Kesäinen mangoraakakakku !

IMG_6261.JPG

Moikka ! 🙂

Tein tälläsen ihanan, raikkaan raakakakun mun lempparimimmeille viime viikolla. Oon tehny tätä jo kerran ennenki ja ku se kerta onnistu jo toista kertaa putkeen, on pakko jakaa resepti teidän kanssa. Toi kakku on niiiiiin silkkinen ja raikas ja paras ! 😀 raakakakut on myös siitä hyviä, ettei kesäkuumalla tarvii uunia pitää päällä. Ja siis joskus tälläset vähän terveellisemmät jutut ei voita niitä voin, munan ja sokerin kanssa kyhättyjä kakkuja, mutta tää kakku voittaa. Kehotan kokeilee ja ihastuu.

IMG_6223.JPG

Laita ihan ekana cashewpähkinät (~3dl) likoomaan vähintään kolmeks tunniks.

Ja sen jälkeen tarviit:

Pohja

~1.5dl manteleita ja saksanpähkinöitä (tai mitä sulta löytyykää)

8 ihanan pehmeetä tuoretta taatelia

ripaus suolaa

Aja ensin pelkät pähkinät pienemmäksi rouheeksi tehosekottimella/blenderillä/sauvasekottimella. Lisää sen jälkeen taatelit (ilman kiviä tietty) ja suola ja aja tasaseksi, tahmaseksi massaksi. Maista. Suolaa saa olla jonkun verran tasapainottamassa taateleiden makeutta. Taputtele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita pakkaseen odottamaan. Ite käytin tässä muute melko pientä vuokaa, oisko 16cm. Saa kivasti korkeutta kakkuun ! Mutta käy toki isompikin, jää sitte vaan matalammaks. :)

Täyte

~3dl cashewpähkinöitä, jotka saa siis liota vähintään 3 tuntia

1-2 sitruunan mehu

1-2tl vaniljasokeria

1 mango

~1dl sulaa kookosöljyä

0.75dl voikukkasiirappia, mikäli sellasta on saatavilla, mutta myös hunaja käy

Blendaa kaikki muut täytteen ainekset paitsi mango. Mitä tehokkaampi blenderi, sitä silkkisempi koostumus. Aja täytettä kaikessa rauhassa, ainakin parin minuutin ajan. Lusikoi noin 2/3 osa täytteestä pohjan päälle ja siirrä takasin pakkaseen. Kuori ja kuutioi mango ja lisää jäljellä olevan täytteen sekaan, blendaa. Lisää mangotäyte vielä vuokaan ja anna tekeytyä pakkasessa parin tunnin ajan. Toki pidempi pakastus onnistuu myös, muista vaan ottaa ajoissa sulamaan ! :)

IMG_6259.JPG

Mikäli oot niin onnekas, että sun pihassa kasvaa vielä voikukkia, kannattaa sun keittää voikukkasiirappia. Oon tehny sitä nyt parina vuotena ja se on ihan mun lempparia ! Täysin vegaaninen vaihtoehto hunajalle. Niin hyvää ihan sellasenaan vaikkapa jäätelön kanssa. Laitan tähän vielä ohjeen, millä oon tehny, jos innostuit:

1l voikukan kukintoja

4.5dl vettä

330g hillo- ja marmeladisokeria

2tl sitruunanmehua

kanelia, vaniljasokeria

Kiehauta huuhdellut kukat vedessä ja nosta pois levyltä. Anna jäähtyä noin 25min. Siivilöi liemi, painele kauhalla kukkia, että saat kaiken taltee. Lisää sokeri ja mausteet ja keitä, kunnes seos vähän sakenee, noin viitisen minuuttia. Purkita puhtaaseen purkkiin ja anna tekeytyä vähintään 12 tuntia jääkaapissa.

Ihanaa kesää, se on vihdoin täällä ! :)

<3 Laura

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.