K A S K I S
Kylläinen ja kiitollinen. Sanat kuvaavat täydellisesti oloani syötyäni gourmet-ravintola Kaskiksessa Turussa. Kaskis on ainoa ravintola Helsingin ulkopuolella, joka on saanut Michelin-maininnan, ja syystä. Paikka oli ihanan intiimi ja ruoissa maistui ammattitaito ja lämpö.
Sain isältäni 20-vuotislahjaksi kuuden ruokalajin illallisen viineineen kolmelle. Syntymäpäiväni olivat toukokuussa ja vapaa pöytä löytyi syyskuussa! Eli jonot sinne ovat PITKÄT.
Menimme ensimmäiseen kattaukseen klo 17 ja lähdimme kolmea tuntia myöhemmin, täynnä uusia makuja. Täysin uudet maut tulivat jokaisessa annoksessa esiin ja laadukkaat viinit täydensivät niitä. Kuudessa ruokalajissa oli kolme alkuruokaa, kaksi pääruokaa ja yksi jälkiruoka, enempää ei olisi mahtunutkaan. Itselleni uutta ja jännittävää oli se, etten tiennyt mitä tuleman piti. Lautasia ja laseja tuli ja meni ja minä istua pönötin paikallani. Alussa ei tarvinnut valita monesta vaihtoehdosta ja potea lopulta annoskateutta toista kohtaan kun kaikille menu oli sama. Huomioitavaa oli myös kohtuulliset hinnat, vain hieman ”normaali” ravintolaa korkeammat.
Täytyy pahoitella jo etukäteen etten muista tarkalleen mitä ruoissa oli, eikä listaa oltu vielä päivitetty.
CaféArt
CaféArt
1. Porkkanaa kolmella eri tavalla ja karviaiskastike. (SUOSIKKI ANNOKSENI)
2. Possun niskaa ja kieltä sekä friteerattua mozzarellaa.
3. Kolmea sientä eri tavoilla (mm. sienikeksi ja kanttarellimajoneesi).
4. Ahventa ja siikliä.
5. Karitsan entrecote ja paahdettua artisokkaa.
6. Lakkaa kolmella eri tavalla, maito- ja tummasuklaata sekä karamellia.
Suosittelen kaikille herkkusuille!
Bisous, Julia