Turre Tampere

Hallojaa! 

Sori kun en oo postannut miljoonaan vuoteen, mutta onneks Anna on ryhdistäytynyt ja ollut superahkera blogin kanssa 🙂 Mun frendi oli koko viime viikon Dublinista kylässä Mansessa ja me oltiin oikeen kunnon turakaisia monta päivää. Kierreltiin kaikki turistipaikat ja nyt aattelin teillekin antaa vähän vinkkejä. Nää taitaa olla ihan peruspaikkoja, mutta kuitenkin. Oli muuten kivaa olla omassa kaupungissa turistina, näin monia paikkoja ihan uusin silmin. Hauskaa oli myös se, kun toinen kehu kaupungin kauneutta tai jotain rakennuksia joiden ohi menee ite joka päivä. Sillon oikeen silmät avautu, että mähän asunkin aika kivassa paikassa!

Ainiin ja lauantaina Kampin stailauspäivässä oli myös tosi fun, mulla oli oikeen kunnon Olympus Pen kamera mukana ja tuntu, että olisin ollu ihan oikea bloggari 😀 Teen iiiiison postauksen Studio25 kaupasta, jossa olin stailaamassa kunhan saan noi kuvat laitettua koneelle. 

Mutta nyt pieni virtuaalikierros Mansessa! 

IMG_1413.jpgUu katsokaapas tätä siistiä panoramakuvaa Keskustorilta. Mulla on tosiaan kaks vuotta ollu Iphone 4s ja sain vasta nyt tietää, että sillä kameralla pystyy ottaa tällasia!

IMG_1323.jpgNäkötornilla munkeilla ja ihailemassa maisemia. Munkista ei sattuneesta syystä oo kuvaa, koska se herkku pitää syödä heti. Ja tietysti yrittää tehä koko prosessi huulia nuolematta. Ei onnistu ainakaan multa, oon yrittäny varmaan yli kymmenen kertaa. Torniin ylös meneminen maksaa 2e, mutta on kyllä sen arvosta. Ihan huikeet maisemat. Keskiviikkoisin tornin ulkoseinää voi myös laskeutua köysien avulla hintaan 20e (kaupan päälle munkki ja kahvi:) Näytti mulle ihan liian jännältä, koska en oo mikään korkein paikkojen fani mutta oli ne ketkä meni näytti ainakin olevan ihan fiiliksissä. 

Pyynikin näkötorni on tosiaan auki ihan vuoden jokaisena päivänä. Siis ihan jokaisena. 
IMG_1333.jpg

IMG_1337.jpgTää oli mulle ihan uus paikka eli uittotunneli, joka menee Pispalanharjun läpi! Joskus muinoin ton tunnelin avulla siirrettiin tukkeja järveltä toiselle ja nykyään se toimii veneiden kuljetuspaikkana ja kävelytunnelina. Vaikka tunneli ei oo kovin pitkä, niin suosittelen mestaa silti koska olihan toi nyt jännää! Näsijärven puoleisessa päädyssä on myös pieni kahvila ja tunneli onkin auki aina kahvilan aukioloaikoina eli 7-18. 

Onneks mulla oli seuraa, koska yksin toi vois olla aika pelottavaa vaikka oltiinkin liikellä valoisaan aikaan. 

Googlettamalla ”uittotunneli tampere” tulee esiin hyvä kartta, jonka avulla löytää perille. 
IMG_1338.jpg

IMG_1339.jpg

IMG_1342.jpg

IMG_1343.jpg

IMG_1347.jpg

Sitte paras juttu, eli Vapriikin Terrakotta-armeijä näyttely! Noi on aina ollut musta niiiiiiin siistejä ja mielinkiintonen koko Terracotta Soldiers historia eli olin erittäin onnessani kun kuulin, että nää tulee mun kaupunkiin. Näyttely on avoinna vielä joulukuun alkuun asti ja maksaa opiskelijoilta vaan viis euroa. Ilman opiskelijakorttia lipun hinta on 13e, mutta senkin olisin kyllä voinut mielelläni maksaa. 

Olin oikeesti yllättynyt kun kuulin, että nää tulee Tampereelle. Mua kauhistuttaa ajatellakin, miten jättimäinen vastuu on ollu niillä ihmisillä, jotka siirtelee näitä patsaita! Mut tuntien olisin ollu siellä ihan innoissani ja sitte hups, oho, hehe 😀 Eli onneks patsaat oli turvassa lasikopeissa huh. 

Mähän on hirvee historia ja museofani, mutta vaikka et oliskaan niin suositteleen näyttelyä silti. Aika harvinaislaatuinen tilaisuus. 
IMG_1351.jpg

IMG_1354.jpg

IMG_1356.jpgTää ei mun arvailuista huolimatta ollut koirankoppi, vaa yli 2000 vuotta vanha vesiputki.

IMG_1360.jpgHissanörtti poseeraa. 

IMG_1364.jpgSiinä niitä sitten on! Olin ihan paniikissa, että jos meen liian lähelle niin yhtäkkiä tollanen ukko kääntää päänsä ja tuijottaa mut kivisilmillään kuoliaaks. 

IMG_1365.jpgMä en kestä, että tää tyyppi on vaan kaivanu ihan rauhassa menemään ja sitte ensin luulee löytäneensä yhden patsaan… okei toisen… okei kymmenennen… sadannen… ja sit lopulta tuijottaa 8000 patsaan kokosta armeijaa kaikkine varusteineen. Kääk. 

IMG_1368.jpg

IMG_1370.jpg

IMG_1373.jpg

IMG_1377.jpgNää vaunut on replika aidoista, koska näitä ei oo vielä tähän mennessä löytynyt kuin yhdet (koko aluetta ei oo vieläkään tutkittu!) eikä aitoja viedä koskaan Kiinan ulkopuolelle. 

IMG_1378.jpgEikä ihme, sillä arkeologeilta kesti kahdeksan vuotta kaivaa vaunut esiin ja entisöidä ne. 

IMG_1382.jpgJoskus pienenä mun unelma-ammatti oli arkeologi, mutta onneks lähdin muille teille sillä en oikeen nää itseäni (ja hermojani) putsaamassa tollasella minisudilla 8000 patsasta kun haluisin vaan ottaa jonkun kunnon mopin ja putsata kaikki kerralla. 

IMG_1384.jpgHehee sitte kunnon poseeraus sotilaan kanssa! Oishan ton voinu ostaa muistoksi, mutta valitettavasti hinta oli 1800 euroa buu. 

Vapriikissa on nyt menossa myös yhdeksän muuta näyttelyä, joihin kaikkiin pääsee samalla lipulla. Kivoimmat oli mun mielestä lelu- ja paperinukkenäyttely sekä luonnontieteellinen osasto. 
IMG_1397.jpgLempieläimeni heti sinivalaan jälkeen, susi. 

IMG_1398.jpgOon vaan kerran nähnyt elävän hirven, enkä muistanutkaan miten jättimäisiä ne on. Mun seuralainen oli siis espanjalainen ja oli ihan ihmeissään, että tollasiako meidän metsissä vaan rynnii. 

IMG_1406.jpgLopuks käytiin vielä elukkapuntarissa, jossa voi punnita itsensä ja vaaka kertoo mikä eläin olet. Mä en kuvasta huolimatta ollu ihan mammutti, vaan taisin olla mäyrä. 

IMG_1310.jpgVikana kuva Pispalanharjun iltataivaasta. Harjulla käyskentelyä suosittelen ämpimästi kaikille Tampereen kävijöille myös. Hyvät mahikset treenata peppua piinaportaissa tai bongata Salkkareiden Ismo iltakävelyllä 😀

Tästä tulikin nyt kunnon nörttipostaus mutta palataan huomenna tunnelmilla Kampista!

X Kaisa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *