Viikko jona kävin mummulassa, juoksin ja ostin intiaanipäähineen

LET US GO

Morjens!

Tää viikko on ollut arkinen ja kiva. Huomasin tuossa hmm tiistaina, että mun jääkapissa ei ole mitään ruokaa, joten lähdin mummulaan Huittisiin. Olin siellä yhden yön, kävin lenkillä, söin kaksitoista lettua ja kaksi munkkia. Niin ja vaihdoin kevätverhot.

Torstaina tulin himaan kantaen korillista ruokaa. Perjantaina oli koulussa siivoustalkoot (siivosin mm. jääkaapin, jossa oli maitoa jonka päivämäärä oli 4.12.2011.........) ja illalla istuttiin Matin kanssa Europassa ja juotiin sangriaa (ja skumppaa) pelaten Trivial Pursuitia. Ainiin ja sitä ennen käytiin Hentsulla shoppailemassa vähän fashion against aids-mallistoa. Uuuuu että teinki kivoja löytöjä.

Mut tässä asukuvia ja kaikkee viikon varrelta!

 

Saaks tällasia kuvia ees laittaa blogiin?

Mä vähän living in the edge ku olin lenkillä.

Niiiiin hyviä. En vois ikinä olla mikää karppaaja!

Kukkapyjama.

Tällasen Punahilkkakorin kans tulin kotiin.

Kadut on kuivat! Lempparikengät naftaliinista vamos!

Pakotin Matin asukuvaajaksi.

Aina tyylikäs Masa!

Nää olisin halunnu tositosi paljon mut ei ollu enää kokoja.

Mut Masa myyrä osti riippumaton!

Happy Hour(s).

Mun FAA- malliston ostokset oli kännykkäkotelo, ihana minihame ja maailman siistein inkkaripäähine!

Täs ollaan minä ja mun hiukset just ny. Tollaset käkkärät ne on suihkun jälkeen.

Pictures from this week. Went to see granny and granpa,had a little sangria party with a friend, went running three times and did some shopping in H&M. 

Laterrrrrrs!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun suihkunjalkeiset hiukset on ihanat!

Mutta pakko kommentoida tota inkkaripantaa... Oon sita mielta, etta tottakai kaikki saa pukeutua niinku haluaa, mutta meidan lansimaisten pitais ehka vahan useammin miettia naita Amerikan intiaaneilta "lainattuja" juttuja. Intiaanien sotapaahine on pyha esine, ja sita ei sais kopioida kaupallisiin tarkoituksiin, eika sita sais kayttaa kukaan muu kuin sen ansainnut sotilas. Amerikan intiaanit pitavat sotapaahineisiin tai niiden kopioihin, tai muihin intiaanien pyhiin esineisiin tai vaatteisiin pukeutuvia lansimaalaisia ajattelemattomina rasisteina ja imperialisteina. Monet Amerikan intiaanit taistelevat aktiivisesti sen eteen, etta heidan kulttuuriaan ei halvennettaisi tai kaytettaisi just esim. lansimaisessa massamuodissa. (Urban Outfitters joutui viime vuonna vetamaan mallistostaan vaatteita, joita mainostettiin luvatta Navajo-heimon nimella.) Halusin vaan tuoda esille tan asian, koska aika monet lansimaalaiset ei tule ajatelleeksi tekavansa mitaan sopimatonta. Harva meista tietaa paljoakaan intiaanien kansanmurhasta tai kulttuurista. Kantsii googlata termi "cultural appropriation", sita kautta oon itse oppinut tosi paljon aiheesta. Toivottavasti et pahastunut tasta kommentista... halusin osittain varoittaa siita, etta monet Amerikan intiaanit pitaa blogeja, joihin he keraavat intiaanipaahineisiin pukeutuvien lansimaalaisten kuvia. Joten jos haluat kaikesta huolimatta pukeutua tohon paahineeseen (ja toki siihen sulla on taysi oikeus), ei ehka kannata laittaa nettiin kuvia itsestaan siihen pukeutuneena.

Let us go
LET US GO

Moikka ja kiitos asiallisesta kommentista! 

Mä itekin itseasiassa mietin ostanko tota pantaa, koska just vähän aikaa sitten luin täältä eli yhestä mun lempiblogista kyseisestä aiheesta tosi hyvän jutun. Kuitenkin sitten eilen ostin ton pannan, eikä mulla oo sanoa mitään puolustusta että miksi. En todellakaan pidä itseäni rasistina enkä missään nimessä halua, että kukaan mukaan niin ajattelee. Mua harmittaa tosi paljon, että tää aihe on niin ristiriitainen, enkä oikeesti osaa ainakaan vielä kunnolla sanoa mitä mieltä oon tästä. Tuun kyllä tarkasti miettimään pidänkö tota ikinä ja tutustumaan aiheeseen lisää :)

-kaisa

Let us go
LET US GO

Ja haluun vielä korotaa, että mun mielestä kyseinen kulttuuri on aina ollut yks mielenkiintoisimmista enkä todellakaan haluaisi esim. pukeutumisellani mitenkään halventaa heidän tapojaan/kulttuuriaan. Pistää miettimään ja harmistumaan, koska pidän tosta pannasta tosi paljon. Toisaalta mietin myös sitä, että itseäni ei esim. haittaisi nähdä jonkun muun maalaisen päällä suomalaisia perinnejuttuja, mutta ymmärrän että tässä on kyse vähän eri asiasta. 

-K

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana Kaisa <3

Let us go
LET US GO

ihana vierailija kuka sitten oletkaan <3

-k

Kommentoi