So it begins..

IMG_4655.JPG

Huh. Onpas tän asian kanssa kestäny. On jo monta vuotta pitäny alottaa blogi, lähinnä sen takia, että saisin kaikki reseptit talteen. Melkonen määrä reseptejä on siis jääny kirjottamatta, mutta sehän on pelkästään positiivinen asia. Nyt saan tehdä kaikki ne herkulliset reseptit uusiks ja muistella, mitä kaikkea niihin tuli ! 😀

On ollu ihanaa, ku niin moni on mua kehottanu tällästä alottaa. Ootte parhaita ! Ja toivottavasti näistä resepteistä ees jotku valmistuis teidänki keittiöissä. Blogin nimi kuvaa aika hyvin tulevaa; elämää. Rakastan elämää ja kaikkea siihen liittyvää. Ruoka on tosi isossa osassa, mutta niin on myös luonto, harrastukset ja tietty ystävät. Ja perhe ! <3 Tietenkään juuriani unohtamatta, Pori murre on ja pysyy. Siitä en luovu ees näin virallisissa teksteissä.

Let´s cut the crap ja mennään asiaan. Perjantaina Kuukkarin kuumimmassa keittiössä valmistu suppilovahveropastaa ja voi että se oli hyvää ! Lisäks suhteellisen edullista, koska sienethän saa ilmaseks mettästä ja loput ainekset makso reilusti alle kympin.

SUPPILOVAHVEROPASTA !

 

IMG_4639.JPG

Resepti (~2hlö):

Noin puol litraa suppilovahveroita
Voita paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5dl ruokakermaa
1/2 paketti pekonia (halutessasi kokonainen)
250g tuorepastaa
Tuoreita yrttejä oman mielen mukaan, ite käytin persiljaa ja basilikaa
Mausteita, esim. yrttisuolaa ja mustapippuria
( Parmesan-raastetta)

1. Gary Mehigan sanoo aina, että annoksessa tulee olla jotain rapeaa. Senpä takia tämän annoksen tekeminen alkaa pekonista. Laita uuni noin 200 asteeseen, levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle ja pistä uuniin. Kypsennä, kunnes pekoni on ruskistunut rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle, jotta loput rasvat valuvat pois. Toki voit paistaa pekonin pannullakin, mutta liedelle tulee vielä paistinpannu sekä kattila, joten uuni on hyvä vaihtoehto tässä !

2. Laita suppilovahverot kuivalle paistinpannulle ja anna kaikkien nesteiden haihtua. Lisää sen jälkeen voi sekä sipulit. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää ruokakerma sekä haluamasi mausteet. Laita samaan aikaan myös pasta kiehumaan (noin 3 min). Anna sienikastikkeen hetken aikaa tekeytyä ja lisää tuoreet yrtit. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen pastan kanssa tai annostella kastiketta pastan päälle. Pekonimurut kannattaa lisätä viimeiseksi, jotta rapeus säilyy. Päälle voit ripotella vielä yrttejä ja parmesania.

IMG_4658.JPG

<3 Laura

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli