Luodon parhaat eväät !
Moiiiii kaikki ihanat ja hyvää Porin megaviikon jälkeistä tiistaita ! 🙂
Tää kaupunki oli niiiin liekeissä viime viikon, SuomiAreena ja Pori Jazz toi mukanaan taas ihan mielettömiä ihmisiä. Kävin joka päivä areenan keskusteluissa ja toivottavasti niin kävit säki. Sieltä saa jotenki niin paljon irti. Innovatiivista ja inspiroivaa puhetta ripauksella huumoria. Just sen takia SuomiAreena on paras, ku siellä saa olla vähä pilkettä silmäkulmassa vaikka vakavistakin asioista keskusteltaisiin. Yhteiskuntaa koskevat asiat tuodaan kansan lähettyville, kansankielellä. Mulle kävi niin hyvä tuuri, et jokane mun valitsemista keskusteluista oli ihan mieletön. Seurasin mielenkiintosta kasvisruoka-battlea, kuuntelin miten Suomen metsiä voitais suojella tai jopa markkinoida matkailumielessä ja nauroin vedet silmissä Jaakko Saariluoman juontamaa hallitus vs. oppositio-megavisaa. Puhumattakaan siitä, mite kaikki julkisen hallinnon palvelut tuodaan saman suomi.fi-nettisivun alle ja miten me saatais meidän nuorista se paras potentiaali irti.
Jan Vapaavuori twiittas eilen, et toivoo SuomiAreenan jatkavan aina Porissa. ”Sieltä olet ja sinne kuulut, muualla menettäisit paljon.” Ilokseni huomasin Merja Ylä-Anttilan kommentoivan siihen olevansa samaa mieltä. Näin voin siis hyvillä mielin luottaa siihen, et SuomiAreena pysyy Porissa. Ja ainakin ens vuonna saadaa taas nauttia, seuraava SuomiAreena järjestetään siis täällä meidän Porissa 16.-20.7.2018 teemalla turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus.
Ja sitte meillä oli myös Jazzit. Mä pääsin ekaa kertaa ikinä konserttiin !! Okei, olin joskus kymmene vuotta sitte kuuntelees Kanye Westin keikan, mut menin sinne suoraan töistä ja keikan jälkeen palasin takas töihin. Ei siis ehkä paras konserttikokemus. 😀 mutta nyt, ku ei noi ravintolahommat enää haittaa vapaa-aikaa, päätettiin perjantaina lähtee kuuntelee mm. Rhyeta ja Jamiroquaita. Konserttielämys vaatii vierelleen tietty maukkaat eväät ja niihin mä panostin !
Kanapasteijat
24kpl
1kg lehtitaikinaa (oikasin vähä ja käytin valmispakastetta)
400g broilerin jauhelihaa
suolaa, pippuria, paprika- ja chilijauhetta sekä currya lihan maustamiseen
1-2dl tuoreita yrttejä, esim. basilika, oregano, persilja
1prk tuorejuustoa, ite käytin ruohosipulilla maustettua mut voi olla myös maustamatonta
1 kananmuna voiteluun
1. Mikäli käytät pakastetaikinaa, ota taikinalevyt sulamaan. 2. Paista jauheliha rasvassa ja mausta hyvin. 3. Yhdistä kulhossa jauheliha, tuorejuusto sekä yrtit. Heitä vielä perään ripaus suolaa ja pippuria ! 4. Leikkaa taikinalevyt kahtia ja lusikoi niille täytettä. Taita kulmasta kulmaan kolmioksi ja nipistä tiukasti kiinni. Voit painaa vielä haarukalla saumat kii. Voitele kananmunalla. 5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20min.
VINKKI ! Lisää täytteeseen vaikka sun lempparijuustoa :)
Täytetyt patongit
Nää on siitä ihania, et väliinhä voi laittaa iha mitä vaan omia lemppareita. Tässä mun täytteet ja ehdotukset:
joku soosi/levite, mulla sattu olee caesar-kastiketta, joten sivelin sillä
salaattia, ituja
kalkkunaleikettä
paistettua halloumia
tomaattia
pestoa
basilikaa
ja sitte tietty leipä ! Tänki suhteen laiskottelin ja ostin valmiiks paistetun patongin. Jotenki ei tällee kesällä tee niin mieli käyttää uunia :D
Mustikka-valkosuklaajuustokakut purkissa
noin 8kpl (Piltti-purkit)
8kpl Digestive-keksejä
2,5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
70g valkosuklaata
vaniljasokeria
mustikoita
1. Murskaa keksit ja lusikoi jokasen purkin pohjalle. Voit halutessas kosteuttaa esim. maidolla, mut mä en kostuttanu ja hyvää tuli silti :) 2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. 3. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen kerma, sulatettu suklaa sekä ripaus vaniljasokeria ja lusikoi täytettä purkkeihin. 4. Ripottele päälle mustikoita.
Kuvassa näkyvät vartaat on koottu Keskon ohjeella, joka löytyy osotteesta:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/antipastovartaat NAM!
Toivottavasti sulla on tänä kesänä edessä viä monta piknikkiä herkkuineen :)
<3 Laura