Introducing the blog and myself

Noin kahdeksan ja puoli kuukautta sitten istuin kotona jännittyneenä kirjoittaen sähköpostia. Olin viimein tullut tulokseen, että viimeisen kuukauden ajan mielessä pyörinyt ajatus ei ollut ollenkaan hälventynyt – päin vastoin. Tuntui, että asiasta oli tullut mulle jotain, mikä sai sydämen sykkimään hieman voimakkaammin ja kirkasti ajatukset. Tuntui, että tämä on juuri se mun elämään luotu reitti, tai hetkellinen päämäärä. Ja tietenkin mä halusin seurata sitä. Lähetin sähköpostin, jossa ilmoittaudun hakijaksi Afrikan vaihtoon. Ja tässä ollaan, kahdeksan ja puoli kuukautta myöhemmin, täynnä intoa, jännitystä, onnea ja jopa hieman pakokauhua, neljäntoista päivän päästä lähdössä Ugandaan. Mutta palataan tähän vaihtoon myöhemmin, ensin haluaisin esitellä vähän itseäni.

DSC_2131-2.jpg

Olen siis Kia, parikymppinen nuori nainen Seinäjoelta. Opiskelen toista vuotta sairaanhoitajaksi, joka tuntuu todella mun alalta. Lähdin opiskelemaan sillä ajatuksella, että mua kiinnostaa vain ja ainoastaan psykiatrinen puoli. Toki psykiatrinen puoli on vieläkin sydäntä lähimpänä, mutta rinnalle on noussut myös muita kiinnostavia osa-alueita hoitotyössä.
Omaa persoonaa on aika vaikea kuvailla, varsinkin suomalaisen ”itseään ei saa kehua” -ajattelutavan vuoksi. Viime vuonna englannin tunnilla eräs mun luokkalainen totesi, että jos mua pitäisi yhdellä sanalla kuvailla, se olisi taatusti love. Mun mielestä tämä kuulosti ihanalta, ja haluun itsekin uskoa siihen ja pitää siitä kiinni. Sosiaalisuus on myös osa mun persoonaa ja saankin sosiaalisista tilanteista tosi paljon energiaa. Lisäksi yritän nähdä asiat avoimin mielin ja katsoa myös sieltä toisen näkökulmasta, mikä vaatii välillä opettelua, sillä oon joissain tilanteissa myös aika temperamenttinen. Uskon ja toivon, että tämä kokemus Afrikassa tulee avaamaan vielä enemmän ajatusmaailmaa ja näkökulmaa eri asioihin, minkä oonkin ottanut mun tärkeimmäksi tavoitteeksi vaihdossa. Tollanen tavoite antaa jotain koko elämälle. 

Oon jo parin vuoden ajan unelmoinut työskentelystä kriisialueella, esimerkiksi rauhanturvaamiskohteissa tai kehitysmaissa. Oon ollut kuusitoistavuotiaana kesäleirillä Hollannissa, jonka perusteella tiesin, miten paljon yksin matkaan lähteminen kehittää itseä ja omia taitoja. Kun kuulin mahdollisuudesta päästä vaihtoon Afrikkaan, se tuntui just siltä, mitä oon kaivannut. Ja niin kuin kerroinkin, tää ajatus ei lähtenyt mun päästä millään, vaan aloin joka päivä haaveilla tästä enemmän ja enemmän.
Pitkän hakuprosessin jälkeen (keväällä 2018) sain tietää, että mut on valittu syksyksi 2018 kolme kuukautta kestävään vaihtoon Ugandaan. Ugandassa tehdään harjoitteluja aina muutaman viikon verran yhdessä paikassa ja vapaa-ajalla kerätään kokemuksia Afrikasta. Vaihdon järjestää Terve Afrikka -kehitysyhteistyö ry, josta voit lukea lisää täältä. Vaihtoon valittuja on yhteensä seitsemän eri korkeakouluista Suomesta, eli lähdetään sinne pienellä porukalla. Tuntuu hullulta, että oon nähnyt nää ihmiset vain kaksi kertaa orientaatiopäivissä, sillä tuntuu, kuin olisi tuntenut osan jo vuosia. Voin rehellisesti sanoa, etten olisi voinut toivoakaan parempaa porukkaa. 

DSC_2160-2.jpg

Miten päädyin kirjoittamaan blogia? Idea blogin perustamiseen lähti täysin opinto-ohjaajalta, enkä itse ollut tällaista vaihtoehtoa edes ajatellut. Olen toki aina pitänyt kirjoittamisesta ja vuosia sitten kirjoittanutkin jonkinlaista blogia, mutta bloggaaminen ei ole juuri viime aikoina ollut haaveissa, ennen kuin sain ehdotuksen tällaisesta blogista. Mielestäni tämä blogi on ensinnäkin hyvä tapa ystävien, läheisten sekä tuttujen seurata matkaani ilman, että raportoin jokaiselle samat asiat erikseen. Olen itse lukenut keväällä Afrikassa olleiden blogeja, joten toivottavasti tämän blogin tavoittavat myös meidän jälkeen vaihtoon lähtevät opiskelijat. Lisäksi haluan jakaa kaikille kiinnostuneille kokemuksia, hetkiä ja aitoja tunteita matkan varrelta toiselta puolelta maailmaa. Ehkä joku saattaa saada tästä inspiraatiota ja rohkeutta toteuttaa oma unelmansa ja seurata omaa reittiään, tai vahvistusta jo harkinnassa olevalle unelmalle.

Ensi postauksessa kirjoitan luultavasti vähän fiiliksiä vaihtoon lähdöstä ja kerron matkaan valmistautumisesta. Tervetuloa seuraamaan mun matkaa Ugandaan! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *