Täytetyt paprikat kaurajauhiksella!

IMG_0265.JPG

Moiiiiii!

 

Syksy on täällä, ihanaa. <3 Kesä oli pitkä sekä kuuma ja se meniki nopee kaikkia kivoja juttuja puuhaillen. Parasta kesässä oli viettää aikaa kamujen ja perheen kas, koska paluu itään on tapahtunu. Koulua reilu viikko takana Joensuussa ja ainaki vielä hikkemoodi päällä. 😀 perjantaina lähen reissuun likkojen kanssa, joten katotaa millane opiskelija Minskistä palaa.

Tänä syksynä on aika paljo kaikelaisia kursseja keittiöstä kotitalouspedagogiikkaan ja mikä parasta, alotin myös kandiseminaarit. Kandin aiheita mulla on kolme, joten nyt iha ekana täytyis päättää, mikä niistä on paras. Ja joo, ruokaanha ne kaikki aiheet liittyy. Ei varmaankaa tullu yllätyksenä. On ollu kyl ihana palata koulunpenkille, vaikka välimatka kotikonnulle on taas superpitkä (500km). Mut onneks on ihanat kaverit täälläki päässä, nii ei kyllä yksinäiseks itteään tunne.

Kauppoihin on tullu kasvisuutuus, Elovenan Muru-kaurajauhis, jota halusin asap päästä testailee. Ekana tein Murusta kanttarellien kera täytteen paprikoille. Ootteks muute löytäny paljon sieniä? Tuntuu, et tänä vuonna niitä kasvaa kaikkialla ja oonki opetellu tunnistamaan monta uutta lajiketta. Hyödyntäkää siis meidän kauniita metsiä ja menkää sienee ihmiset! Ja heittäkää tätä kaurajauhista muiden ruokien lisäks myös niiden sieniruokien sekaa. Nam.

Täytetyt parikat 2-4 hlö:lle (Riippuen onko muita lisukkeita)

3 paprikaa

225g Kaurajauhista

100g kanttarelleja

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

Loraus öljyä paistoon

200g tuorejuustoa, maustamaton tai maustettu makusi mukaan (vegaanista)

Kourallinen tuoreita yrttejä, ite käytin persiljaa ja basilikaa

Ripaus suolaa ja mustapippuria

1/2tl savupaprikajauhetta

75g juustoraastetta (vegaanista)

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja ota esille haluamasi astia paprikoille, esim. piirakkavuoka.

2. Poista paprikoista siemenkodat ja leikkaa paprikat halutessasi kahtia. Voit pitää paprikat myös kokonaisina.

3. Hienonna kanttarellit ja sipulit. Kuumenna paistinpannu ja lisää kanttarellit kuivalle pannulle. Kun kaikki nesteet sienistä on haihtunu, lisää joukkoon öljy sekä sipulit. Kuullota pehmeiksi ja lisää joukkoon myös kaurajauhis. Anna kaurajauhiksen lämmetä ja lisää sekaan mausteet. Siirrä pois levyltä.

4. Hienonna yrtit.

5. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja yrtit. Lisää joukkoon paistinpannulla oleva paistos. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

6. Lusikoi täyte paprikoihin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Nosta paistovuoka uuniin ja kypsennä 20-25min, kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut väriä.

8. Nauti!

Mahtavaa keskiviikkoa just sulle, kokeile tänää vaikka jotai uutta ruokaa! Ja jos ei millää jaksa, nii tee se tuttu ja turvallinen ruoka, heitä villasukat jalkaa ja kato joku lemppariohjelma.

<3 Laura

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys