Vinkki Helsinki-Vantaan lentokentälle kauempaa saapuville

Lentoaskeleita

Paluulentomme Lontoon kautta Charlotteen lähti kahdeksalta aamulla. Jos olisimme lähteneet reissuun majapaikastamme Varsinais-Suomesta tai Satakunnasta, olisi tämä tarkoittanut nukkuvien lasten siirtämistä autoon keskellä yötä ja pitkän päivän starttaamista omalta osaltamme noin kolmelta aamuyöllä. Lentokenttähotelli ja matkapäivän aloittaminen jo valmiiksi kentän läheisyydestä alkoi kuulostaa houkuttelevalta. Hotelleja selatessani törmäsin varsinaiseen matkaajan aarteeseen: lentokenttähotelliin, joka sijaitsee lähtöterminaalimme alakerrassa! Varasin meille hotelliyön ja niinpä me halasimme isälleni heipat jo perjantai-iltana  kakkosterminaalin edessä ja nukuimme yöunet mukavassa hotellisängyssä öisen kolmen tunnin ajelun sijaan (huomattavasti mukavempi vaihtoehto myös meitä kuskaamaan lupautuneelle isälleni).

GLO hotel Airport sijaitsee kirjaimellisesti kakkosterminaalin alakerrassa. Vitsit miten kätevää olikaan käydä hotellin aamiaispöydän jälkeen vain tiputtamassa yläkertaan laukut hihnalle ja valmiiksi tehdyn check-inin ansiota astella suoraan turvatarkastuksiin! (Viisastuimme jälkikäteen vielä sen verran, että laukutkin olisi voinut viedä jo edeltävänä iltana.) Hotellin tilat ovat toki melko rajatut sijainnin vuoksi ja siksi perushuone oli pieni ja vähän laivanhyttimäinen (sekä tietysti ikkunaton, maan alla kun ollaan), mutta silti tyylikäs ja mikä tärkeintä, sänky oli mukava ja siinä sai hyvät unet. Eli huone ajoi minikokoisuudestaan huolimatta asiansa. Mahduimme kaikki ihan hyvin nukkumaan, vaikka emme edes ottaneet lisäsänkyjä lapsille huoneeseen. Huoneen hintaan kuului aamiainen hotellin buffetissa ja oikein kattavan perusaamupalan jälkeen oli kiva jatkaa matkaa. Aamupala saisi aikaisimpia matkaajia ajatellen kyllä alkaa aavistuksen aikaisemmin mielestäni, sillä vaikka buffet aukeaa kuudelta, voi esimerkiksi kahdeksan lennolle lähtevät joutua kiirehtimään. Henkilökuntakin oli oikein ystävällistä! 

Paljon Helsinki-Vantaalta reissaaville tämä on varmaan ihan tuttu juttu, mutta ainakaan tällainen vähän harvemmin kentällä vieraileva maalainen en kakkosterminaalin alakerrassa sijaitsevasta hotellista tiennyt. ;) Toki lentokenttähotellit ovat aina kätevä valinta ja sisältävät yleensä kuljetuksen, mutta tämä oli kyllä tosi näppärä vaihtoehto. Ehdottomasti jatkossakin nukutaan mieluummin jo valmiiksi kentällä yö, jos olemme suuntaamassa aikaisille lennoille! Halusin vinkata tästä teillekin, jos jollain on vaikka pitkiä aamulentoja kalenterissa ja kenttähotelli mietinnässä. Hauskaa viikonloppua! <3

 

 

Kommentit

Anjuska
Ripaus elämäämme

Lentokenttähotelleja kyllä kannattaa hyödyntää, jos lento tosiaan lähtee yöllä/aikaisin aamulla. Niitä on ripoteltuna pitkin poikin vantaan aluetta, josta sitten ilmainen lentokenttäbussi noutaa matkailijoita about 10-20 min välein. Kätsyä :) Lisäksi ainakin yhdessä lentokenttähotellissa jossa me oltiin vuosi sitten, oli tarjolla varhaisaamiainen joka katettiin klo 04, muistaakseni. Kunhan vaan muisti respassa asiasta tiedustella, niin pysty varaamaan paikan tuolle varhaisaamiaiselle :)

Elina U.
Lentoaskeleita

Juu siis ilman muuta muutkin lentokenttähotellit ovat käteviä! :) Eihän tuo bussimatkakaan ole juttu eikä mikään ja ollaan mekin noita  tyytyväisinä käytetty, mutta mielestäni oli ihan erityisen näppärää olla jo valmiiksi lähtöterminaalissa, tää on sellasen joka uniminuutin säästäjän valinta. ;) (siksi vähän ihmettelen, miksi tuolla ei ollut varhaisaamiaisen mahdollisuutta)

Nannannaa kirjautumatta (Ei varmistettu)

Me oltiin kans tuolla yötä kun lähdettiin aikanaan häistämme häämatkalle. Lento lähti muistaakseni kans kasin tienoilla ja ois voinut olla aika raakaa lähtä häiden jälkeen kotiin nukkumaan muutamaksi tunniksi ja sit vauhdilla kentälle (ja kukahan ihme me ois kysytty kuskaamaan, kun kaikki muutkin olivat uupuneita häistä!). Mutta me oltiin onneks fiksuja ja mentiin häistä suoraan tuohon samaiseen hotelliin, joka valittiin puhtaasti sijainnin takia. Vaikka bussimatkakin on lyhyt muilta hotelleilta, niin siinä kohtaa jokainen ylimääräinen 10 min unta oli voitto. :D En voi muillekaan kuin suositella!

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis niin just, tämä on juuri niiden valinta, jotka haluavat säästää sen 10-20 minuuttia uniaikaa! Varmasti oli teillekin kätsyin valinta!

Amma
Why you little!!

Mä oon kans yhden yön viettänyt Glossa, kun aamulento lähti seiskalta ja piti tulla Oulusta jo edellisiltana. Illallakin tulo meni niin myöhään, että Glo oli kaikkein näppärin vaihtoehto. Jos on liikkeellä jo ennen aamupala-aikaa, niin tietystä kahvilasta sai tyyliin kahvi+croissant+jugurtti/smoothie+jotain vielä, jolla sai mahan jo aika hyvin täyteen! Sittne kun oli vielä Atlantin ylilennolla jollain jenkkiyhtiön koneella, niin sitä evästähän tuli kahden tunnin välein! Ei tullut nälkä koneessakaan..

Mutta että siis ihana ja näppärä ja vaikka ahdas, niin oikein kiva paikka oli! Eikä tarvinnut Oulussa laukkuun pakattua toppatakkia kaivaa ulos vasta kun Minneapolisissa.

Elina U.
Lentoaskeleita

Siis juuri niin, kätevää kun ei tarvitse edes takkia päälleen heittää talviaikaan missään välisiirtymissä, sen kun marssii turvatarkastuksiin vaan! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.