Pinaattifalafelit !

IMG_5179.JPG

Moiii ! 🙂

Sunnuntaina herkuteltiin ja testailtiin uusia juttuja. Oon monta juttua lukenu Millettin hernerouheesta, ja sen helppoudesta keittiössä. Päätinkin käyttää rouhetta sitte falafeleissa. Falafelithan on Lähi-Idän herkku, joihin käytetään härkäpapuja tai kikherneitä, sipulia, yrttejä sekä mausteita. Tai mitä ikinä keksitkää sekaa lisätä ! Ite päädyin pinaattifalafeleihin ja viereensä se sai lukuisia lisukkeita (johtuen jääkaapin sisällöstä).

IMG_5118.JPG

Pinaattifalafelit 2-3hlö :

~100g cashewpähkinöitä

175/290g GoGreen kikherneitä

1-1.5dl yrttejä, itse käytin persiljaa, basilikaa ja korianteria

1-1.5dl pinaattia

sipuli

2 valkosipulinkynttä

0.5dl hernerouhetta

sitruunanmehua oman maun mukaan

mausteita, mm. suolaa ja pippuria

(kananmuna)

Jugurttikastike:

~2dl kreikkalaista/maustamatonta jugurttia

yrttejä (basilika, minttu, persilja . .)

valkosipulinkynsi

suola, pippuri

sitruunanmehua

IMG_5140.JPG

1. Jauha kaikki ainekset, kananmunaa lukuunottamatta, tehosekottimella massaksi. Itellä käytössä sellanen kätevä pieni tehosekotin, joten tein kahdessa erässä. Kun kaikki ainekset on hienona silppuna,sekota kananmuna käsin massaan. Massaa voi käyttää ilman kananmunaakin, jolloin se on vegaaninen. Nostin massan hetkeks jääkaappiin maustumaan.

2. Jugurttikastikkeen ainekset voi tehdä myös tehosekottimessa tai sauvasekottimella tai sitte vaa hienontaa valkosipulin ja yrtit niin hienoksi, että saa käsin sekotettua kastikkeen valmiiksi. :)

3. Pyörittelin massasta pullia ja paistoin pannulla suhteellisen reilussa rasvassa 6-8 minuuttia.

IMG_5152.JPG

Kuten jo aiemmin kerroin, lisukkeita annokseen tuli melko paljon. :D Tämä johtui täysin siitä, että jääkaapista täytyi saada tavaraa pois ettei mee huonoks. Höyrytin parsa- sekä kukkakaalia, maustoin suolalla ja pippurilla.

IMG_5163.JPG

Bataattiranskalaiset on jotain niiiin hyvää ja taashan niitä tuli tehtyä. Bataatti leikataan ranskalaisten muotoon, liotetaan 1-2 tuntia vedessä, jonka jälkeen ne kuivataan hyvin. Mausteseokseen öljyä, pippuria, suolaa, paprikaa, valkosipulia, yrttejä, kaikkia siis jauheena ja sitte pyöritellään bataatit seoksessa. Sitte 225-asteiseen uuniin noin tunniksi, kunnes rapeutuu ja hieman jopa palaa.

IMG_5153.JPG

Fenkolia tulee käytettyä ihan liian vähän, vaikka se on huippuhyvää ! Tämä yksilö oli menossa kovaa vauhtia huonoks, joten siivutin ja heitin pannulle. Päälle suolaa ja pippuria, ei muuta vaadi. Lisäks me vielä leikattiin punakaalia suikaleiksi, raastettiin sekaan omenaa ja maustettiin avokadoöljyllä, suolalla ja pippurilla.

IMG_5166.JPG

Toivottavasti testaat tätä reseptiä, oli niiin hyvää ja vegeä ! Iskäki tykkäs. Tai en tiä, mitä kommentti: ”Oli hyvää niinku koko ajan”, tarkottaa. :D

Mutta tän maailman hyvinvoinnin vuoks on aika ok ees kerran viikkoon syödä kasvisruokaa. :)

<3 Laura

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.