Bussissa

Kello on 4:00 kun astun ryytyneenä bussiin. Korvissani soi. Bussi lähtee nykäisten liikkeelle ja bussissa kajahtaa: ”V***u ku pitää aina vetää niin tappiin asti.” Hiljainen hymähdys kuuluu takaatani. Hetken kiemurreltua keskustassa viereisen penkin tyttö kysyy ”Onks muovipussii jos toi oksentaa?”. Onneksi jollain oli.

Seuraavaa kuulee valitettavan usein, niinkuin tälläkin kertaa: ”Mul on huomenna töitä.” Toivotan näille ihmisille pelkkää hyvää huomiselle. 

Bussi lähestyy pysäkkiä, kun takaa kuuluu: ”Älä jätä mua yksin kärsimään.” Ties mistä kärsikin, kuulosti, että hän taisteli pahaa karmaa vastaan. 

Kovanokkiakin oli liikenteessä. Manalan kirosanoja venytettiin kovaan ääneen ja toisille uhottiin: ”Mitä v***uu sä tönit mua?”. Kun huomattiin avainten jääneen kotiin, koitettiin paniikkia peitellä: ”Mä v***u varmaan potkin meijän oven paskaks.” 

Mukaan mahtui myös täysin pihalla olevia kanssamatkustajia, joiden kysymysten jälkeen teki mieli vain taputtaa heitä olkapäälle ja sanoa ”Kyllä kaikki järjestyy!”. ”Meneeks tää bussi Turkuun asti?” -Ei mene, olet väärässä bussissa.. ”Missäköhän päin Suomee sitä oikeen ollaan?” -En tiedä, mutta toivottavasti pääset kotiin pian. Kaverukset tokaisivat mietinnän jälkeen: ”Niin, että kyllä me pärjätään!” -Toivon mukaan. 

Bussin etuosassa lojuu ne, jotka haluavat kipeästi kotiin nukkumaan joten aloittavat levon jo matkalla, kieli pitkällä ja niska vääränä. 

Sitten on tietysti minä ja monta muuta, joiden puhelin piippaa tauotta ja kommunikointi ruudun vastapuolen kanssa on epäselvää koordinaatiokyvyn heikkenemisen takia. 

Lopussa on paikallaan nöyrät ja hiljaiset kiitokset bussikuskille. 

(Perustuu tositapahtumiin.)

Bisous, Julia

 

Kulttuuri Matkat

K A S K I S

 

IMG_20160902_200446.jpg

Kylläinen ja kiitollinen. Sanat kuvaavat täydellisesti oloani syötyäni gourmet-ravintola Kaskiksessa Turussa. Kaskis on ainoa ravintola Helsingin ulkopuolella, joka on saanut Michelin-maininnan, ja syystä. Paikka oli ihanan intiimi ja ruoissa maistui ammattitaito ja lämpö. 

Sain isältäni 20-vuotislahjaksi kuuden ruokalajin illallisen viineineen kolmelle. Syntymäpäiväni olivat toukokuussa ja vapaa pöytä löytyi syyskuussa! Eli jonot sinne ovat PITKÄT. 

Menimme ensimmäiseen kattaukseen klo 17 ja lähdimme kolmea tuntia myöhemmin, täynnä uusia makuja. Täysin uudet maut tulivat jokaisessa annoksessa esiin ja laadukkaat viinit täydensivät niitä. Kuudessa ruokalajissa oli kolme alkuruokaa, kaksi pääruokaa ja yksi jälkiruoka, enempää ei olisi mahtunutkaan. Itselleni uutta ja jännittävää oli se, etten tiennyt mitä tuleman piti. Lautasia ja laseja tuli ja meni ja minä istua pönötin paikallani. Alussa ei tarvinnut valita monesta vaihtoehdosta ja potea lopulta annoskateutta toista kohtaan kun kaikille menu oli sama. Huomioitavaa oli myös kohtuulliset hinnat, vain hieman ”normaali” ravintolaa korkeammat. 

Täytyy pahoitella jo etukäteen etten muista tarkalleen mitä ruoissa oli, eikä listaa oltu vielä päivitetty. 

IMG_20160902_195819.jpg

IMG_20160902_195937.jpg

IMG_20160902_200045.jpg

CaféArt

IMG_20160902_200141.jpg

CaféArt

IMG_20160902_200313.jpg

IMG_20160902_200550.jpg

IMG_20160902_200847.jpg

IMG_20160902_201003.jpg

IMG_20160902_201141.jpg

IMG_20160902_201312.jpg

1. Porkkanaa kolmella eri tavalla ja karviaiskastike. (SUOSIKKI ANNOKSENI)

IMG_20160902_201432.jpg

2. Possun niskaa ja kieltä sekä friteerattua mozzarellaa.

IMG_20160902_201646.jpg

IMG_20160902_201835.jpg

3. Kolmea sientä eri tavoilla (mm. sienikeksi ja kanttarellimajoneesi).

IMG_20160902_202149.jpg

4. Ahventa ja siikliä.

IMG_20160902_202316.jpg

IMG_20160902_202506.jpg

5. Karitsan entrecote ja paahdettua artisokkaa.

IMG_20160902_202824.jpg

6. Lakkaa kolmella eri tavalla, maito- ja tummasuklaata sekä karamellia.

Suosittelen kaikille herkkusuille! 

Bisous, Julia

Kulttuuri Ruoka ja juoma Suosittelen