Road Trip Etelä-Ranskaan part. 1

LET US GO

Viime viikonloppuna tein tosiaan mini tripin Ranskan puolelle. Oli muuten aikakin käydä jossain muulla. Olenhan kuitenkin asunut täällä jo yli pari vuotta, mutta kuitenkin käynyt niin harvassa paikassa.

Vuokrasimme ystävien kanssa auton ja päämääränä oli pieni kylä nimeltä Saint Martin de Londres, Ranskassa. Matkalla pysähdyimme myös täällä Espanjan puolella eri paikoissa. Lähdimme tosiaan matkaan lauantaiaamuna ja ensimmäisenä kohteena oli Blanes. Blanesissa söimme aamupalan ja nautimme upeista aalloista ja ilmasta. Taisi siellä pari surffariakin pulikoida, hehe. Voi vitsi miten rauhallinen paikka. Ihanaa vastapainoa tälle Barcelonalle. 

Jatkoimme matkaa pohjoiseen ja seuraavaksi pysähdyimme Cadaquésissa. Olen kuullut paljon hehkutusta tästä ihanasta pikkukaupungista Costa Bravassa, mutta en olisi ikinä uskonut, että se olisi niin ihana. Katsokaa nyt noita kuvia! Idyllinen pikkukaupunki täynnä valkoisia taloja ja turkoosi meri. Tuonne pitää kyllä päästä uudemman kerran romanttiselle reissulle. Oli sen verran söpöjä kuherruspoukamia joka kulmassa. Käytiin myös katsomassa Dalin kotitaloa ulkoa, mutta sisälle ei tällä kertaa menty. No onpahan ensi kerraksi vielä nähtävää.

Costa Bravassa pysähdyimme vielä Cap De Creusilla, joka on itäisin piste Iberian niemimaalla. Tämä paikka menee kyllä mun top kolmoseen ikinä. Niin henkesalpaavan upea näkymä. Ja se rauha ja hiljaisuus. Kun merelle katseli tuntui, että mikä vaan on mahdollista. Tännekin on pakko päästä uudestaan. Meitä onnisiti, koska ilma ei ollut niin tuulinen. Ystäväni sanoi, että viimeksi kun hän oli siellä tuuli on niin voimakas, että oli melkein mahdotonta liikkua etenpäin. 

Jos koskaan suuntaat Costa Bravalle, mene ehdottomasi katsoman Cap de Creus. Unohtamaton kokemus.

Tästä urhea ratsumme, Peugeot jatkoi matkaa kohti Ranskan rajaa. Ja matkapahointivointi senkun paheni. Serpentiinitiellä kyllä koelteltiin. No mutta siitä lisää huomenna. 

 

Pus!

Anna

Kommentoi