhan sitä kahdenkeskistä aikaa toki iltaisinkin lapsen mentyä unilleen, mutta on se silti ihan eri homma nähdä toinen välillä eri ympäristössä pukeutuneena muihinkin kuin kotivaatteisiin. 

Niiden kotirönttövaatteiden korvaajana minulla toimi löytöni Lindexiltä näin odotusajalle: puolihihainen mekko, jonka toinen sivu on rypytetty. Löytöni on ihan "normipuolelta", mutta mielestäni se käy hyvin pallonkasvatusvaatteeksi ja veikkaan sille käyttöä myös odotusajan jälkeen. 

Vielä loppuun muutama ylistyssana ravintola Blankolle. Moni kaverini on kehunut kyseistä ravintolaa, mutta en ollut vielä ennen ehtinyt sinne. Pidimme molemmat pääruuistamme todella paljon, ainoastaan jälkkäri olisi voinut olla vähän parempaa, mutta minusta tuntuu, että olen sitä mieltä aina tilatessani ravintolassa jälkiruokaa. Milloin opin, että minulle taitaa sopia paremmin ruokailut ravintolassa + jälkkärille kahvilaan -kombo.

Kävellessämme Turun katuja pitkin kuolasin kyllä melkein jokaisen ravintolan ikkunaa. Miten siellä onkaan vieri vieressä aivan ihanan oloisia ruokapaikkoja?

Näihin (taas kerran nälkäisiin) tunnelmiin, oikein leppoisaa alkavaa viikkoa! Jos väsyttää niin muistakaa, että kohta on joulu! 

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

No on on, emmää sitä sano! ;) (ja sitä paitsi sun blogista aina kurkinkin, minne seuraavaksi kannattaisi mennä syömään, esim. mulla on pienoinen pakkomielle mennä nopeesti testaamaan sitä Inezin lounasta). Tuolla tuli vaan sellainen ää mä haluan tänne ja tännekin- efekti, kun niitä houkuttelevia paikkoja näytti olevan ihan vieri vieressä.

Mun on pakko lopettaa Lindexille kipaisut, sillä musta tuntuu, että löydän sieltä joka kerta jotain! :D

miaK. (Ei varmistettu)

Kaunis kuva! :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi kiitos! :)

hanne_tasteofhoney

Ex-tempore reissut on aina ihan parhaita! Mekin saatiin isovanhemmilta yllättäen lastenhoitotarjous, ja siitä innostuneena ei lähdettykään sitten ihan lähelle, vaan suunnattiin Californiaan vajaa 6 tunnin ajomatkan päähän. Oli kyllä sen arvoista, vaikka autossa kuluikin suuri osa viikonlopusta! Laitan kuvia ja postauksen kunhan ehdin.

Mutta on se vaan hassua, että ensin hinkuu sitä omaa aikaa, ja silti se ikävä omia palleroisia kohtaan iskee viimeistään yhden yön jälkeen. Toki tiedän, että heillä oli kaikki enemmän kuin hyvin (grandma oli vienyt tytöt shoppailemaan, ostanut uusia vaatteita ja leluja, ja välillä olivat olleet sedän ja tädinkin hoivissa), mutta silti se huoli aina iskee jossain vaiheessa. Oli ihanaa kyllä eilen hakea tytöt hoidosta ja saada kirjaimellisesti sylin täydeltä haleja ja pusuja. :) 

Elina U.
Lentoaskeleita

Oo ex-tempore reissu Californiaan, etpä tiedä kuinka houkuttelevalta moinen lämpö kuulostaa täältä jääkylmästä tenttilukusalista käsin (mulla on juuri täysi jumitushetki meneillään tauko). Postausta odotellessa! :) Meillä oli ollut ikävä täysin yksipuoleista, sillä sieltä ne tulivat juuri pulkkamäestä kun ajoimme pihaan ja poika ilmoitti, ettei hän ainakaan lähde minnekään kotiin meidän kanssa vaan jää tänne. :D 

Jos joskus vielä eksyt Blankoon, niin testaahan lammaspastaa. Paras maistamani ravintola-annos ikinä. Missään. :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Eipä saisi nälkäisenä lukea tuollaisia kommentteja, sillä aloin kuvittelemaan nyt sitä lammaspastaa ja tarjolla olisi yliopiston ruokalan antimia. :D

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Vitsit, kun näytät hyvältä! Miten ne toiset aina hehkuu? :D Mun on ehkä myös pakko kipaista Lindexillä, sillä tuo mekko näyttää istuvan todella hyvin masun kanssa. 

Ja ihana kuulla, että teidän treffit olivat onnistuneet. :)  

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.