Vauvasuihkussa TTT-klubilla

Lentoaskeleita

Eilen tapahtui kummia: kömmin ulkomaailmaan täältä kotikolostani! Ihan kuulkaas meikkasin ja lähdin kaupunkiin, lopetin hetkeksi milloinkohan tämä vauva syntyy- arvuutteluni ja suuntasin mieheni kanssa kohti TTT-klubia. Sain blogini sähköpostiin kivana yllätyksenä kutsun lähteä katsomaan Vauvasuihku- esitystä*, ja niin korkeaksi kuin lähtemisen kynnys onkin jo näillä raskausviikoilla/vaivoilla muodostunutkin, niin olipa hyvä että menimme. (Ehkä muuten viimeistä kertaa kahdestaan pitkään aikaan?)

Kahden naisen esitys vauvan tuloon ja vanhemmuuteen valmistautumisesta oli aivan hulvaton: kaikki esityksen materiaali oli kerätty nimittäin erilaisilta vauva-aiheisilta keskustelufoorumeilta- ja sivustoilta. Näyttelijät Saara Kotkaniemi ja Annika Poijärvi ovat saaneet ideansa esitykseen eksyttyään itse äidiksi tultuaan erilaisille vauvasivustoille kysymysten, neuvojen ja mielipiteiden hysteeriseen ristituleen. Joku ei ehkä edes uskoisi, että kaikki materiaali on ihan todellisista foorumikeskusteluista poimittua, mutta no, minä kun olen ennenkin tunnustanut täällä googlailutaipumukseni ja olen itsekin selannut läpi keskustelun jos toisenkin listeriapelossani, niin tunnistin kyllä heti nettipalstojen keskustelijatyypit. Vilkuilin sivusilmälläni mieheni reaktioita ja pohdin, että aukeaako esityksen huumori vauvapalstoilla seikkailemattomalle, mutta huomasin, ettei hänellä ollut pienintäkään vaikeutta tunnistaa noiden foorumien hysteeristen kysymysten aitoutta. Istuihan hänen vieressään nainen, joka on soittanut hänelle peloissaan töihin ja kertonut syöneensä vahingossa parmankinkkua, sekä joka on aivan julkisesti tunnustanut kirjoittaneensa hakukoneeseen sanat "Makuunin irtokarkkikauhat + bakteerit" (terkkuja muuten sille lukijalleni, joka paljasti tehneensä saman, viestisi piristi tosi paljon! <3). Eli samoissa kohdissa hekotettiin.

Esityksen huumori osui ja upposi minuun täysillä, varsinkin näin jälkikäteen kun on helppo siirtyä kriiseilijöistä naureskelijoiden leiriin. ;) Ei mutta oikeasti, luulenpa että Vauvasuihku olisi tehnyt minulle oikein hyvää jo esikoisen odotusaikana, niin olisin ehkä osannut ottaa omankin hysteriani enemmän huumorilla. Kun nuo palstojen tunteella kirjoitetut viestit lausuttiin ääneen, niin esityksessä elävöityi se lapsen saamiseen liittyvien erilaisten neuvojen, oppaiden ja mielipiteiden hämmentävä soppa, joka saa vaivattomasti varsinkin ensisynnyttäjän pään pyörälle. Huumori onkin loistava lähestymistapa tuohon kaikkeen ja voi parhaimmillaan jopa auttaa löytämään sieltä ääripäiden neuvoviidakosta sen kuuluisan kultaisen keskitien. Esitys sai minut ja oikeastaan koko yleisön käkättämään vedet silmissä (erityisesti eräs leivontavinkki) ja miehenikin totesi heti klubilta poistuttuamme aikovansa suositella esitystä esikoistaan odottavalle työkaverilleen. 

Vauvasuihkua esitetään vielä 10.4 sekä 22.4 Tampereen TTT-klubilla, lisätietoa Tampereen työväenteatterin sivuilla

 

* Liput meille tarjosi Tampereen työväenteatteri, mutta täysin postausvelvoitteettomasti

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Vitsi olisipa ollut kivaa nähdä teidätkin siellä! Hauska kuulla sitten mitä tykkäsit! 

saalla (Ei varmistettu)

Hihii kiitos terkuista! :D Tunnistin itseni myös sairaalakassipostauksestasi, kun kerroit hankkivas sellaset sisätossut, jotka voi heittää sit jälkikäteen pois pöpöjen pelossa..ite kotiuduttuani synnytyksen jlkn heitin ekana tossut roskiin:D en tiiä tekeekö monetkin noin, mut ainakin siis joku toinen mun lisäks ;) Ja kuulostaapa hauskalta näytelmältä, harmi ettei täällä Oulussa esitetä!

t: bakteerikauhalukijasi :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaa ja mieheni kun pyöritteli silmiään kun raahasin kotiin rumat parin euron tossut ja kerroin sairaalabakteeriteoriani, nyt voin sanoa että muutkin tekevät näin. ;D Näistä yhteisistä neurooseistamme päätellen Vauvauihkun huumori olisi uponnut varmasti myös sinuun! 

Mimosa

Olin kans kattomassa tota. Oli kyllä tooosi hyvä!

Elina U.
Lentoaskeleita

Eikä! :) samaan aikaan vai?? :) Eikö ollutkin aivan priceless leivontavinkki ja mahtavat näyttelijät? :)

Mimosa

Joo tollon keskiviikkona kävin. Joo se kakku, haha! :D Ja muutenkin koko näytelmä oli ihan huippu. Tykkäsin hirveesti myös tost paikasta, en ollu aiemmin käyny.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.