Marsovin viinikellari Maltalla

Työpaikalla järjestettiin tutustumiskäynti viime perjantaina yhdelle Maltan tunnetuimmista viinikellareista, nimittäin Marsovin kellareihin. Kyseessä on perheyritys, jossa jo neljäs sukupolvi valmistaa viinejä tällä hetkellä. Itse asiassa he myös juuri täyttivät 100 vuotta. Heillä on Maltan saarilla yhteensä 5 viinitilaa mutta itse kellari sijaitsee Paolassa aivan sataman tuntumassa. Kellari on kuulemma ollut jo käytössä pidempään, sillä samoja tiloja ovat käyttäneet St. Johnin ritarit 1700-luvulla.

Pakko myöntää, että kun päätin lähteä mukaan tutustumaan tähän viinikellariin, niin ajatuksena oli tosiaan, että se sijaitsee jossain maaseudulla. Yllätys oli kaikille aika isokin, kun tämä kellari tosiaan löytyy ihan sataman vierestä. Alue näyttää siltä, ettei siellä voisi kuvitellakaan olevan viinikellaria.

Marsovin viinikellarissa on mahdollisuus opastettuun kierrokseen, jonka jälkeen pääsee maistelemaan heidän viinejä erilaisten suolaisten purtavien kera. Tämän jälkeen voi myös ostaa näitä viinejä.

Viinikellarista löytyy yli 200 tammitynnyriä.

Ja vähän välineitä, joiden avulla saadaan se korkki saadaan sinne viinipulloon.

Pientä purtavaa viinimaistelun kera. Maltalainen juusto oli ihan mielettömän hyvää. Oli maustamaton versio ja pippurinen. Näitä olis voinut napsia enemmänkin 🙂

Päästiin maistelemaan kahta erilaista valkoviiniä sekä yhtä rose- ja punaviiniä. Ensimmäinen valkoviini ja roseviini olivat enemmän omaan makuun. Punaviini oli todella voimakkaan makuista. Opeteltiin myös vähän pyörittelemään sitä viiniä lasissa ja haistelemaan sitä ennen kuin maistettiin.

Oikein mukava kokemus kaiken kaikkiaan. Mikäli yhtään tykkää viineistä ja kiinnostaa vierailla viinikellarissa, niin tämä on ehdottomasti yksi sellainen paikka, jossa kannattaa käydä.

kulttuuri ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *