Turkkilainen ilta Tammelassa

Kun sain Emmiltä kutsun liittyä bloggaajaporukan illallispöytään ravintola Malabadiin, myönnän vastanneeni, että joo tottakai, ennen kuin edes googlasin että mikä Malabadi. Ensimmäinen ajatukseni nimittäin oli, että jes, saisin syödä pomppimatta pyyhkiäkseni tahmaisia käsiä ja suita, pöydälle levinneitä maitoja ja ilman samaan aikaan rinnallani ruokailevaa neiti röyhelöpyllyä. Vasta seuraavaksi googlasin ja kiinnostuin jo Malabadin nettisivuista, sillä turkkilainen ruokakulttuuri on ollut minulle täysi mysteeri (arvasin kyllä siihen kuuluvan muutakin kuin kebabrullia, mutta mitä, siitä en tiennyt oikeastaan mitään). Malabadi-ravintoloita on Tampereella kaksi: perinteisempää kebab-ravintolaa edustava ravintola Hervannassa ja sitten laajemmin turkkilaisia makuja esittelevä upouusi ravintola Tammelassa. 

malabadi tammela

Ja voi vitsit millainen ilta olikaan! Meidät otettiin todella lämpimästi vastaan ja saimme maistella turkkilaisia makuja omistaja Faysalin hellässä huomassa. Jos ruoka voi olla rakkaudella valmistettua, niin Malabadin ruoka on juuri sitä. Ravintoloitsijaperheen lapsena Faysal kertoi oppineensa keittotaitonsa äidiltään ja kehittävänsä ja keksivänsä ruokia jatkuvasti mielessään. Ruuanlaitto on selvästi heidän perheensä sydänasia, sillä Tammelan ravintolaa pyörittää Faysalin lisäksi hänen veljenpoikansa. 

img_9477.jpg

Illan aikana emme tilanneet mitään itse, vaan eteemme tarjoiltiin jatkuvasti uusia ihania annoksia listalta ja myös ylläreitä sen ulkopuolelta. Omia suosikkejani olivat ehkä avopiiraat, joissa oli käytetty runsaasti täytteitä. Fetatäytteinen avopiirakka oli ihan älyttömän älyttömän hyvää. Vähän järkytyin kun huomasin, ettei sitä ollut vielä listalla-  minun on nimittäin saatava sitä uudelleen! Toisaalta suosikkia on vaikea valita, sillä pidin oikeastaan kaikesta eteeni kannetusta. Turkkilainen bbq-lautanen oli toinen lempparini ja alkuruuiksi tarjoiltuja turkkilaista jogurttia sekä tulista salaattia olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon pehmeän turkkilaisen leivän kanssa.

img_9478.jpg

Ai niin ja näin äitinäkökulmasta minusta oli myös kiva huomata, että listalla luki kuinka kaikista annoksista oli pyydettävissä pienemmät versiot lapsille, eikä lapsille oltu tehty omaa ”nakit ja muusi”-listaa. Ainakin itse meinasin, että olisi hauskaa viedä poikani maistelemaan välillä vähän erilaisia makuja (heti kun tämä hänen nirsoiluvaiheensa menee taas ohi…).

img_9499.jpg

img_9492.jpg

img_9489.jpg

Malabadissa on oikeastaan kaikki kohdallaan: kaunis visuaalinen ilme, jossa sekoittuu itämaan eksotiikkaa ja skandinaavisia muotoja sulassa sovussa.  Interiorin sisustusarkkitehti Petra-Miisa Juusenaho oli tehnyt kyllä varsinaisen taikatempun muuttaessaan aiemmin mm. strippibaarina toimineen tunkkaisen tilan valoisaksi ja tyylikkääksi ravintolaksi! Aivan mielettömän hyvä ruoka, joka tuo piristävän lisän tamperelaiseen ravintolatarjontaan. Raaka-aineet ovat huolella valittuja ja joka annoksessa oli runsaasti tuoreita yrttejä. Tunnelma oli todella lämmin ja jotenkin tosi… turkkilainen. Tai ainakin minusta tuntui ihan kuin olisinkin Tammelan sijasta ollut ulkomailla, siinä silloin kuunnellessani kaunista turkkilaista livemusiikkia, tulista ezmeä suussani.

img_9472.jpg

img_9500.jpg

Olisin mielelläni jäänyt istumaan iltaa vielä muiden kanssa, mutta neljän tunnin illallistamisen (ja neljän jälkkärin, neljän!) jälkeen oli minun aikani palata takaisin kotiin. Ilta oli kyllä aivan mahtava ja oli myös tosi hauskaa tavata muita tamperelaisia bloggaajia! Suuret kiitokset vielä Malabadin väelle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *