Pizzapohjat kaaleista !

IMG_6002.JPG

Moikka ! 🙂

Kylläpäs aika on menny taas nopee. Pääsykokeet painaa päälle ja lähes kaikki vapaa-aika onki menny lukiessa. Pääsiäisenä irtauduin lukemisesta vähän ja tehtiin huippuhyviä ruokia. Tällä kertaa jätettiin pöydästä pois lampaat ja karitsat ja kokkailtiin hyvää, paikallista naudanlihaa kukkakaalipyreellä. Alkuun oli tarjolla parsaa, koska on parsa on lemppari ! Tuomaksen äidin luona kasvaa parsaa enkä malta odottaa, et sieltä ensimmäiset alut alkaa nousee. Kevät on täällä länsirannikolla tehny tuloaan jo hetken aikaa, mut ens viikolla pitäis vissii lämmetä kunnolla ja voidaan alkaa odottaa kaikkia ihania herkkuja, mitä kesä tuo mukanaan.

Pyhät oli muute täynnä kaikkia leivonnaisiaki, etenki maailman paras raakakakku jäi mieleen. Mut niistä taidan kirjotella ihan oman jutun, koska se raakakakku ansaitsee oman postauksen ! Pääsiäisenä tosiaan oltiin sekä Tuomaksen äidillä Merikarvian rauhassa että mun porukoilla Noormarkussa. Merikarvialla väsäsin pizzaa, minkä pohjan tein parsakaalista. Kuva on vähä huono, pitäs aina kaikki tehä päiväsaikaan, et ois hyvä valo. Ja kaiken lisäks se on puhelimella otettu. Noh, hyvää kuitenkin tuli !

20170415_220325.jpg

Pizzapohja parsakaalista:

2 parsakaalia eli niistä taito tulla yhteensä 800g

(vähempiki määrä parsakaalia riittää vallan mainiosti, tuli ehkä inan paksu pohja, josta ei sit tietty tullu ihan niin rapee)

2 munaa

~150g juustoraastetta (kandee ostaa jotain voimakkaan makusta)

mausteita kuten suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta

1. Aja tehosekottimella kaali pieneksi muruksi. Lisää murun sekaan munat, juustoraaste sekä mausteet. Taputtele seos pellille kostutein käsin.

2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20-25min.

3. Lisää täytteet ja paista vielä noin 10 minuuttia.

Mä laitoin pohjaan tomaattipyrettä ja sen päälle viä vähä juustoraastetta. Pepperonia, sipulia, tomaatteja ja mozzarellaa. Uunista tullessa heitin päälle vielä vihreetä ja raastoin parmesania. Mut laita sä just sun lempparitäytteeet ! 🙂

 

IMG_6012.JPG

Pääsiäisen jälkeen kotona poltteli kukkakaali jääkaapin perukoilla. No pizzapohjahan siitäki tehtiin ! 😀 samalla ohjeella, paitsi mulla oli käytössä vaan 400g kukkakaalia niin laitoin sit vaan yhen munan, oishan tuo kahdellaki munalla menny. Täytteeks laitoin parman kinkkua, tomaattia, sipulia, lehtikaalia ja muutaman pepperonisiivun, jotka oli pääsiäiseltä jääny. Pohjan kostukkeena käytin perus ketsuppia, ku muuta ei ollu. Kukkakaali vie voiton mun makumaailmassani, mut ei toi parsakaalipohjakaa tosiaa huono ollu. Kokeilkaa ihmeessä !

IMG_6016.JPG

Oon tosiaan ihan fiiliksissä tulevasta kesästä. Ekat villiyrtit on jo noussu ja taitaa mennä koko kesä uusia makuja ettiessä. Lupaan kirjotella kuulumisia sieltä mettästä !

Ja hei muute, voikukkasiirappia saa kans piakkoin. Kuha vaa ekat voikukat valtaa Lampin kedot, alan heti keittelee ! Se on tosiaan superhyvää, voi käyttää hunajan tavoin eli oikeestaan missä vaan. Ja siirappi on myös täysin vegaaninen.

<3 Laura

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY

Täyden auringon kasvissosekeitto !

IMG_5895.JPG

Heippa !

Tiette varmaan sen tunteen, ku flunssa rupee iskee päälle ? On vähä väsy ja kylmä, aivastuttaa ja nenä menee tukkoo. Tuntuu et koko kroppa menee lukkoo . . no mulla oli se fiilis pari päivää sitte ja alko töissä tekee mieli ihan sikana kasvissosekeittoa ! Tää lopputalvi alkaa ainaki länsirannikolla kääntyy kevään puolelle, tosin tätä tekstiä kirjottaessa pakkasta on näemmä 4 astetta. Mut lumet ja jäät alkaa olee sulanu ja jossaki on jo kadutki putsattu. Ei Noormarkussa tosin, pöly lentää sillai ettei silmiä auki lenkillä saa ! Ehkä täytyyki kattoo sellanen vaaliehdokas, joka lupaa puhtaat kadut. Hah.

Tästä sainki hyvän aasinsillan vaalijuttuihin. Eli ennakkoäänestys kunnallisvaaleissa on alkanu. Toivottavasti säki oot alkanu pikkuhiljaa kattelee sun ehdokkaita ja käyt vaaliuurnilla viimeistään 9.4.2017. Jotenki sitä ite etenki tänä vuonna on aika hereillä vaalien suhteen. Porissa ei oo valtuustossa tällä hetkellä yhtäkään alle 30-vuotiasta. Valtuuston penkkejä kuluttaa lähinnä vanhemmat herrasmiehet, joilla on tasan yks näkemys asioista ja se jos joku täällä nyt mättää. Jollain ehdokkaalla oli aivan loistava slogan:”Tehdään Porin valtuustoon nuorennusleikkaus!”. Oi kyllä ! En sano, että sinne tarvitaan pelkästään nuoria, mutta jos siellä ei nuoria ole niin ketä ihan oikeesti ajaa sillo nuorien asioita ? Lisäks meillä on Suomen hienoin hiekkaranta. Sinnehä keksis vaikka mitä vetonauloja, mut merkkinointi ja paikkojen ylläpito on iha retuperällä . . .Tämänkin asian kuntoonlaittamisen oli joku nuori tyttönen ottanu vaalikampanjaansa. Eli siellä on siis iha päälliköitä ehdokkaita ! Muista äänestää 🙂

IMG_5916.JPG

Kasvissosekeitto

Tarviit:

2 porkkanaa

1 bataatti

1-2 sipulia

muutama peruna

valkosipulia

2,5dl ruokakermaa

pala sulatejuustoa

(voita paistoon)

mausteita esim. kasvisfondi, suolaa, pippuria, yrttejä

koristeeksi/ täytteeksi öljyä, silmusalaattia, raejuustoa

1. Kuori porkkanat, perunat ja bataatti. Paloittele ja laita kattilaan. Keitä kypsiksi. Laitoin keitinveteen suolaa sekä yhden Knorrin kasvisfondin.

2. Hienonna sipulit ja paista pannulla voin kanssa.

3. Kun kaikki ainekset on kypsiä, heitä ne blenderiin. Jätä hieman kasvisten keitinvettä, jonka voit lisätä blenderiin. Soseuta.

4. Kaada kasvissose kattilaan, kaada perään kerma ja lisää myös sulatejuusto.

5. Kuumenna kunnes juusto on sulanut, mausta ja nauti ! 🙂

IMG_5928.JPG

Toivottavasti tää lämmittää sunki mieltä ja vie kevätflunssan mennessään. 🙂

<3 Laura

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY