Pizzapohjat kaaleista !

IMG_6002.JPG

Moikka ! 🙂

Kylläpäs aika on menny taas nopee. Pääsykokeet painaa päälle ja lähes kaikki vapaa-aika onki menny lukiessa. Pääsiäisenä irtauduin lukemisesta vähän ja tehtiin huippuhyviä ruokia. Tällä kertaa jätettiin pöydästä pois lampaat ja karitsat ja kokkailtiin hyvää, paikallista naudanlihaa kukkakaalipyreellä. Alkuun oli tarjolla parsaa, koska on parsa on lemppari ! Tuomaksen äidin luona kasvaa parsaa enkä malta odottaa, et sieltä ensimmäiset alut alkaa nousee. Kevät on täällä länsirannikolla tehny tuloaan jo hetken aikaa, mut ens viikolla pitäis vissii lämmetä kunnolla ja voidaan alkaa odottaa kaikkia ihania herkkuja, mitä kesä tuo mukanaan.

Pyhät oli muute täynnä kaikkia leivonnaisiaki, etenki maailman paras raakakakku jäi mieleen. Mut niistä taidan kirjotella ihan oman jutun, koska se raakakakku ansaitsee oman postauksen ! Pääsiäisenä tosiaan oltiin sekä Tuomaksen äidillä Merikarvian rauhassa että mun porukoilla Noormarkussa. Merikarvialla väsäsin pizzaa, minkä pohjan tein parsakaalista. Kuva on vähä huono, pitäs aina kaikki tehä päiväsaikaan, et ois hyvä valo. Ja kaiken lisäks se on puhelimella otettu. Noh, hyvää kuitenkin tuli !

20170415_220325.jpg

Pizzapohja parsakaalista:

2 parsakaalia eli niistä taito tulla yhteensä 800g

(vähempiki määrä parsakaalia riittää vallan mainiosti, tuli ehkä inan paksu pohja, josta ei sit tietty tullu ihan niin rapee)

2 munaa

~150g juustoraastetta (kandee ostaa jotain voimakkaan makusta)

mausteita kuten suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta

1. Aja tehosekottimella kaali pieneksi muruksi. Lisää murun sekaan munat, juustoraaste sekä mausteet. Taputtele seos pellille kostutein käsin.

2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20-25min.

3. Lisää täytteet ja paista vielä noin 10 minuuttia.

Mä laitoin pohjaan tomaattipyrettä ja sen päälle viä vähä juustoraastetta. Pepperonia, sipulia, tomaatteja ja mozzarellaa. Uunista tullessa heitin päälle vielä vihreetä ja raastoin parmesania. Mut laita sä just sun lempparitäytteeet ! :)

 

IMG_6012.JPG

Pääsiäisen jälkeen kotona poltteli kukkakaali jääkaapin perukoilla. No pizzapohjahan siitäki tehtiin ! :D samalla ohjeella, paitsi mulla oli käytössä vaan 400g kukkakaalia niin laitoin sit vaan yhen munan, oishan tuo kahdellaki munalla menny. Täytteeks laitoin parman kinkkua, tomaattia, sipulia, lehtikaalia ja muutaman pepperonisiivun, jotka oli pääsiäiseltä jääny. Pohjan kostukkeena käytin perus ketsuppia, ku muuta ei ollu. Kukkakaali vie voiton mun makumaailmassani, mut ei toi parsakaalipohjakaa tosiaa huono ollu. Kokeilkaa ihmeessä !

IMG_6016.JPG

Oon tosiaan ihan fiiliksissä tulevasta kesästä. Ekat villiyrtit on jo noussu ja taitaa mennä koko kesä uusia makuja ettiessä. Lupaan kirjotella kuulumisia sieltä mettästä !

Ja hei muute, voikukkasiirappia saa kans piakkoin. Kuha vaa ekat voikukat valtaa Lampin kedot, alan heti keittelee ! Se on tosiaan superhyvää, voi käyttää hunajan tavoin eli oikeestaan missä vaan. Ja siirappi on myös täysin vegaaninen.

<3 Laura

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy