Tv-sarjojen helmiä (paljasta omasi!)

Lentoaskeleita

En katso juurikaan tv:tä. Telkkari on oikeastaan se, josta ajankäytöllisesti olen luopunut mahduttaakseni blogiharrastuksen päiviini, ja oikeastaan taidan valita mielummin kirjan kuin kanavasurffailun. Silti olen onnistunut löytämään muutaman sarjan, jotka ovat olleet täysin rakkautta ensikymmenminuuttisella ja joiden ansiosta ymmärrän hyvin puheet Netflix-maratoneista ja "jos vielä yhden jakson katsoisi"-koukuista. 

Shameless

Sarjasta löytyy ilmeisesti alkuperäinen brittiversio, mutta minä olen koukuttanut itseni amerikkalaisten luomukseen samaisesta ohjelmasta. Sarjan pohjalla on amerikkalaisen yhteiskunnan käsite "valkoisesta roskasakista", mutta tässä sarjassa tuo roskasakki saa mitä elävimmät, häpeilemättömimmät ja persoonallisimmat kasvot vailla ripaustakaan itsesääliä. Kohtaukset ovat välillä niin absurdeja, että en tiedä nauranko sarjan huumorille vai omalle sarjan myötä paljastuvalle tiukkapipoisuudelleni. 

Frank:"I don’t need platitudes from an eight-year-old."
Carl: "I'm ten!"
Frank: "Well, if you want to make it to 11, don’t tell me what to find funny! And every day you wake up breathing, you should be coloring me a thank-you note of gratitude that the half of you that came from me wasn’t spooged on your mother’s neck, but instead was guided by yours truly to get up inside of her to start the life of you. So walk and talk with gratitude, son."

Shameless sijoittuu New Yorkilaiseen lähiöön, jossa ei todellakaan napata keltaisia takseja lennosta tai viiletetä katuja pitkin take away- kupponen kädessä. Sarja kertoo sisarusparvesta, joka elää omalla tyylillään ilman vanhempiaan (äidistä harvoin tietoa, isä ehkä sammunut Kanadaan matkaavaan pakuun, useimmitenähibubista nappipäissään) ja heidän selviytymiskamppailustaan, jossa moraali on vain kaukainen eliitin etuoikeus. Silti arjen kamppailun pohjalta löytyy aivan samanlaiset huolet ja ilot kuin kaikkialla muuallakin: rakastutaan, etsitään itseään, tehdään virheitä ja juhlitaan synttäreitä. Kaikki tämä tapahtuu vain rytinällä ja Shameless-tyyliin.

Sarjassa parasta ovat sen henkilöhahmot ja aivan törkeän hyvät roolisuoritukset, varsinkin todella mielenkiintoisesti tuotantokausien edetessä muotoutuvan isosisko Fionan hahmo. Fiona esitetään aluksi huumelähiön versiona pyhimysäidistä, joka omistautuu täysin sisaruksilleen. Pyhimysrooli kuitenkin rikkoutuu ja rakoilee tuotantokausien myötä ja Fionasta tulee moniulotteisempi ja rakoilevampi, inhimillinen antisankaritar. Sarjassa on aivan mieletön henkilöhahmokattaus!

Mad Men

Koukutuin sarjaan pitkinä imetyspäivinä poikani ollessa aivan sylivauva. Hurahdin täysin 1960-luvun New Yorkin hidaseleiseen ja aistikkaaseen mainosmaailmaan, nerokkaasti rakennettuihin henkilöihin ja hullaannuin sarjan stailaukseen. Siinä vauvakuplan keskellä minäkin olisin ollut lähestulkoon valmis punaamaan huuleni ja pukeutumaan kotelomekkoon, polttamaan ketjussa savukkeita valkoiset hansikkaat kädessä. Hyvä, etten melkein leikannut vaaleaa polkkatukkaa tai alkanut välttelemään aurinkoa ja värjäämään hiuksiani punaisiksi- muut 60-luvun mainostoimiston kiemuroiden vierellä viihtyvät tajuatte kyllä. (Uusimpien tuottareiden valossa myös musta lainehtiva pitkä polkka on alkanut näyttää yllättävän hyvältä...)

Aikakauden käytösnormit ja edessäpäin puhaltavat radikaalit murrosajat sulautuvat kiehtovasti yhteen, aivan järjetöntä kuinka 2000-luvulla voidaankaan luoda katsojalle niin elävä illuusio menneiden vuosikymmenten seuraamisesta. Niin tai puhutaanko kutkuttavista, epätäydellisyydessään täydellisistä hahmoista ja heidän välisistä suhteistaan? Vaikkapa Donista, Bettysta, Paigesta tai Joanista? Raivostuttavasta mutta nerokkaasti luodusta Petestä? Voisin keskustella heistä ja sarjasta samaan tapaan kuin kirjallisuudenkurssien lukupiireissä avataan klassikkoteosten rakenteita! :D

--

Muita suosikkisarjojani on mm. Frendit, joka ei taida pahemmin esittelyjä kaivata. Myös esimerkiksi Hello Ladies-sarjan huumori puree minuun täysillä, ja sitten taas toisaalta olen viime aikoina katsellut silloin tällöin Areenasta suomalaista Syke -nimistä sairaalasarjaa, joskus tuli katsottua kaikki Ozin tuotantokaudet.

Tätä tv-sarjojen ylistyspostausta kirjoitin häikäilemättömin taka-ajatuksin, sillä opiskeluhommien vähentyessä ja totaalisen äitiyslomalle jäämisen lähestyessä haluaisin uppoutua johonkin uuteen huippusarjaan. Niinpä heitän teille pyynnön: paljasta oma suosikkisarjasi! Erityisesti jos satut itsekin fanittamaan jotain mainitsemaani sarjaa, niin kuka ties meillä onkin samankaltainen telkkarisarjamaku. ;) 

Loppuun yksi lempikohtauksistani Shamelesissa, missä Mickey Milkowich tulee ulos kaapista.

Kommentit

One day

En ole nyt yhtään varma omasta suosituksestani sulle, koska Mad Men tuntui musta jotenkin aika melankoliselta ja lähes ahdistavalta ainakin muutaman ensimmäisen jakson perusteella. Totta puhuakseni se vähän harmittaa mua, koska olisin todella halunnut tykätä siitä, koska lähes kaikki tuntuvat hehkuttavan sitä.
Tästä huolimatta uskallan ehdottaa Modern familya, joka tunnetaan myös Modernina perheenä Suomessa. Itseeni vetoavaa huumoria, kivaa fiilistä ja hauskoja henkilöhahmoja, ei paljon enempää voi toivoa! Lisäksi fiilisten esimerkiksi Greyn anatomiaa, How  I met your motheria, The Big bang theorya, Good wifea sekä Hart of Dixietä :) Ja haha joo, kyllä mä ehdin muutakin tehdä kuin katsoa sarjoja....

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei on muuten totta, että ihan ekat pari jaksoa eivät ole sitä parasta Mad Menia. Itse näin ensimmäisen jakson muistaakseni tokalta tuotantokaudelta, myöhemmin kyllä katsoin ne ekatkin jaksot. Että ehkä sitä kautta sarjaan voisi päästä kiinni, ettei aloitakaan ihan ensimmäisestä jaksosta? Tai no toisaalta, miksi yrittää katsoa mitään väkisin, itselläni kävi vähän sama juttu Game of Thornesin kanssa. En vaan päässyt sarjaan mukaan, vaikka olisin periaatteessa halunnut kun niin moni sitä kehui.

Kiitos noista vinkeistä! :) Modern Familya täytyy ainakin ihan ehdottomasti kokeilla, sillä olen kuullut siitä nyt kehuja niin monelta suunnalta. Itsekin tykkäsin joskus katsoa tuota Greyn anatomiaa kun se vielä tuli telkkarista. Täytyy varmaan tilata Netflix, niin pääsee kurkkaamaan miltä nuo sarjat vaikuttavat. Ai niin Greysta tuli mieleen, ettäHousesta tykkäsin myös! 

One day

Hmm no ehkä pitää antaa toinen mahdollisuus sille Mad Menille vielä. Sarjojen kohdalla saattaa itse asiassa useammin käydä niin, että heti ensimmäisestä jaksosta ei vaikutu. Mulla kävi House of cardsin kohdalla myös niin. Eka jakso ei ihan heti napannut, mutta nyt tänään on tullut katsottua pari jaksoa, ja yhtäkkiä pääsin mukaan ja ei olisi malttanut lopettaa millään katsomista.

Ja kannattaa ihmeessä hankkia Netflix, noistakin sarjoista aika moni on mielestäni siellä. Niin ja hei Orange is the new black on muuten todella hyvä myös, löytyy kuitenkin vain Netflixistä! Toivottavasti jotkut sarjavinkeistä tuntuvat omilta  ja nappaavat :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Se on kyllä totta! :) Ja tuota Orange is the new blackia on kyllä niin paljon rummutettu, että ihan pakkohan minunkin on kurkata, että mistä on kyse! Kiitos vinkeistä, täytyy tosiaan ladata se Netflix kun äitiysloma alkaa ja kurkata miltä nämä täällä vinkatut sarjat vaikuttavat.

Canadadrugpharmacy com (Ei varmistettu) http://canadianedrugstore.com/canadadrugpharmacy-com/

Yes! Finally something about canadian pharmacy buy cialis.

Jeba
Tuuliajolla

Shameless on niin hyvä! :D Tosin, katson sitä nykyään todella vähän koska ei ole aikaa, mutta silloin kun muistan niin se naurattaa aina!

Elina U.
Lentoaskeleita

Niin on!! On kyllä niin hurtti sarja, että mä välillä luulen, että nauran oikeesti omalle sarjan myötä paljastuvalle tiukkapipoisuudelleni. :D 

Merenwen
Destination Maryland

Charmed on sarja, jonka kaikki 8 kautta katson aina vaan uudestaan. Kyseistä sarjaa katsoin teininä ja varmaan isoimmat telkkarikyyneleet on sitä katsellessa vuodatettu. Muistelen edelleen katsoneeni sarjaa kuulokkeilla olohuoneessa kun muut menivät nukkumaan ja yritin nyyhkiä hiljaa nenäliinaan :D Sarjasta löytyy huumoria, toimintaa, taikuutta, paljon rakkautta ja paljon juonimuutoksia ja surua. Lisäksi Piperin ja Leon rakkaustarina oli nuorena se minkä itse halusin omalle kohdalleni. Ja voin todeta niin käyneen vaikkei mieheni yliluonnollinen olekaan. Mutta nimi on lähes sama :D (mieheni nimi on Leonard :D) 

The Walking Dead. Tätä sarjaa seuraaville ei tarvitse edes selittää miksi. Loistavat roolisuoritukset, realistinen sarja (siis ottaen huomioon JOS zombie-maailmanloppu toteutuisi) ja joka ikinen kerta jotain sydäntärepivää tapahtuu juuri kun olet hädintuskin edellisestä selvinnyt. 

Once Upon A Time. Taikuutta, yliluonnollisia asioita- ja otuksia ja ne kaikkien tuntemat tarinat ja hahmot lapsuudensaduista on tuotu eloon ja mitä mielettömimmällä tavalla. Hahmot on kaikki liitetty toisiinsa tavalla tai toisella eikä todella niin, että lapsena tarinat kuultuuan tai Disney-leffat katsottuaan tietäisi mitä tapahtuu ja miten kullekin käy. Sarja yllättää kerta toisensa jälkeen kekseliäisyydellään. 

Greyn Anatomia. Syystäkin tämä on kansan suosikkidraama (ainakin täällä USA:ssa). Rakastin Teho-Osastoa ja ihan aluksi Greyn Anatomian alettua luulin sen olevan huono yritys tuoda telkkariin uusi sairaalasarja korvaamaan Teho-Osastoa, mutta ei. Sarja toki on sairaalasarja, jossa seurataan sairaalan työntekijöiden elämää ja potilaiden tarinoita on lukemattomia, mutta kyse on ihan omasta sarjastaan kopion sijaan. Rakastan hahmoja ja monia juonenkäänteitä ja sitä realismia mitä elämä on, ja mitä voi tapahtua kenelle tahansa. 

Seuraan myös Modern Familya, Big Bang Theorya, Hart of Dixiea ja kuten niin moni muu, palaan välillä suurkuluttamaan Frendejä, joka ei esittelyä kaipaa :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei mäkin katsoin teininä tuota Charmedia! Olin ihan unohtanut sen. Suloinen ja hauska yhteensattuma tuo Leo-homma sinulla! :)

Olen pitänyt tuota Walking Deadia ihan höpöhöpönä, mutta enhän ole oikeesti katsonut jaksoakaan. Pitäisiköhän uskaltautua? ;) Niin moni tuntuu vannovan sarjan nimeen! Mäkin tykkään muuen Greyn Anatomiasta. Kiitos vinkeistäsi! :)

Kissankieli
Hello Dolly!

Girls. Se on jotenkin...anti-sinkkuelämää. Elämänmakuinen. Siinä on pömppömasuja ja sikailua. Sellaisia särmiä mitä ei tv:ssä usein näe. Henkilöhahmot eivät ole liian puunattuja.

Elina U.
Lentoaskeleita

Mäkin olen muuten katsonut joskus Girlsiä, hyvä sarja tosiaankin! Itseänikin viehättää sarjan siloittelemattomuus ja sellainen äärimmäinen, tosiaan tv:lle harvinainen realismi. En vain meinaa kestää hahmojen itsekeskeisyyttä , se aivan tolkuton minä minä-asenne tuntuu ihan raivostuttavalta! Mutta ehkä siinä on mukana pientä satiiria aikamme äärimmäistä individualistisuutta ja hedonismia kohtaan ja sen on tarkoituskin vähän ärsyttää? Kerrassaan mielenkiintoinen sarja kyllä.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä en ehdi/viitsi seurata melkein mitään sarjoja, mutta muutamaa on kyllä kehuttava: kun Suomeen en joskus tulee BBC:n Wolf Hall (Susipalatsi?), katso se. Herranjee, miten eläväksi on Hilary Mantelin huikeat romaanit Thomas Cromwellista ja Henrik VIII:n Englannista saatu!

Toinen BBC:n sarja, johon olen koukussa, on Broadchurch. Ankea kuin mikä, rikossarja, jossa seurataan lapsenmurhan selvittelyä, mutta niin todentuntuinen ja monisävyinen, että koukuttaa. 2. tuotantokausi täällä nyt menossa.

Death in Paradise on hömppärikossarja, jossa englantilaispoliisi on saanut siirron karibialaissaarelle. Kivoja maisemia ja helposti arvattavat whodunnit'it. 

Mr Selfridge taitaa pyöriä jo Suomessakin? Sekin on sulkkis, kauniisti lavastettua ja puvustettua hömppää.

Lisäksi fanitan hulluna Game of Thronesia ja Doctor Whota. Eli kappas, onhan noita näköjään muutama sarja, joita tulee nauhoitettua...

Elina U.
Lentoaskeleita

Ehkäpä juuri joku rikossarja voisikin olla sellainen, joka nyt maistuisi! Joku mahdollisimman koukuttava. Kiitos siis vinkeistä! :) Täytyykin laittaa tuo Wolf Hall korvan taa.

Satya

Tanskalaiset Vallan Linnake ja Rikos olivat loistavia. Yle voisi lähettää käsikirjoittajansa tonkimaan DR:n (Tanskan Yle) roskiksia, koska sinne hylätyt ideat olisivat varmasti parempia kuin mitkään suomalaiset sarjat.

Scandal muuttuu entistä älyttömämmäksi, mutta sitä viihdyttävämpää prime time saippuaa ei ole tehty vuosiin.

Elina U.
Lentoaskeleita

Olen katsonut tosi vähän mitään rikossarjoja, mutta joku koukuttava dekkaripläjäys voisi juuri nyt olla paikallaan. :) En olekaan koskaan kuullut tuosta Scandalista, täytyy ottaa selvää. Aikaahan minulla juuri nyt on vaikka kuinka, joten kiitos vinkistä!

Kao Kao

Me ollaan katsottu Netflixistä Marco Polo -sarjaa ja sit sellaista kuin Person of Interest.

Marco Polo, hyvin tehtyä draamaa ja vitsit siinä on juonikuvioita :) Netflix on panostanut siihen kunnolla. Odotan jo innolla et milloin ne julkaisee toisen tuotantokauden. 

Person of Interest. Se on tosi kiehtova. Sekin on miehen löytö ja kun kuulin sen selostuksen niin en lämmennyt yhtään. Mut kun toinen oli kolmannen kerran pyytänyt nätisti et katotaanko niin katottiin. Mulla on vaikeuksia odottaa et ollaan saman katon alla katsomassa, tekis mieli katsoa vähän etukäteen, mutta koska se olisi huijausta, niin en uskalla. 

Big Bang Theory (Rillit Huurussa) alkutuotantokaudet varsinkin. Yllättäen tykkään eniten Sheldonista. 

Ja sit houkutelleen sua Netflix-ansaan vielä sillä, että siinä eka kuukausi on ilmainen :) Ja suosittelen todellakin sitä, että antaa miehen etsiä sarjat mitä katsotte yhdessä. Sieltä tulee sellaisia yllätyksiä etten ainakaan ite kapealla katsantokannallani olisi niitä alkanut katsomaan, Ja tykkään siis tosi paljon.. 

Ja mullahan on Netflix, koska aikoinaan ainut kuka katsoi mun Viaplayta oli mun siskontytöt. Sit ne halus vaihtaa sen Netflixiin ja sieltä tosiaan löytyy mielenkiintoisempia sarjoja. Mm. Downtown Abbeyn kaikki neljä tuotantokautta :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei muuten tuo Person of Interest on minullekin tuttu muutaman jakson osalta, tosiaan mielenkiintoisen oloinen sarja! Moni kehuu tuota Rillit huurussa- sarjaa, pitää sekin kyllä kurkata. Ja olen muuten samaa mieltä, kannattaa pitää mieli avoinna myös puolison ohjelmamaulle. Meillä mies katseli joskus Oz-nimistä yhdeksänkymmentäluvun (?) vankilasarjaa, enkä olisi ikinä uskonut että minäkin innostun katsomaan kaikki tuotantokaudet.

Netflix kyllä kuulostaa kieltämättä kätevältä- ja voihan sen sitten irtisanoa jos ei tulekaan katsottua! Meillä on jonkinlainen urheilukanavapaketti, jonka kylkiäisinä näkyy Cmoren kanavat. Mieheni pitäisi sitä vain formulakausina, mutta olen kieltänyt katkaisemasta sitä että voin katsoa välillä Mad Menia ja yhdessä katsomme tuota Shamelesia. Sieltä tulee välillä ihan hyviä leffoja ja sellaisia sarjoja, mitä Suomessa ei näytetä, mutta  Netflixissä on toki etuna se, että ne katsottavat sarjat ja katsomisajankohdan saa itse valita.

Ps. En muuten ole katsonut jaksoakaan Downtown Abbeyta, koska kaikki ovat siihen niin koukussa. Pelkäsin siis, että minäkin olisin yhden jakson jälkeen aivan koukussa ja tuijottaisin vain sarjoja päivät pitkät enkä saisi tehtyä mitään, mutta sehän sopisi nyt vallan mainiosti tähän tilanteeseen! :D

Kao Kao

Hi hi, eihän sun pidä periaattessa tehdä nyt muuta kuin olla levossa, että supistuksia ei tule, eli netflix, netflix netflix :)

Elina U.
Lentoaskeleita

No niin juuri, enpä olisi tuossa kuukausi sitten arvannut, että tilanne jossa en saa aikaiseksi tehtyä mitään olisi se optimaalisin vaihtoehto, joten Downtown Abbey, tervetuloa vaan läppäriini. :D

skarlett (Ei varmistettu)

Breaking Bad, löytyy Netflixista. Sitähän on jossain jopa luokiteltu historian parhaaksi sarjaksi :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Vitsit, tähän sarjaan pitää kyllä varmaan tutustua!

Hölöttävin Pöllö

Doctor Who, odotan seuraavaa kautta jo todella malttamattomana. Sitten on tietysti Grimm, josta täytyy tunnustaa, että sitä seuraa melkein vain sen vuoksi ( jos siis ei muuten, mutta minä pidän sarjasta kokonaisuudessaan ) niin siksi, että sitä tähdittää Sasha Roiz. Ja tietysti tulee vahdattua Sleepy Hollow:ta ja viime aikojen suosikiksi on myös muodostunut Agents of S.H.I.E.L.D

Elina U.
Lentoaskeleita

Arvaa olinko heti googlaamassa, että kuka on Sasha Roiz. :D Ihan hyvältä sarjalta tuo Grimm voisi vaikuttaa. ;) Kiva saada vieläkin näitä vinkkejä imetysmaratoneja ajatellen. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.