Pääosassa luonto !

IMG_4659.JPG

Hyvät hyssykät sentää, mitä oon oikee tehny, ku en oo tänne ehtiny kirjotella ?! Kylläpä harmittaa. But better late than never ! Oltiin tosiaan tossa yhtenä kauniina sunnuntaina Merikarvian vesillä kalassa. Jos tätä blogia lukee joku muuki, ku äiti, nii Merikarvia tosiaan on vähän ku mun toinen kotipaikkakuntani. Serkkujen kautta ajautunu sinne jopa muutamaks kesäks asumaan. Ihana paikka ! Lisäks toi mun rakas mieheni on Merikarvialta kotosin, joten edelleen tulee vietettyä aikaa siellä. Nykyään tosin aivan liian vähän. 🙁

IMG_4673.JPG

IMG_4684.JPG

Ilma oli ku morsein, joten kyllä kelpas jigailla ! Jigi on tosiaan tollanen silikonista valmistettu matoa muistuttava viehe. Ne on tosi kivan värisiä, joten vaikka ei tätä kalastusmuotoa käyttäiskään, pitäs jokasen kalatytön pakista löytyä vähintäänki pinkkejä jigejä. 😀 jigiin kiinnitetään pieni paino, jonka avulla se sitte uppoo pohjaan etuosa edellä. Meillä oli käytössä 7-10g painoja, jotka toimi hyvin. Jigauksen idea tosiaan on, että viehe päästetään pohjaan asti ja sitte sitä pompotellaan siellä pohjassa/pohjan lähellä. Oli kyllä erittäin mielekästä ja mukaan tarttu jonku verranki ahvenia, joista pari otin kotiin ja pistin fileiks. Ahvenhan ei tarvii mitään muuta ku paistinpannun, voita ja suolaa. Ehkä ripaus pippuria ja voi nam !

IMG_4710.JPG

Kalasaaliin lisäks me saatiin muutama kyyhkynrinta kamultamme Villeltä ja kaiken tämän alustuksen jälkeen luvassa onki suhteellisen maukas resepti !

Kyyhkynrintaa herkullisilla lisukkeilla:

2 henkilölle

4 kyyhkynrintaa

porkkanaa, punajuurta, perunaa, sipulia, valkosipulia

1/2 myskikurpitsa tai yksi pikkuruinen

n. 60g kanafondia ( ite käytin Knorrin Fond ”du chefiä” )

1/2 litraa suppilovahveroita

3.5dl ruokakermaa

öljyä, hunajaa

pippuria, suolaa

timjamia

IMG_4715.JPG

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota kyyhkynrinnat huoneenlämpöön viimeistään tässä vaiheessa. Kuori ja pilko myskikurpitsa, ota siemenet talteen ja paahda myöhemmin muuhun käyttöön. 🙂 siirrä pilkottu kurpitsa uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä. Leikkaa pari valkosipulinkynttä siivuiksi ja lisää kurpitsapalojen päälle. Heitä päälle vielä timjamia oman maun mukaan. Kypsennä uunissa noin 20-25min.

2. Pilko haluamasi määrä uunikasviksia/juureksia. Ite käytin nyt yhden porkkanan, punajuuren sekä perunan ja mukaan heitin vielä pari kevätsipulia. Laita toiseen uunivuokaan ja kaada päälle öljyä, hunajaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Nämä voi mahduttaa samaan aikaan uuniin kurpitsapalojen kanssa. Kypsennysaikakin suunnilleen sama, riippuu palojen koosta.

IMG_4724.JPG

3. Hienonna sipuli sekä suppilovahverot. Laita kuivalle, kuumalle pannulle sienet ja anna nesteiden haihtua. Lisää tämän jälkeen rasvaa sekä sipulit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää 2.5dl ruokakermaa sekä suola ja pippuri ja anna keittyä kasaan. Tässäkin makuja on monia, jotkut pitävät paksummasta, jotkut ohuemmasta kastikkeesta.

4. Kun kurpitsapalat ovat kypsyneet, siirrä ne blenderiin tms. Heitä sekaan myös pari siivua valkosipulia uunivuoasta. Lisää blenderiin myös noin desi ruokakermaa sekä kanafondit. Soseuta samettiseksi ja mausta vielä tarvittaessa. Älä anna jäähtyä ! 🙂

5. Kypsennä kyyhkynrinnat. Varmista, että pannu on tarpeeksi kuuma ja lisää rasva. Aseta kyyhkynrinta ”rumempi” puoli alaspäin. Kun pinta on saanut kauniin ruskean värin, käännä ja paista toinen puoli samanlaiseksi. Siirrä sitten kyyhkyt voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla sekä pippurilla ja kypsennä noin 8 minuuttia 150 asteessa. Kyyhky on parasta medium plussana !

IMG_4729.JPG

IMG_4739.JPG

<3 Laura

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys

So it begins..

IMG_4655.JPG

Huh. Onpas tän asian kanssa kestäny. On jo monta vuotta pitäny alottaa blogi, lähinnä sen takia, että saisin kaikki reseptit talteen. Melkonen määrä reseptejä on siis jääny kirjottamatta, mutta sehän on pelkästään positiivinen asia. Nyt saan tehdä kaikki ne herkulliset reseptit uusiks ja muistella, mitä kaikkea niihin tuli ! 😀

On ollu ihanaa, ku niin moni on mua kehottanu tällästä alottaa. Ootte parhaita ! Ja toivottavasti näistä resepteistä ees jotku valmistuis teidänki keittiöissä. Blogin nimi kuvaa aika hyvin tulevaa; elämää. Rakastan elämää ja kaikkea siihen liittyvää. Ruoka on tosi isossa osassa, mutta niin on myös luonto, harrastukset ja tietty ystävät. Ja perhe ! <3 Tietenkään juuriani unohtamatta, Pori murre on ja pysyy. Siitä en luovu ees näin virallisissa teksteissä.

Let´s cut the crap ja mennään asiaan. Perjantaina Kuukkarin kuumimmassa keittiössä valmistu suppilovahveropastaa ja voi että se oli hyvää ! Lisäks suhteellisen edullista, koska sienethän saa ilmaseks mettästä ja loput ainekset makso reilusti alle kympin.

SUPPILOVAHVEROPASTA !

 

IMG_4639.JPG

Resepti (~2hlö):

Noin puol litraa suppilovahveroita
Voita paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5dl ruokakermaa
1/2 paketti pekonia (halutessasi kokonainen)
250g tuorepastaa
Tuoreita yrttejä oman mielen mukaan, ite käytin persiljaa ja basilikaa
Mausteita, esim. yrttisuolaa ja mustapippuria
( Parmesan-raastetta)

1. Gary Mehigan sanoo aina, että annoksessa tulee olla jotain rapeaa. Senpä takia tämän annoksen tekeminen alkaa pekonista. Laita uuni noin 200 asteeseen, levitä pekonit pellille leivinpaperin päälle ja pistä uuniin. Kypsennä, kunnes pekoni on ruskistunut rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle, jotta loput rasvat valuvat pois. Toki voit paistaa pekonin pannullakin, mutta liedelle tulee vielä paistinpannu sekä kattila, joten uuni on hyvä vaihtoehto tässä !

2. Laita suppilovahverot kuivalle paistinpannulle ja anna kaikkien nesteiden haihtua. Lisää sen jälkeen voi sekä sipulit. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää ruokakerma sekä haluamasi mausteet. Laita samaan aikaan myös pasta kiehumaan (noin 3 min). Anna sienikastikkeen hetken aikaa tekeytyä ja lisää tuoreet yrtit. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen pastan kanssa tai annostella kastiketta pastan päälle. Pekonimurut kannattaa lisätä viimeiseksi, jotta rapeus säilyy. Päälle voit ripotella vielä yrttejä ja parmesania.

IMG_4658.JPG

<3 Laura

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli